Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgátló abbahagyása...

Fogamzásgátló abbahagyása után ikerterhesség?

Figyelt kérdés

Több orvosi blogon és fórumon olvastam, hogy hormonális fogamzásgátló hosszú távú szedését követő abbahagyása után ikerterhesség lett az eredmény. Ennek van valós alapja? Esetleg van olyan, akivel ez történt? Leírnátok, hogy előtte mennyi ideig szedtetek fogamzásgátlót és hogy rá mennyi időre estetek teherbe? Illetve, hogy közrejátszott-e valamilyen egyéb tényező?

(Kérdésem oka: Bő 10 év után ma fogom letenni a Yasminelle-t és szeretnék minden eshetőségre felkészülni.)

2020. jún. 19. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Ilyenről már hallottam én is.

Én az abbahagyás után 2 hónappal estem teherbe de 1 babát várok 😀.

Mindenesetre ha ennyire félsz tőle akkor szerintem várjatok a baba projekttel pár hónapot.

2020. jún. 19. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Semmi köze hozzá. Szinte mindenki hosszabb ideig szedi, mielőtt gyereket vállal. Az ikerterhesség lehetősége a génekben van. Azon nem változtat a gyógyszer.
2020. jún. 19. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
A dokim azt mondta mivel a peteérés gátolva van, előfordulhat, hogy több lökődik ki 1 hónapban tehát kétpetéjű ikrekre valóban nagyobb az esély. Ennek ellenére mi is azonnal próbálkoztunk ( nem emiatt) és hál Istennek csak 1 lett😁 de egy próbát megér annak aki esetleg vágyik rá.
2020. jún. 19. 17:37
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez is abszolút egyénfüggő. Én is több évig szedtem előtte fogamzásgátlót egyhuzamban, ráadásul nekünk ikres a család, anyukámnak is van, a férjem apukájának is, apukám első unokatestvérei között is vannak ikrek, mégiscsak csak egy gyerekünk fogant. :)
2020. jún. 19. 17:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra gondoltam, amit a 3. válaszoló is írt, ez rengeteg orvosi oldalon is fent van, hogy ilyenkor nagy az esély arra, hogy mindkét petefészek aktív lesz. De a környezetemben nincs senki, akinél ilyesmi előfordult volna, ezért lennék kíváncsi olyanok személyes tapasztalatára, akikkel ez megtörtént. Egyébként örülnénk az ikreknek. :)
2020. jún. 19. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
10 évig szedtem egyhuzamban. Tavaly februárban abbahagytam a gyógyszert és áprilisban pozitív tesztem lett. Uh-n kiderült, hogy ketten vannak. Spontán fogantak. A családomban 2 ikerpár is van.
2020. jún. 19. 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

12 évig szedtem megállás nélkül, 1 fiam van. Most a kistesó is egyedül van a pocakba (igaz vele csak 1 évig szedtem)

Tesóm 10évig szedte szintén 1 gyerek.

Barátnőm egyáltalán nem szedett 2x2 gyereke lett. Naluk a családban is vannak ikrek.

Ez szerintem is totál genetika és a gyógyszernek köze nincs ehhez

2020. jún. 20. 09:00
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
Nincs iker a rokonságban, mégis ikreink lettek a fogamzásgátló abbahagyása után. Az orvos szerint lehet köze hozzá. Márpedig én annak jobban hiszek, mint egy fórumos idegennek.
2020. jún. 20. 09:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!