Félek, hogy meddő leszek az évek óta tartó gombás
fertőzés miatt? Ad valaki tanácsot?
Figyelt kérdés
Hamarosan szeretnénk már babát. Azt mondta az orvos, hogy a vírusos-gombás fertőzés nem befolyásolja a terhességet, de én ezt nem hiszem el, ráadásul így szexelni sem egy élvezet, nyilván kerüljük is, ezért férjemet nem vizsgálták, nyilván, ha nem jár bennem, nincs baja, a többit megoldjuk máshogy. Kezeltek már mindennel, cukrom jó, vasam alacsony, de az is értéken belül van. Egyszerűen nem.múlik.el. Évek óta. Kezdetben nem foglalkoztam vele, ezt bevallom, sokáig kezeletlen volt. Vagyis voltam orvosnál, de annyira félrekezelt, hogy nem mertem menni, ekkor még tini voltam. Váltsak nőgyógyászt, vagy mit csináljak már? Tapasztalatokat szeretnék.
Az a baj, hogy semmi értelme olyan kérdést feltenni, ahol ELŐRE tudhatod, hogy 1. minden válaszba bele fogsz kötni, mert te már mindent megpróbáltál, és ez sem jó, az sem jó, 2. lehetetlenség látatlanban egy csapat, ráadásul hozzá nem értő, idegennek erre bármit is érdemben mondani, és igazából nem is lenne szabad. Az már szinte a kuruzslás kategóriája.
Szóval az ilyen kérdések csak arra jók, hogy ideges legyen a Kérdező, nekiessen a válaszolóknak, megjelenjenek a trollok... stb.
2020. máj. 18. 10:44
12/23 anonim válasza:
Akinek nem volt ilyesmi gondja nem tud segíteni, és a legtöbb embernek bizony elég egyszer elmenni nőgyógyászhoz hogy meggyógyuljon. Sajnos te nem ez a típus vagy. Neked kell beleásni magad, milyen gyógymódok és fogyókúrák vannak, életmódot is érdemes váltani hogy az egész tested egészségesebb legyen. Érdemes a lelkiekbe is belemenni, mert sok női probléma ezekből fakad. Az orvosok egyszerűen nem akarnak mit kezdeni egy több éves fertőzéssel.
Tenyésztettek-e már? Vagy csak rámondták, hogy gomba. Neten van rendelhető otthoni teszt, visszaküldöd és leírják milyen baktériumokat találtak.
2020. máj. 18. 10:50
13/23 anonim válasza:
Azt is hozzátenném, aki írta hogy "a dugás az utolsó dolog ami eszembe jutna" válaszolónak, hogyha jópár éve nem gyógyuló fertőzésed van, mellette meg mondjuk tartós párkapcsolatod, az összes dokit végigjártad már és rengeteg gyógyszer, de SEMMI nem segít, akkor életed végéig nem szexelsz? Olyan könnyű ítélkezni, nem igaz?
2020. máj. 18. 10:58
14/23 anonim válasza:
Nekem is folyamatosan van, már kislányként is volt. Mellé még inzulinrezisztens és PCOS-es is vagyok, ami csak gyógyszerrel van kezelve, diéta és mozgás nélkül (konkrétan: össze-vissza sz.r étkezéssel és egész nap üléssel...). Így is összejött spontán, rásegítés nélkül. Szóval a meddőségtől ne tarts. Hogy kísérletezgetsz-e a kikezelésével, az idegrendszer és lehetőségek kérdése, nekem nem fér bele, hogy "rácsavarodjak" erre a diéta-életmódváltás-emellett kipróbálok minden csodaszert vonalra.
2020. máj. 18. 11:00
15/23 anonim válasza:
Most már vannak házi tesztek is, ami drogériában kaphatók.
Engem két évig kezelt a magándokim gombával. Kb kéthavonta mentem hozzá, összesen minimum negyed milla volt ez nekem.
Végül csináltam házi tesztet, meg dokut váltottam, ugyanis bakteriális fertőzésem volt. A sokféle gombaölő meg szépen tisztán tartotta a terepet a baciknak.
A másik: partnered simán lehet hordozó! Férfiaknál nagyon gyakran tünetmentes, viszont szex közben újrafertőz.
Válts dokit, csináltass tenyésztést!
2020. máj. 18. 11:12
16/23 anonim válasza:
Ha van kereted magánlabort keress ahol csinálnak candidára tesztelést.Utána már van irány amerre indulhatsz.Na meg egy másik orvos, mert legalább egy tenyésztést csináltathatott volna.Nem tudom ,hogy védekeztetek mikor még kezeletlen volt, de párodnak is érdemes megnézetnie magát.Aktus nélkül nehéz lesz babát összehozni, úgyhogy ne hagyd magad eltántorítani.
2020. máj. 18. 11:12
17/23 anonim válasza:
Szerintem ilyenkor valami "lórúgásnyi" gomba+baktérium ellenes kúpot és szájon is szedhető gyógyszert érdemes felíratni, neked és utóbbit a partnernek is. Utána pedig akár hónapokig ezerrel pótolni vissza a kiirtott flórát alulról, felülről is, és diétázni cukorra, keményítőre, szedni grapefruitmag-cseppet. Na meg mindent 60 fokon mosni, fertőtleníteni a mosógépet, kerülni a fürdést (helyette zuhany) és a borotválkozást is, és alulról szappan helyett csak meleg víz, lehetőleg nagydolog után is. Ne sima nőgyógyászt keress, hanem olyat, akinek ez a szakterülete, hiszen köztük is sokfélére specializálódnak.
2020. máj. 18. 11:32
18/23 anonim válasza:
Kedves Kerdezo,
Sajnos tudom mit erzel!
Nekem 17evey koromban kezdodott, voltam vagy 100orvosnal. Mindd allitotta, hogy hajlamos vagyok ra el kell fogadnom.
Nekem annyira veszesen volt, hogy minden menstruacio elott jelentkezett es 5-6napig tartott.
Majd egyszer streptococust talaltak, antibiotikumot kaptam ra.
Utana is visszajott.
Ha hiszed ha nem 21evesen osszevesztem az akkori parommal es minden tunetem elmult!
Azota ferjnel vagyok, sosem jon elo.
Van 1 2,5 eves lanyom es most varjuk a tesot.
Minden jot kivanok neked!
2020. máj. 18. 14:28
19/23 anonim válasza:
Van egy csoport a facebookon: Felfázás és nőgyógyászati fertőzések? Candida? Esetleg lépj be oda, ott sokan küzdenek ilyen-olyan nőgyógyászati gondokkal, candidával.
Remélem túl leszel rajta. Ha valóban gomba, akkor az a teherbeesést tudtommal nem befolyásolja.
Egyébként tutira gomba? volt tenyésztés? A helyedben én elmennék egy bőr-és nemigyógyászhoz és csináltatnék STD szűrést is.
Jobbulást! :-)
2020. máj. 18. 15:18
20/23 anonim válasza:
El kell menni bőr- és nemi beteg gondozóba a pároddal együtt. Mindkettőtöktől mintát kell venni és ki kell tenyészteni. Akkor kiderül, hogy van-e kórokozó, ha igen, milyen a szervezetetekben és akkor kaphattok mindketten célzott kezelést. A fertőzés alatt és a kezelés alatt a nemi élet minden formáját kerüljétek és ha megvolt a kezelés, akkor utána csinálj egy hüvelyflóra helyreállítást erre való készítménnyel, amit vény nélkül kapsz a patikában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!