Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyenek a terheléses eredmény...

Milyenek a terheléses eredményeim?

Figyelt kérdés

Az uh alapján PCO-m van, ezért mentem IR vizsgálatra is. (Nem jön össze a baba, a 2.7-es TSH-n kívül a hormonjaim rendben vannak.)

Cukor:

0: 4.6 mmol/L

60: 5.6

120: 6.3

Inzulin:

0: 5.2 mIU/L

60: 64.5

120 : 40.7

Orvoshoz természetesen megyek, tapasztalatokra lennék addig is kíváncsi.

2020. máj. 13. 19:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Detto így jártam.

Homa index alapján nem vagyok ir-es .Több orvosnál is jártam.

Aztán kiderült mégis.

A homa index nem mérvadó.Egy normális endokrinológust nem az alapján dönti,igazolja az ir meglétét.

2 inszemet csináltam így végig.Nem is volt esélyem.

Ez csak tapasztalat volt részemről.Nem kell rám hallgatnod.

Szerintem kérj másik orvos véleményét is.

2020. máj. 19. 07:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 11-essel.Nekem is jó a HOMA-indexem,de nekem meg a 120 percnél beesik a cukrom,az is IR,de senki nem foglalkozik vele.Pm alulműködő is vagyok 8 éve.Rizs,fehérkenyér,ilyesmi kilőve.Kb.2órára rá össze-vissza ver a szivem ezektől,vagy van,hogy gyorsan.Hiába eszek hozzá zöldséget..Szóval kb.csak lassan felszívódókat tudok enni.Ha nem eszek,légszomj jön,ilyesmi.Múltkor megmértem egy ilyennél 2,9 volt a cukrom,evés után ez kb 2 és fél órával volt.Akkor ez mi,ha nem IR?Normál értékeken belül voltam.(Állítólag...)Nem vagyok hozzáértő,de én már kicsit szkeptikus vagyok néhány orvossal.

Esetleg,ha most a pm érték jobb lesz,és tartod a diétát,az is lehet,hogy ez a része is rendeződik!Kitartás!

2020. máj. 19. 12:44
 13/15 A kérdező kommentje:
Hmm, érdekes. Csak ugye ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzek egy orvost. Utolsó előtti, le tudnád írni az ezzel kapcsolatos "történeted"? Miből gyanakodtál, hogy IR-ed van, hogy több orvost is megjártál?
2020. máj. 20. 20:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Vékony ir-es vagyok pm betegséggel.Gyulladásba van a pm.

Rosszulléteim voltak !Ha nem ettem sokáig majdnem elszédültem,hányinger fogott el ,elfehéredtem.

Meg terheléses eredményem nem volt kirívó vékony vagyok így nem lehetek ir-es.Ami tévedés.

Nem nem akarok okoskodni.

Hasonlóan mint a 12-es válaszoló a cukrom éhgyomri érték alá eset .a cukrom 0 perces mindig jó.

2-szer voltam helyi endokrinológus dokinál magánba.Akkor hittem nekik,hogy semmi baj nincs .Nem akartam én se felülbírálni a diagnózisukat.

De tünetek nem múltak.

Aztán vidékről bejelentkeztem Pestre ott derült ki,hogy csak nem jó valami.Igazolták az ir-t pm betegséget.

Na ott kaptam újra zöld utat az inszemhez.

Végül Kecskemétre jártam .detto csak lassú felszívódású ehettem.gyógyszert(cukor gyógyszert elvette)Romlott az értékeimen)

Ha van tüneted akkor nem hagyd magad kérdező.

2020. máj. 21. 16:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Basszus 14 ugyanezek a tüneteim és kb mindenki hülyének néz. Pedig olyan szédüléseim vannak ha rég nem ettem, hogy majd beájulok ☹️
2020. máj. 21. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!