Milyenek a terheléses eredményeim?
Az uh alapján PCO-m van, ezért mentem IR vizsgálatra is. (Nem jön össze a baba, a 2.7-es TSH-n kívül a hormonjaim rendben vannak.)
Cukor:
0: 4.6 mmol/L
60: 5.6
120: 6.3
Inzulin:
0: 5.2 mIU/L
60: 64.5
120 : 40.7
Orvoshoz természetesen megyek, tapasztalatokra lennék addig is kíváncsi.

Szia!
Detto így jártam.
Homa index alapján nem vagyok ir-es .Több orvosnál is jártam.
Aztán kiderült mégis.
A homa index nem mérvadó.Egy normális endokrinológust nem az alapján dönti,igazolja az ir meglétét.
2 inszemet csináltam így végig.Nem is volt esélyem.
Ez csak tapasztalat volt részemről.Nem kell rám hallgatnod.
Szerintem kérj másik orvos véleményét is.

Egyetértek a 11-essel.Nekem is jó a HOMA-indexem,de nekem meg a 120 percnél beesik a cukrom,az is IR,de senki nem foglalkozik vele.Pm alulműködő is vagyok 8 éve.Rizs,fehérkenyér,ilyesmi kilőve.Kb.2órára rá össze-vissza ver a szivem ezektől,vagy van,hogy gyorsan.Hiába eszek hozzá zöldséget..Szóval kb.csak lassan felszívódókat tudok enni.Ha nem eszek,légszomj jön,ilyesmi.Múltkor megmértem egy ilyennél 2,9 volt a cukrom,evés után ez kb 2 és fél órával volt.Akkor ez mi,ha nem IR?Normál értékeken belül voltam.(Állítólag...)Nem vagyok hozzáértő,de én már kicsit szkeptikus vagyok néhány orvossal.
Esetleg,ha most a pm érték jobb lesz,és tartod a diétát,az is lehet,hogy ez a része is rendeződik!Kitartás!

Szia!
Vékony ir-es vagyok pm betegséggel.Gyulladásba van a pm.
Rosszulléteim voltak !Ha nem ettem sokáig majdnem elszédültem,hányinger fogott el ,elfehéredtem.
Meg terheléses eredményem nem volt kirívó vékony vagyok így nem lehetek ir-es.Ami tévedés.
Nem nem akarok okoskodni.
Hasonlóan mint a 12-es válaszoló a cukrom éhgyomri érték alá eset .a cukrom 0 perces mindig jó.
2-szer voltam helyi endokrinológus dokinál magánba.Akkor hittem nekik,hogy semmi baj nincs .Nem akartam én se felülbírálni a diagnózisukat.
De tünetek nem múltak.
Aztán vidékről bejelentkeztem Pestre ott derült ki,hogy csak nem jó valami.Igazolták az ir-t pm betegséget.
Na ott kaptam újra zöld utat az inszemhez.
Végül Kecskemétre jártam .detto csak lassú felszívódású ehettem.gyógyszert(cukor gyógyszert elvette)Romlott az értékeimen)
Ha van tüneted akkor nem hagyd magad kérdező.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!