Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Írnának nekem azok, akik...

Írnának nekem azok, akik szoptatás mellett lettek terhesek?

Figyelt kérdés
Tudom, sok nőnek sikerült szoptatás alatt is teherbe esni. Jelenleg szoptatok még, és egy ideje próbálkozunk a 2. babával. Múlt hónapban elég sokat késett a havim, ezért felhívtam egy nőgyógyászt, mert terhességre gyanakodtam. De azt mondta, hogy szoptatás alatt nem jõhet szóba terhesség, nincs peteérés. Tudom, ez hülyeség, de elültette a bogarat a fülemben, és így már ha szoptatásra kerül sor, akaratlanul is tūrelmetlen leszek, alig várom, hogy befejezzel, mert mi van, ha tényleg ez miatt nem sikerült még terhes lennem. Még szeretném egy darabig szoptatni, nem egyik napról a másikra elvenni teljesen tőle, büszke is vagyok rá, hogy amúgy az elejétől fogva ilyen ügyesen szopizik. Tapasztalatokat szeretnék tőletek olvasni, hogy szoptatás mellett kinek hogyan sikerült babásnak lennie!? Ez remélem megnyugtatna, mert nem szeretnék vele kicseszni, de nyugodt is szeretnék lenni. (Már nem sokat szopizik.)

2020. máj. 6. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Nalunk 26 hónapos volt, amikor napi 6 szopi mellett megfogant a teso. Igazabol mar utaltam szoptatni, nyug volt, hogy mindenhol mindig kerte. De valahogy nem birtam leszoktatni.

Most verezgettem a 2. babaval, igy egy ido utan csak este adtam neki oda. Igazabol tok konnyen vette, pedig eskuszom mindent ugyanugy csinaltam, mint korabban. Biztos erezte a dolgot, vagy nem tudom. :)

2020. máj. 6. 14:32
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Van egy 13 hónapos fiam. Nagyon sokat szopik még. Igénye van rá, én meg örülök, hogy tudom szoptatni, hogy van tejem. Mi is tesót szeretnénk, és Ez a 2. Hónap, hogy nem védekezünk. Múlt hónapban ovu teszteltem, és a 25. Ciklus napomon volt ovum a teszt alapján, illetve éreztem is. Rá a 12. Dpora megjött. Most a 21. Ciklus napomon vagyok, de még ezután lesz szerintem ovum. Ismét tesztelek, onnan biztosra fogom tudni. Szerintem a szoptatás miatt tolódik így ki a ciklusom. A fiam előtt szabályos 28 napos volt a ciklusom.
2020. máj. 6. 14:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként orvosomnak mondtam, hogy babát szeretnénk, annyit mondott, hogy a szoptatás miatt lehet nem fog könnyen összejönni. Nem részletezte, de szerintem arra gondolhatott, hogy bezavarodhat ilyenkor a ciklus, nem fixen egy ugyan abban az időben van az ovu mint normál esetben.
2020. máj. 6. 15:01
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Az őskövület dokit le lehet cserélni, bocsi

Ha sokerül, akkor el dogja veled hitetni, hogy abba kel hagynod a szoptatást, mert vetélést okoz, mert nem fejlődik a baba miatta, mert koraszülött lesz.

Ez csak pár hallott dolog, mind baromság.

Nekem induló ciklusom volt.

9,5 hónapos aktív szoptatott baba mellett lettem terhes..

Végig szoptattam, pedig sajnos pecsételtem is..

Azóta időre megszültem.. a nagy továbbra is kéri az anyatejet..

Már nem igény szerint kapja, hanem 2-3 alkalommal csak.

Egyébként a végén idegesített.

Olyan 35 hetesen megpróbáltam leválasztani.. Mindketten idegbetegek coltunk.

2020. máj. 6. 15:23
 15/20 A kérdező kommentje:

13-as! Igen, ezt én is tapasztaltam. Naivan azt hittem, hogy majd ugyanúgy fog megjönni, mint szülés előtt 24-28 napra kb, aztán persze, hogy nem, igaz volt két egymást követő ciklusom, ami beleesett ebbe az időintervallumba, aztán amikor késett, már reménykedtem a babába, és már nem is próbálkoztunk a hónapban, pedig éreztem a PÉ-t (úgy utólag visszagondolva, visszaszámlálva az lehetett), nyákom is volt, de akkor nem tudtam, hogy valószínűleg csak eltolódik a ciklusom, és mérges vagyok, hogy nem hallgattam magamra, hogy most kéne összebújni.

Azért, ha összejön a szoptatás mellett a baba, tuti az orvos orra alá dõrgölöm, 😂 de nem hozzá fogok járni, nem akarom, hogy elködösítse az agyam.

Aranyosak vagytok, jól esnek a történeteitek, és hogy nem vagyok ezzel egyedül. :) De olyan kettősség van bennem, hogy pedig olyan cuki, ahogyan szopizik, jó is, ahogyan hozzámbújik, de mégis kissé nyűgnek érzem. Bárcsak ez a "nyűg érzet" elmúlna! Nem így szeretném abbahagyni a szoptatását.

2020. máj. 6. 16:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem igazán értem, miért mondta ezt a nőgyógyászod. 2. Hónapra jött össze a kisteso, most vagyok a 27. Hetben, a kislányom meg mindig szopizik azóta is.
2020. máj. 6. 16:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Én sem értem miért mondta. Nem hiszem el, hogy annyi év alatt egy olyan anyukával sem találkozott, aki szoptatás mellett lett volna terhes. De annyi ilyen fura orvos van, volt olyan, aki azt mondta, hogy háziállattól szabaduljak meg (amikor terhes lettem).
2020. máj. 6. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ugyanígy vagyok mint te. 17 hós a szopis babám. Nekem tandem szoptatás lenne a cél. 5 hónapja sikertelenek vagyunk. Neked sikerült azóta?

2021. márc. 12. 14:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Màsfél éves koràig szerettem volna szoptatni, ezt tavaly június elején töltötte be, de akkor még többször szopizott, és nem egyből akartam tőle elvenni, úgyhogy még majd' hàrom hónap kellett, hogy fokozatosan leszoktassam (aug. vége volt màr). Sajnos addig nem sikerült vàrandósnak lennem, utàna még pont 3 hónap kellett, hogy sikerüljön a baba (nov. vége). Most 15 + 4 hetes vagyok. :)
2021. márc. 13. 09:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia. 12es vagyok. A fiam még mindig szopik, áprilisban lesz 2 éves. Nekem nagyon hosszú ciklusaim voltak a múlt évben (43 nap) nem is jött így össze a tesó. januártól elkezdtem szedni a premenst, és azonnal helyreállította anciklusomat. Ma vagyok 7 hetes.
2021. márc. 14. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!