Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Írnának nekem azok, akik...

Írnának nekem azok, akik szoptatás mellett lettek terhesek?

Figyelt kérdés
Tudom, sok nőnek sikerült szoptatás alatt is teherbe esni. Jelenleg szoptatok még, és egy ideje próbálkozunk a 2. babával. Múlt hónapban elég sokat késett a havim, ezért felhívtam egy nőgyógyászt, mert terhességre gyanakodtam. De azt mondta, hogy szoptatás alatt nem jõhet szóba terhesség, nincs peteérés. Tudom, ez hülyeség, de elültette a bogarat a fülemben, és így már ha szoptatásra kerül sor, akaratlanul is tūrelmetlen leszek, alig várom, hogy befejezzel, mert mi van, ha tényleg ez miatt nem sikerült még terhes lennem. Még szeretném egy darabig szoptatni, nem egyik napról a másikra elvenni teljesen tőle, büszke is vagyok rá, hogy amúgy az elejétől fogva ilyen ügyesen szopizik. Tapasztalatokat szeretnék tőletek olvasni, hogy szoptatás mellett kinek hogyan sikerült babásnak lennie!? Ez remélem megnyugtatna, mert nem szeretnék vele kicseszni, de nyugodt is szeretnék lenni. (Már nem sokat szopizik.)

2020. máj. 6. 13:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
60%
Kizárólag anyatejes 5 hónapos mellett fogant a 2. babám és kizárólag anyatejes 4 hónapos mellett a 4. Problémamentes terhesség volt mind a 4, ennél a 2-nél végig szopiztak a gyerekek és egy picit tandem is. Nem változott a tej mennyisége és sosem görcsöltem a mellem ingerlése miatt. Én nagyon drukkolok nektek! 😊
2020. máj. 6. 13:24
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Gratulálok a gyerekekhez neked! :) Borzasztó ez az érzés. Soha nem voltam mellette ingerlékeny, nagyon szeretem őt, és ez nem is ellene van, hanem valahogy frusztrál már ez az egész. Utálom, hogy most így érzek, nem is értem, hogy miért. Hülye orvos, hogy ennyire hatással volt rám. Alig várom, hogy pozitívat teszteljek, hogy ne érezzem ezt. 😅
2020. máj. 6. 13:30
 3/20 anonim ***** válasza:
89%
Hat ez esetleges. Van akinek tényleg nincs peteerese. Van akinek meg van.
2020. máj. 6. 13:32
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

6 vagy 7 hónapos volt a fiam mikor újra elkezdtem menstruálni, 10 hónapos volt mikor a kishugával teherbe estem, a szoptatást ugyanúgy folytattam. Nem volt gond. 18 és fél hónap van a két gyerek között.

Az unokatestvéremnek nem volt menstruációja még mikor újra terhes lett a második babával, az elsőt még szoptatta rendszeresen. Ott 18 hónap van pont a két gyerek között.

2020. máj. 6. 13:36
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Én le cserélném a nőgyógyászt, réges régen megdőlt ez a tévhit 🙂

Nekünk egyszeri nem védekezős alkalomból fogant a második, az első 11 hónapos cicifüggő volt akkor, 80-90%ban az anyatej volt a főtápláléka. Most 26 hetes terhes vagyok, az első még mindig cicifüggő, nincs görcs, nincsenek tüneteim, ebből szerintem tandem lesz, ha csak magától le nem szokik rólam.

Én azért nézném a helyedben az ovut mert nekem is akkor fogant mikor vártam a menstruációt (emiatt nem védekeztünk).

2020. máj. 6. 13:44
 6/20 A kérdező kommentje:
3-as! Igen, persze az is lehetséges, hogy nincs is PÉ egyáltalán. Hőmet vezet, a szerint már volt (sajnos tesztet nem csináltam). De hogy kb kinevet, és hülyének néz a doki, amikor mondtam neki, hogy szeretnék kisbabát, és mondta, hogy szoptatás mellett lehetetlen teherbeesni, kicsit felháborító.
2020. máj. 6. 13:45
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Elég inkompetens a bácsi. Pedig nem újkeletű tény ez. Az exem és a húga között 11 hónap van. Ő se csirkepörköltet evett mikor anyukája teherbe esett 😀
2020. máj. 6. 13:46
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is sikerült az első alkalombol ugy, hogy napi 6-8* is cicizett meg, raadasul ő clostival lett egy év után, igazából nem gondoltuk, hogy emiatt a masodik osszejonne szopi mellett, azt meg plane nem, hogy egyből.

Mondjuk én 6 hetes korától menstrualok, pedig rengetek tejem volt, tejleado is voltam egy évig.

Milyen idős a gyereked?

2020. máj. 6. 13:50
 9/20 A kérdező kommentje:
5-ös! Hő alapján nézem az ovut, elvileg már megtörtént. Mivel még nem állt be rendszeres hosszúságura a ciklusom, ezért inkább biztos, ami biztos alapon 2-3 naponta inkább együtt vagyunk, aztán remélhetőleg sikerül (vagy már sikerült!) a baba. :)
2020. máj. 6. 13:51
 10/20 A kérdező kommentje:
17 hónapos. Tudom, már azért nagyobbacska, igazából másféléves koráig tervezem szoptatni, ki is bírhatnám, hogy akkor ebben a hónapban még nem próbálkozunk, de november óta próbálkozunk a 2. babával (akkor jött meg először), és mindig úgy képzeltem, hogy szoptatás mellett fog a kistesó megfoganni... de ember tervez, Isten végez. Meg nekem ez kb egzisztenciális kérdés, hogy válassz egyik vagy másik gyerek között! Azt meg nem lehet. Miért ne lehetne mindkettő? Terhesség és szoptatás. (Bocs, a kifakadásom miatt, de ez miatt kivagyok, kavarognak a fejemben a gondolatok össze-vissza!)
2020. máj. 6. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!