Mikor menjek dokihoz? Mi ilyenkor a teendő? Védőnőhöz mikortol kell járnom?
Tehhes vagyok 2 napja teszteltem (2 pozi teszt) mikor menjek orvoshoz,
Nencs semilyen jövedelmem segélyt sem kapok..szeptember végén jár le az egy év regisztrálcióm a munkaügynél és akkor leszek joogosult valami RÁT segélyre..de terhesen is jogosult leszek rá..Aki tud segíteni/válaszolni a kérdéseimre legyenszives segítsen!! Köszönöm előre is a válaszokat!!!
Ha nincs semmi panaszod, akkor dokihoz ráérsz menni 2 hét múlva..akkor talán már szívhang is lesz..
Sajnos a pénzügyes/munkaügyes részre nem tudok válaszolni..
Boldog babavárást!
Szerintem az elmaradt menstruáció után 2 héttel elég ha mész orvoshoz. Én mentem már hamarabb,de nem látott az UH-n semmit,2 hét múlva viszont már igen.Ha az orvos megállapítja a terhességet,ad róla papírt,azzal kell menni a védőnőhöz,ott kapod meg a terhesgondozási könyvet.Legalábbis 6 éve,a legkisebb gyerkőcömnél még így volt.
Gondolom regisztrált munkanélküliként is él a társadalom biztosítás,anyukámnak is van még.
Később meg próbálj meg szociális segélyt kérni,tekintettel a terhességre.
Apuka veled van? Segít?
Boldog babavárást Neked.
Bocs! Már látom,most házasodtok. Nem késő az augusztus vége,attól még fejlődik az a picurka,hogy nem látja orvos.
Az a baj,hogy még nem mentél férjhez? Mert ezzel nem szoktak az orvosok foglalkozni.Az első kettőt én is úgy szültem,csak utána házasodtunk össze apával.
Végülis aug végén is mehetsz..én azért elmennék előbb, hogy megnézze a doki, hogy minden rendben van-e..jó helyre ágyazódott-e be, van-e szívverés..de ha te inkább ilyen türelmes típus vagy, akkor okés..hiszen van aki 2-3 hónap után jön rá, hogy terhes..szóval..
A védőnős dolgot én is úgy tudom, ahogy az előző leírta..
Köszönöm szépen a hasznos információkat!!!
Nem vagyok türelmes ember :) Ugyhogy biztos nem fogom kibírni az aug.végét! Azért akarok esküvő után menni..mert esküvő előtt nem akarom reklámozni,hogy terhes vagyok mert egy kis faluban élünk és ha járnom kell a védőnőhöz akkor esküvő előtt rólam fognak csámcsogni..De valahol meg nem érdekel senki véleménye..nem tudom..Valószínü megyek hamarabb!! :) Már alig várom hogy halljam a kicsi szívének dobogását!!!!(most egy kicsit kétségbe vagyok esve..nagyon félek a szüléstől..)ami tudom még nagyon messze van :( De amikor arra gondolok,hogy utána a kezemben tarthatom az én csöppségem..az egy kicsit megnyugtat..
Írnátok nekem szülés történeteket? csak ugy dióhéjban..
Nagyon fájdalmas?mihez hasonlítható?
Köszönöm a válaszokkat!
Nyugi,nem kell azonnal védőnőhöz menni,az ráér.
Szülés: Mind 3 más volt. Nem mondom,hogy nem fáj,de kibírható,se fájdalomcsillapítót,se érzéstelenítést nem akartam,és bírtam így is.Elsőnél hosszú(4 nap) vajúdás,aztán gyors,sima szülés.A másodikat indították,az jobban fájt,de 4 óra alatt túl voltam mindenen. A harmadiknál 13 órát vajúdtam,aztán szültem meg. Ez fájt a legjobban,igaz gátat metszeni nem kellett.
Röviden: Fáj,de nagyon megéri,és egy jó orvossal igazi nagy és jó élmény!
Boldog babavárást,és ne törődj vele,mit szól a falu! Ez csak Rátok tartozik a pároddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!