Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti melyiket választanátok?

Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
Van egy 14 hónapos eleven kisfiam, és születése után kb fel évvel hormonmentes spirálom lett. Semmi baj nem volt vele, egészen idáig, borzasztóan fájt,szurkált a hasamba és véreztem is, elmentem dokihoz. Megvizsgált, elmozdult a spirál, sőt el is görbült, levette, kaptam gyulladás csökkentő tablettát amit 2 hétig kell szednem, addig szex sincs. Terhességet nem látott, sem hüvelyi ultrahanggal, se teszt alapján. 2 hét múlva kellene eldöntenem, hogy akkor mivel védekezzünk tovább. Az orvos fogamzásgátló tablettát javasolt, de őszintén annyi rém hirt hallottam már róla, és félek is tele tömni a szervezetem hormonokkal, ráadásul ha ne adj isten elfelejtenem bevenni.... óvszer csíp engem és a párom se preferálja igazan. Ti hogy döntenétek? Még egy jó ideig nem szeretnénk újra babát.
2020. márc. 27. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

Fogzásgátló tabletta. Évek óta szedem, semmi problémám nincs vele. Ha gondod van netán, visszamész orvoshoz, írnak fel másikat, vagy még mindig abbahagyhatod.

A mai tabletták sokkal korszerűbbek, mint a régiek, több a jótékony hatásuk, mint a mellékhatásuk egyébként.

Óvszerből pedig van hipoallergén óvszer is, ha a tabletta nem válna be.

2020. márc. 27. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

9 évig szedtem fogamzásgátló tablettát. Semmi hátrányát nem éreztem, nagyon hamar megszoktam, hogy minden este be kell venni. Már lassan 2 éve abbahagytam és a mai napig megesik, hogy néha eszembe jut este, hogy hopp a gyógyszer :)

Az abbahagyás után is szinte egyből normális volt a ciklusom, pont, ahogy a szedése közben, 28 naponta 3 napra jön meg a menzeszem.

A legelső gyógyszer amit kaptam nem vált be, de 3 hónap után váltottam és utána végig ugyanazt szedtem, minden probléma nélkül.

Bármikor újra ezt a módszert választanám.

2020. márc. 27. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hüvelygyűrű?
2020. márc. 27. 19:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak a tabletta és az óvszer jöhet szóba, nagyon megszenvedtem a spirál feltevését is. Utólag okosítottak, hogy mensi alatt kellett volna, a doki pedig megcsinálta jóval mensi előtt, és meg csak nem is szolt hogy kellene.
2020. márc. 27. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:
A tabletta mindenkinél más. Valakinek jó valakinek nem. De elsősorban a szervezeted számít. Én 8 évig szedtem, miután abbahagytam a 6. hónapban terhes lettem. Van aki meg sosem szedi mégsincs minden rendben. Nekem bevált, nem volt semmi bajom tőle. A hormon tartalmú fogamzásgátlókat pedig nem kell minden nap pontban ugyan akkor bevenni. Állíts riasztást a telefonodra és ha csörög vedd be. Ennyi
2020. márc. 27. 21:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rendben volt a menstruációm, aztán elkezdtem fogamzásgátlót szedni, majd másfél éve abbahagytam, mert gyereket szerettünk volna. Amikor már fél év után se jött meg, akkor elmentem orvoshoz, és nem csináltak semmit, majd amikor egy év után se jött meg, akkor elmentem egy meddőségre specializálodott nőgyógyászhoz, és fél évig kellett szednem gyógyszereket, mire lett egy peteérésem és akkor sikerült is teherbe esnem.

Szóval én ezek után senkinek nem ajánlom a fogamzásgátlót.

2020. márc. 28. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:
A hüvely gyűrű teljesen más, mint a spirál, és ugyanúgy hormontartalmú, mint a tabletta. Csak nem lehet se elfelejteni, se kihányni. Nézz utána.
2020. márc. 28. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!