Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik most tervezik a babat,...

Akik most tervezik a babat, halasztjatok a COVID miatt?

Figyelt kérdés
Mi is szeretnenk babat, nem szivesen tolnam, de nem tudom milyen allapotban lesz az egeszsegugy a kovetkezo honapokban. Kivancsi lennrk masok velemenyere.

2020. márc. 14. 08:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%
A héten ketszer voltam a kórházban, uh-n, vérvetelen. Akik vizsgàlatra mennek, beengedik őket. Ti félősök mit gondoltok? Hogy elhanyagolják a kismamákat? Nem mehetnek terhesgondozasra? Nem szülhetnek ott? Ilyen ellátások lesznek. Én ilyen miatt biztos nem halasztanám el. 8hós vagyok, jobban félek a sima influenzától. Attol nem lesz jobb, ha rettegni kezdek.
2020. márc. 14. 11:27
 12/25 anonim ***** válasza:
24%
Már most halasztanak el nem sürgős műtéteket. Simán előfordulhat, hogy nem lesz alap terhesgondozás. Pár hét és kiderül. Nyilván szülni fognak a nők, csak nem mindegy, hogy normál terhesgondozás után, vagy pl. egy kezeletlen terhességi cukorbetegséggel.
2020. márc. 14. 11:41
 13/25 anonim ***** válasza:
74%

69%

Te hol élsz?? Nincsen tömeges megbetegedés! Úgy gondolkodsz, mintha minden masodik ember beteg lenne.

Nem, terhesgondozast sem fogják abbahyagyni. Nőgyógyaszatra nem fognak virusos betegeket bevinni. No para!

2020. márc. 14. 12:03
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
A kismamákra sem veszélyesebb ez a vírus, mint egy sima influenza vagy torokgyuszi. Nem várunk, sőt, a szívbetegemmel is elmegyünk a héten kontrollra.
2020. márc. 14. 12:13
 15/25 A kérdező kommentje:
En, “felos” speciel azt gondolom, hogy olyan szinten le lesz terhelve az egeszsegugy, hogy egy vervetelre nem fogok normalisan eljutni. Esetleg bezarnak a maganrendelok, igy csak korhazban jutnek ellatashoz, amit viszont szeretnek inkabb kerulni. Nem kell leszolni, azert, mert valaki ovatosabb esetleg, mint az atlag.
2020. márc. 14. 13:35
 16/25 anonim ***** válasza:
38%
Nem halasztanám el. Attól kevésbé félek, hogy elkapjuk, vannak akik sokkal durvább betegségekkel küzdenek meg várandósan és alapból is elővigyázatosak vagyunk, gyakori fertőtlenítés, itthon maradás ha csak lehet stb. Mivel pedig eleve magánrendelésre jártunk mindig is és szülni is magánkórházban szültem és fogok is ezért az sem érintene ha a közkórházakban fejetlenség lenne a vírus miatt.
2020. márc. 14. 13:43
 17/25 anonim ***** válasza:
11%
Nem Vuhanban vagyunk...
2020. márc. 14. 14:11
 18/25 anonim ***** válasza:
66%

Orvos vagyok. Őszintén szólva egyelőre nem parázok annyira ettől a COVID-19 mizériától, de azért kezd aggasztó lenni a helyzet. Én biztos, hogy tolnám a projektet. Klinikán dolgozom, hétfőtől nincs elektív műtét. Csak onkológiai műtéteket csinálunk, abból is csak azokat, amiknél valószínűleg nem lesz vérigény, mert azzal is spórolni kell. Hiába nincs egyelőre megbetegedés, ha megjelenik tömegesen, akkor bizony az orvosok át lesznek csoportosítva. És bizony a lélegeztetőgépek kezelése fontosabb lesz, mint a kismamák UH-ja meg cukorterhelése. Arról nem is beszélve, hogy védőfelszerelés nincs, azaz ha valahol tényleg megjelenik a vírus, tömegesen fognak kiesni az orvosok. Igazából amíg nincs nagy tumultus, és inkább kevesebb a munka a korlátozások miatt, addig kellene spórolni a szakszemélyzettel és mondjuk 2-3 heti váltásban dolgozni, mert így, ha a csapat egyik fele kiesik, még mindig be lehet hívni a másikat. Ellenben így, hogy mindenki bent van, ha egyetlen vírusos beteg bejön és szétköpködi, nem tudom, kit fognak előrángatni. Egy nőgyógyász tud sürgősségin dolgozni, meg alap dolgokra meg lehet tanítani, de hogy egy császármetszést ki csinál meg mondjuk, ha nincs nőgyógyász, az érdekesebb kérdés:D

Persze ha valaki most esik teherbe, akkor csak a terhesség alatt lehet gond, szerintem a szülés idejére azért túl leszünk ezen a mizérián.

Véleményem szerint pár hónap alatt amúgy le fog csengeni a dolog, pár hónap meg nem a világ vége. Nem hiszem, hogy belehal valaki, ha március helyett majd augusztusban lesz terhes...

2020. márc. 14. 14:12
 19/25 anonim ***** válasza:
71%

A teherbeesés sem megy olyan egyszerűen mindenkinek, mint ahogy az ember lánya gondolja. Így az a pár hónap kihagyás véleményem szerint igen is számít!

Persze, nem lehet tudni ki, mikor esne teherbe. Mindenesetre én ez miatt nem hanyagolnám.

2020. márc. 14. 14:17
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

Mi nem próbálkoztunk kifejezetten, csak úgy voltunk vele most pár hónapja, hogy jöhet, ha jönni akar. Viszont én már amúgy is el szerettem volna halasztani pár hónappal, egyéb okokból kifolyólag, de most a vírus miatt duplán elhalasztjuk. Jelenleg nem sürgős nekünk annyira, hogy kockáztassak egy terhességet. Igenis nagyobb rizikó, ha az ember terhesen kapja el, mert nem szedhet bármilyen gyógyszert. És nem, ez nem influenza...

Terhesgondozás van/lesz, de nekem már a gondolat sem tetszik, hogy pont egy ilyen időszakban kellene orvoshoz járni viszonylag gyakran, mikor a várótermek tele vannak emberrel, akik közül bárki fertőzött lehet.

Persze azt teljesen megértem, aki már várandós, hiszen nem tudhatta előre!

Mondjuk én nem Magyarországon élek, az alapján, amit olvasok, MO-n még eléggé félvállal veszik ezt az egészet. Nálunk már szigorúbb intézkedések vannak és az emberek felelőségteljesebben állnak ehhez.

2020. márc. 14. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!