Egy vírusfertőzés meggátolhatja az esetleges beágyazódást?

Panadolt terhesen is lehet szedni, de ilyenkor még bármit beszedhetsz. Amíg nincs szívműködés az embriónál, addig nem is megy át hozzá semmi.
Tehát a gyógyszerek ilyen korai szakaszban nem gátolják a terhesség létrejöttét, viszont a láz igen, mert az ivarsejtek, az embrió nem életképes hosszabb távon, a normál maghőmérsékletnél magasabb hőfokon.

Itt egyedül a lázzal van bibi. Én anno + teszt után lettem beteg, 4 napig csillapíthatatlan magas lázam volt, rubophen semmit nem használt, kb egész nap felváltva hűtőfürdőztem és gyógyszereztem magam. Kaptam antibiotikumot is (háziorvos olyat írt, amit várandósan is lehet szedni) viszont sajnos a majd' 40 fokos láz miatt elvesztettük az embriót...😔
Annyi, hogy nem szteroid gyulladásgátlót ne szedj (pl ibuprofen) ill olvass utána, hatásmechanizmusára már nem emlékszem pontosan, de esetleges terhességben nem a legjobb sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!