2 császár után, ahol a 2. -nál komplikáció volt, vállalt valaki újabb babát? Részletek lent.
Az 1. terhességemnél nem volt választott orvosom.
Teljesen rendben indult a szülés, gyorsan tágultam, nem is mondanám igazán fájdalmasnak, csak az utolsó 2,5 órát, ami a kitolási szak volt.
Az orvosom egy fiatal doktornő volt, fájásnál nyomta volna a babát kifelé, de azt mondta, nem elég erősen.
Hívott egy dokit, elég flegma volt, Ő már lényegesen durvább volt, de Neki sem ment.
Császár lett belőle.
2 szót nem szólt hozzám.
Valószínűleg nem varrt össze normálisan, mint utóbb kiderült.
2. terhesség, választott doki, hüvelyi szülésre készültünk.
Magától indult, pikk-pakk tágultam, semmi oxitocin, viszont 2 fájás között is fájt a hasam, így vittek a műtőbe.
Doki mondta, 30 perc múlva repedt volna a méhem, lehet ottmaradtunk volna.
Császár közben továbbrepedt a méhemen a heg, alig bírták a vérzést elállítani.
Utána mondták, hogy jó lenne, ha nem vállalnék több babát.
Mondtam, hogy csak 2 terveztem, így ennyibe is maradt.
Viszont úgy néz ki, szeretnénk még egyet.
A 2. császár 2016. augusztusában volt.
Valaki volt ilyen helyzetben és vállalt babát?
Minden rendben ment?
Ez már biztos programozott császár lenne, csak addig bírná-e a méhem?
Nekem a 3.nál volt nagyobb komplikáció,de a 2.is komplikált volt. Rengeteg összenövésem lett, és alig fértek hozzá a babához.
Nekem akkor nem mondták,hogy ne legyen harmadik mert veszélyes lenne. A harmadiknál már nagyon durva volt,mert a méhem ki volt tapadva a hasfalamba,és majdnem nem tudták megmenteni. Amikor összevartak annyira vérzett a méhem,hogy a doki szólt,hogy ha nem sikerül a vért elállítani ott halok meg. Bár én akkor hallottam mit mond, de csak arra figyeltem hogy hozzák már a kislányomat vissza.
Hazamenetel előtt a dokival alaposan átbeszéltük ezt a dolgot,és javasolta,hogy ne vállaljunk több babát,mert valamelyikünk életébe kerülhet.
Nem vagyok benne tapasztalt, de én egy ilyen kijelentés után végigrettegném a bevállalt újabb terhességet, hiába hagyná jóvá más orvos. Bennem az van szeretném felnőni látni a gyerekeimet. Minden szülésnél benne van a pakliban, hogy tragédia történik, de a nagyobb esély azért már igen komoly dolog, nyilván nektek kell dönteni, én ha merném is vállalni legalább 3 orvost kérdeznék meg róla. Mondjuk én nem rizikóznék, de ez én vagyok. Nehéz döntés az biztos :(
Mivel szeretnétek, előtte mindenkép járjátok körbe a dolgot és úgy legyen döntés. Remélem sikerrel jártok, és orvosilag is lehet még egy csodátok :) Mivel próbalehetőség nincs, vizsgálatokkal az esélyt meg kell adni azért, hogy legyen orvosi rábólintás.
Minden jót és jó egészséget kívánok!
En ebben az esetben a már meglévő gyerekeim érdeket tartanám szem előtt és nem vállalnám. Vagy gondolj bele mit éreznel, ha belevágnal és pár hónapos terhesseg után komplikáció miatt ki kene bánni a babát idő előtt, aki ki tudja megmaradna e, sérült lenne e.
Mindenképp kérd ki több egymástól független orvos véleményét is mielőtt döntesz.
3 császár után a negyedik gyerek gondolatakor (ami újabb császár) megkérdeztem az orvosom. Azt mondta hét császárig vállal. Utána már nem. 😏
Szerintem is kérdezz meg más orvost is. Amit nem tud az egyik, azt tudhatja a másik.
Köszönöm a válaszaitokat!
Természetesen azzal kezdenék, hogy megnézetném magamat és kikérném 1-2 orvos véleményét.
Egyébként ez az egész úgy jött, hogy már 4 napja késik, és eléggé aggódok, mi lesz, ha terhes vagyok.
Bár a teszt negatív.
Nagyon nem lennék boldog, ha terhes lennék, mielőtt beszéltem volna orvossal.
Nagyon ellene vagyok az abortusznak ( természetesen az indokolttal más a helyzet ).
Nekem is az a legfontosabb, hogy a 2 gyerkőcöm mellettem nőjön fel, nem kockáztatnék, ha csak 1 orvos is azt mondaná most, hogy ezt inkább nem kellene.
Kedves utolsó hozzászóló!
Egyáltalán nem a CSOkK miatt van, amúgy 2 gyerekre is jár már!
De szerencsére nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy szükségünk legyen rá!
Köszönöm a kedves hozzászólásodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!