Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2 császár után, ahol a 2....

2 császár után, ahol a 2. -nál komplikáció volt, vállalt valaki újabb babát? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Az 1. terhességemnél nem volt választott orvosom.

Teljesen rendben indult a szülés, gyorsan tágultam, nem is mondanám igazán fájdalmasnak, csak az utolsó 2,5 órát, ami a kitolási szak volt.

Az orvosom egy fiatal doktornő volt, fájásnál nyomta volna a babát kifelé, de azt mondta, nem elég erősen.

Hívott egy dokit, elég flegma volt, Ő már lényegesen durvább volt, de Neki sem ment.

Császár lett belőle.

2 szót nem szólt hozzám.

Valószínűleg nem varrt össze normálisan, mint utóbb kiderült.

2. terhesség, választott doki, hüvelyi szülésre készültünk.

Magától indult, pikk-pakk tágultam, semmi oxitocin, viszont 2 fájás között is fájt a hasam, így vittek a műtőbe.

Doki mondta, 30 perc múlva repedt volna a méhem, lehet ottmaradtunk volna.

Császár közben továbbrepedt a méhemen a heg, alig bírták a vérzést elállítani.

Utána mondták, hogy jó lenne, ha nem vállalnék több babát.

Mondtam, hogy csak 2 terveztem, így ennyibe is maradt.

Viszont úgy néz ki, szeretnénk még egyet.

A 2. császár 2016. augusztusában volt.

Valaki volt ilyen helyzetben és vállalt babát?

Minden rendben ment?

Ez már biztos programozott császár lenne, csak addig bírná-e a méhem?

2020. jan. 7. 22:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Kizártnak tartom, hogy valaki bevállalta volna a 3.-at ilyen komplikáció és orvosi ajánlás után. Mindenkinek kedves az élete.
2020. jan. 7. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Ha ezek után nagyon szeretnék 3. babát, akkor keresnék egy tuti jó orvost, elmondanám a történteket, megmutatnám a leleteket, kérnék egy alapos kivizsgálást.Ha ezek után a doki azt mondja mehet, akkor megpróbálnám, de ha azt mondja, hogy felejtős, akkor nem erőltetném a dolgot.
2020. jan. 7. 22:27
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a 3.nál volt nagyobb komplikáció,de a 2.is komplikált volt. Rengeteg összenövésem lett, és alig fértek hozzá a babához.

Nekem akkor nem mondták,hogy ne legyen harmadik mert veszélyes lenne. A harmadiknál már nagyon durva volt,mert a méhem ki volt tapadva a hasfalamba,és majdnem nem tudták megmenteni. Amikor összevartak annyira vérzett a méhem,hogy a doki szólt,hogy ha nem sikerül a vért elállítani ott halok meg. Bár én akkor hallottam mit mond, de csak arra figyeltem hogy hozzák már a kislányomat vissza.

Hazamenetel előtt a dokival alaposan átbeszéltük ezt a dolgot,és javasolta,hogy ne vállaljunk több babát,mert valamelyikünk életébe kerülhet.

2020. jan. 7. 22:30
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon hasonló a történetem a tiédhez. Bár velem mindenki kedves volt, és nem mondták, hogy ne vállaljak több gyereket. Amikor felmerült a gondolat, hogy esetleg valamikor szeretnénk harmadikat, elmentem nôgyógyászhoz. Az addigi nôgyógyászom nyugdíjba ment, aki mûtött, a kórházban dolgozik. Így egy harmadik, kívülálló doki vizsgált meg. A hegek alapján rekonstruálta, mi történt a mûtôben, és azt mondta, maximálisan megérti, ha ezek után félek egy újabb szüléstôl, de higyjem el, meg lehet csinálni úgy, hogy ne legyen baj. Nem csak ezért, de egyelôre nem vállalunk harmadikat. Neked is azt javaslom, menj el nôgyógyászhoz. Hüvelyi ultrahanggal meg tudják nézni, mi a helyzet odabent.
2020. jan. 7. 22:32
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyok benne tapasztalt, de én egy ilyen kijelentés után végigrettegném a bevállalt újabb terhességet, hiába hagyná jóvá más orvos. Bennem az van szeretném felnőni látni a gyerekeimet. Minden szülésnél benne van a pakliban, hogy tragédia történik, de a nagyobb esély azért már igen komoly dolog, nyilván nektek kell dönteni, én ha merném is vállalni legalább 3 orvost kérdeznék meg róla. Mondjuk én nem rizikóznék, de ez én vagyok. Nehéz döntés az biztos :(

Mivel szeretnétek, előtte mindenkép járjátok körbe a dolgot és úgy legyen döntés. Remélem sikerrel jártok, és orvosilag is lehet még egy csodátok :) Mivel próbalehetőség nincs, vizsgálatokkal az esélyt meg kell adni azért, hogy legyen orvosi rábólintás.

Minden jót és jó egészséget kívánok!

2020. jan. 7. 22:45
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

En ebben az esetben a már meglévő gyerekeim érdeket tartanám szem előtt és nem vállalnám. Vagy gondolj bele mit éreznel, ha belevágnal és pár hónapos terhesseg után komplikáció miatt ki kene bánni a babát idő előtt, aki ki tudja megmaradna e, sérült lenne e.

Mindenképp kérd ki több egymástól független orvos véleményét is mielőtt döntesz.

2020. jan. 7. 23:00
 7/14 anonim ***** válasza:
26%

3 császár után a negyedik gyerek gondolatakor (ami újabb császár) megkérdeztem az orvosom. Azt mondta hét császárig vállal. Utána már nem. 😏

Szerintem is kérdezz meg más orvost is. Amit nem tud az egyik, azt tudhatja a másik.

2020. jan. 7. 23:07
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Természetesen azzal kezdenék, hogy megnézetném magamat és kikérném 1-2 orvos véleményét.

Egyébként ez az egész úgy jött, hogy már 4 napja késik, és eléggé aggódok, mi lesz, ha terhes vagyok.

Bár a teszt negatív.

Nagyon nem lennék boldog, ha terhes lennék, mielőtt beszéltem volna orvossal.

Nagyon ellene vagyok az abortusznak ( természetesen az indokolttal más a helyzet ).

Nekem is az a legfontosabb, hogy a 2 gyerkőcöm mellettem nőjön fel, nem kockáztatnék, ha csak 1 orvos is azt mondaná most, hogy ezt inkább nem kellene.

2020. jan. 7. 23:14
 9/14 anonim ***** válasza:
19%
Hát, muszáj volt bevállalni, tudod a CSOK! Az mindennél fontosabb! Ha meghalok kapnak árvaságit
2020. jan. 7. 23:24
 10/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló!

Egyáltalán nem a CSOkK miatt van, amúgy 2 gyerekre is jár már!

De szerencsére nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy szükségünk legyen rá!

Köszönöm a kedves hozzászólásodat!

2020. jan. 7. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!