A menses előtti mellfájdalmat a progeszteron okozza vagy sem?!
Én még olyat is olvastam, hogy a mellfájdalom ovu után jelzi, hogy tényleg megtörtént az ovuláció (én amúgy a legtöbb cikkben azt láttam, hogy a progeszteron emeltebb szintjéhez kötik).
Őszintén viszont magam sem olvastam olyan cikket, tanulmányt vagy bármit, ami egyértelműen magyarázta volna, szerintem ez is egy olyan misztériuma az emberi testnek (női ciklus működésének), amiről egyszerűen még nincs bombabiztos tényeken és kutatásokon alapuló tudásunk.
Ha érdekel, nekem az esetek 80-90%-ban fájt a mellem mielőtt megjött, de amikor teherbe estem, akkor nem csak előtte pár nappal, hanem konkrétan előtte két héttel már éreztem (nem középidőben fogant a gyerek, jóval előtte). Szóval szerintem nálam biztosan a progeszteron miatt volt, másnál viszont ki tudja, lehet más okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!