Miért félek ennyire a terhessegtől?

Nekem is sokáig volt ilyen. 18 éves korom előtt nyilván azért mert szóba sem jöhetett a gyerek. Meg anyámnak is nagy parája volt, hogy úr isten terhes leszek (nem tervezett gyerek voltam) és jobban tudta mikor kellene megjönnie mint én, cseszegetett is vele minden hónapban.
Utána meg azért mert addigra tudatosult bennem, hogy soha nem szeretnék gyereket, idősebb koromban sem.
Nekem az segített, hogy utánaolvastam rendesen a testem működésének. Olvasgass az ovulációról és arról, hogy valójában mennyire rohadtul nehéz teherbe esni. Van rá a ciklusod alatt gyakorlatilag 24 órád. Nyilván van a spermiumoknak is pár nap életképessége, ezzel kalkulálni kell. De még így is a 28-30 napból maximum 4-5 olyan van amikor esélyed van teherbe esni. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor kihagyjátok ezt a pár napot. Nyilván ehhez ismerni kell a tested és meglátni a jeleket, hogy na igen most van ovulációm akkor is ha nem pontosan időre jön. De ott van még plusszba az is, hogy csomó dolog gyilkolja a spermiumokat, akár már egy forró fürdő is. Hogyha ezeknek utánaolvasol és kicsit megfigyeled a tested vagy mondjuk veszel ovulációs tesztet akkor rá fogsz jönni, hogy teherbe esni bizony baromi nehéz. Nekem ettől teljesen elmúlt a félelmem.

Ugyanígy voltam kb 17-21 éves korom között
Tabletta mellett is. Aztán elegem lett a parából, én is jobban utánanéztem, rájöttem, hogy túlságosan is belémsúlykolta anyám ezt a teherbe fogsz esni dolgot, annyira nem is egyszerű, szóval megnyugodtam
A férjemmel 5 éve csak megszakítva vagyunk együtt, mert ha esetleg mégis sikerülne így, nem lenne már gond a gyerek, de azóta sincs semmi. Most lassan az lesz a parám, hogy nehezen sikerül majd ha tényleg akarunk majd :D valamin mindig lehet aggódni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!