Babát szeretnénk. Kicsit félek, a téli terhességtől. Megnyugtatnátok?
aki nem élte túl, az nem azért mert terhes volt, hanem egyéb betegsége volt.
Szerintem a nyári nehezebb, hatalmas hassal 40 fokban nem leányálom. A télinél csak arra kell figyelni ne ess el.
Nem csak a kismamák nem élték túl. Ha nem vagy terhes, pont úgy belehalhatsz, úgyhogy ha csak ez tart vissza, akkor probléma kipipálva.
Nekem idén halt meg a nagynéném, influenzából (a h1n1-et nem tudták kimutatni nála) kapott tüdőgyulladást, amire a házidoki és az ügyeletes csak legyintettek, hogy majd elmúlik, feküdjön, hiába mondta, hogy rosszul van. Mire a lánya bevitte a kórházba (10 napja volt beteg), már fulladt. 1 hónap lélegeztetés után meghalt. Pedig nem volt terhes, elhiheted... Meg egyéb baja sem volt, pusztán nem kapott antibiotikumot a tüdőgyulladásra megfelelő időben.
Nem szabad bedőlni a médiának, ez nem úgy megy, hogy az egészséges fiatal megy az utcán, egyszer csak összeesik és meghal h1n1-ben!!!! Ez hazugság és pánikkeltés!!! Azok halnak bele, akik nem fordulnak időben orvoshoz, illetve fordulnak, csak nem kapják meg a megfelelő kezelést.
Ha csak ez tart vissza, nyugodtan vállalj babát.
Én is félek, de én a szüléstől, és még senki nem tudott megnyugtatni.
Minden évszaknak megvan az előnye és a hátránya.
A téli szülésnek szerintem leginkább ruházkodásban van hátránya, egyrészt a kismama miatt (a kabát hagyján, nekem a cipőkbe, csizmákba nem fért bele a dagadt, vizes lábam), de főleg a baba miatt, akinek kell anorák, vastag sapka, több ruha, otthon is többet kell majd fűteni, vastagabb hálózsák, pléd is kell, macerásabb lesz elkezdeni a levegőztetést, és ha orvoshoz vagy valami kontrollra kell vinni, folyton öltöztetni-vetkőztetni kell, az utak csúszósak, a kocsit is külön be kell fűteni, stb...
Szerintem inkább télen. A nyarat jobb kihagyni.
A kislányom május elején született, tehát vele ősz és tél volt leginkább. A legjobb első trimeszterre az ősz vagy a tavasz. :) A kisfiammal az első trimeszter nyáron katasztrófa volt.
Sőt az extrém hőség még veszélyes is lehet. 3 hete vesztettem el a kisbabámat a 10. héten. És az orvosom szerint ez a nagy meleg is közrejátszódhatott (persze nem biztos, más oka is lehetett). De ha belegondolsz a sziv és érrendszeri betegségben szenvedőket is megviseli. Ez ugyanúgy vonatkozik az ici-pici magzatokra is.
Szóval én a nyarat biztos kihagynám, főleg az első időszakban.
Most ősszel-vagy télen szeretnénk újra próbálkozni, de az oltáson én is gondolkozok. Viszont csak azért nem akarunk annyit várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!