Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek egy kisbaba...

Szerintetek egy kisbaba segítene rajtam?

Figyelt kérdés

Bár nyilván nem ismertek, és nem is kizárólag ezen válaszok alapján fogunk dönteni, de kiváncsi vagyok ti mit gondoltok.

Idén nyáron mentem férjhez, távol költöztem a családomtól, barátaimtól, még nem annyira sikerült beilleszkednem. Az előző munkám a távolság miatt ott kellett hagyjam (bár annyira nem is bánom, mert utáltam) és itt még nem sikerült munkát kapnom, leginkább azért, mert más nyelvet beszélnek és azt még nem sikerült teljesen elsajátítanom. A lényeg az, hogy itthon csücsülök egész nap, a háztartást vezetem, férjem egész nap dolgozik, én meg kezdem unni magam. Hobbim van, de nyilván nem köt le 100%ig. Természetesen beszélgettünk erről a férjemmel, és a fülembe ültette a bogarat, hogy miért nem vállalunk egy kisbabát, vele leköthetném magam és hát amúgy is szeretnénk családot, nincs is semmi akadálya, hogy érkezzen. Viszont tisztában vagyok vele, hogy ez mekkora felelősség és az egész életünket megváltoztató döntés :)

2019. dec. 18. 11:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Babát ne azért vállalj, mert unatkozol! Jól gondoljátok meg!
2019. dec. 18. 11:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Valameddig segítene, de aztán újra felkapja a fejét a probléma.

Én azt vallom, hogy a gondokat megoldani kell és nem elfedni. Ha dolgoznal nem unatkoznal egész nap pl.

2019. dec. 18. 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel csak rosszabb lenne a helyzeted.

Nekem a férjem Német valahogy pont így voltam mint te, megismerkedésünk után csak az a választás maradt, hogy én feladok mindent és hozzá költözök. Angolul szuperül beszéltem de németül egy szót sem. Munka vállalási engedély kellett még akkor. Szóval az elsö nap beiratkoztam a helyi nyelviskolába, és 1,5 év alatt találtam munkát, közben gyerekeket hordtam iskolába.

Majd csak 2 év munka után vállaltuk a gyerekeket. Ès bizony sokkal jobb volt, hogy elötte dolgoztam. Egyrészt lett tapasztalatom, a nyelv is erösödött, és emberek között voltam.

A babával még magányosabb leszel, és még iszonyatosan kötött is, ha már most rosszul érzed magadat akkor a baba mellett simán depresszioba is eshetsz.

Ha nem beszéled a nyelvet jól menj el intenzív nyelvtanfolyamra. Keress munkát, most mindenhol iszonyat mennyiségü munka van. Ismerkedj a szomszédokkal, férjed barátaival, kollégáival.

2019. dec. 18. 11:13
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi véleményeket! :)
2019. dec. 18. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Ha százszor születnék újra, akkor se tudnám megérteni, hogy a szőrös búbánatban lehet unatkozni????

Amúgy meg...

- Anya, én miért születtem?

- Tudod Pistike, nagyon unatkoztam!

2019. dec. 18. 11:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne unalomból vállaljatok gyereket. Majd ha a dolog szívből jön akkor lesz az igazi. Aztán ha megszületik meg csak a baj lesz,az is lehet hogy rosszabb lesz a helyzet.

Próbáld megtanulni unalmadban a nyelvet teljesen illetve keresgélj munkát,munkahelyről jobb elmenni szülni aztán lesz hova vissza menned ha a gyerek nagyobb lesz.

2019. dec. 18. 11:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Nem segít, főleg kezdetben mélyíti a szociális izolációt. Még aki sosem unatkozott és most sem, az is szenved ilyenkor, befordul, a kisbabás lét nagyon nehéz, főleg a családtól távol.

Előbb illeszkedj be.

2019. dec. 18. 11:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem megoldás. De ha mindenképpen gyereket akartok, előbb kezdj el dolgozni, hogy kapjál gyedet, gyest, stb. De azért ne vállalj, mert unatkozol. Lehet nem alszik-eszik babád lesz és akkor mit mondasz majd? Nyilván azt, hogy te ezt nem is akartad.
2019. dec. 18. 11:50
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! :)
2019. dec. 18. 13:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisbaba is nagyon be tud zárni a négy fal közé. Ez nem megoldás így szerintem. Még babás klubba, babás programokra sem fogod tudni elhordani a picit ha nem beszéled még jól a nyelvet, sőt, más anyukákkal sem fogsz tudni barátkozni, hiszen nem tudsz majd velük beszélgetni. Szerintem most az első legyen a nyelvtanulás, közelítsd meg az anyanyelvi szintet, közben keress valami munkát, dolgozz 1-2 évet, és majd utána lenne értelme babát vállalni. De ez csak az én véleményem, nem biztos hogy igazam van.
2019. dec. 18. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!