Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kedves anyukák, kismamák....

Kedves anyukák, kismamák. Mennyire voltatok biztosak abban, hogy akarjátok, amikor eldöntöttétek, hogy gyermeket vállaltok?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Néha úgy érzem ideje lenne, hogy gyermekem szülessen, de nem vagyok biztos benne, hogy akarom. Már a párom sem áll hozzá negatívan. Néha akarom, néha meg amikor alkalmam van egész nap lustálkodni, örülök, hogy nincs, ugyanakkor nagyon meghatódok ha egy szeretô családot látok, ahogy totyog mellettük a kis babájuk. Ezek a gondolatok foglalkoztatnak mostanában. Köszönöm elôre is a válaszokat.
2010. júl. 16. 22:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Néha jó,hogy már a kisebb is 3 éves,néha viszont babázhatnékom van.Viszont erre lesz alkalmam az ikreimmel,de valahogy néha jobb lenne ha még a pocimban maradnának...

36/N :)

2010. júl. 16. 22:09
 2/15 anonim ***** válasza:

nagyon szerettük volna és vannak most is pihenősebb napok amikor a lány is itthon van de vannak nagyon húzósak is -amikor pl. beteg.-

megvan a jó oldala -gyakoribb- és az árnyoldala is -ritkább-

nagyon jó hogy van az embernek családja és gyermeke akinek átadhatja a tudását és mindennap megmosolyogtatja.

2010. júl. 16. 22:10
 3/15 anonim ***** válasza:
lemaradt... 31 éves
2010. júl. 16. 22:11
 4/15 anonim ***** válasza:

19 éves voltam amikor úgy döntöttünk hogy kell nekünk egy baba.A férjem akkor volt 21.

Azóta a fiam 3 éves és van egy 1 éves kislányom.

Sose bántam meg hogy fiatalon szültem.

2010. júl. 16. 22:13
 5/15 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk párom akarta nagyon a gyermeket,én félve mentem bele,de belevágtunk,rögtön az első hónapban sikerült is!Pedig előtte a keresztfiammal sem tudtam játszani,beszélgetni,mert nem értettem hozzá.Még a buszokon is idegesítettek a kisgyerekek... aztán itt van a fiam,és hirtelen anya lettem,meg egyben gyerek is.Szeretek vele játszani,apja a "felnőtt",a szigor,én meg a pajtás....

Most várjuk a kistesót.

Ja,és hozzáteszem,23 évesen szültem először,most vagyok 25.... Én nem érzem,h korai lennének a gyerekek... Jó fiatalon anyának lenni.

Szerintem ne félj,mikor pocakos leszel,és elkezd rugdosni,megszűnik minden félelmed,és csak arra vársz majd,h a kezedben tarthasd.... Legalábbis nálam így volt...:)

2010. júl. 16. 22:13
 6/15 anonim ***** válasza:
Anyának lenni a világ legszebb dolga. Én is lustálkodós voltam, de mióta a második fiam is megszületett, azóta biztos vagyok benne, hogy az együtt eltöltött élményekre vártam egész életemben. Ha csak egy kicsit is szeretnéd, akkor vágj bele!! Nem könnyü de mindent megér!
2010. júl. 16. 22:15
 7/15 anonim ***** válasza:

Természetes,h így gondolkodsz,mert nem mindenki érik meg korán az anyaságra.10 hetes a tündéri kisfiam,és nagyon boldogok vagyunk,hogy Ő megszületett,pont 2 nappal a 35-ik szülinapom után.6 hónapig próbálkoztunk,és utána jött össze.Hidd el nekem 28 évesen,vagy akár még 1-2 éve is úgy voltam,hogy nem tudtam biztosan mit szeretnék.A baba nagy felelősség,visszavonhatatlan édes "teher"

Majd megjön nálad is a vágy,ne aggódj.Nálam még a terhesség alatt sem alakultak ki annyira az anyai ösztönök,talán mostanában kezdem érezni.Élvezzétek az életet,és figyelj a belső hangodra,majd megsúgja ha megértetek rá mindketten.Manapság sokan szülnek 30 körül,vagy később.Minden jót kívánok!

2010. júl. 16. 22:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én 25 évesen szültem az elsőt, és nagyon nagyon nem voltam még felkészülve az anyaságra, a vele járó gondokra, és örömökre sem, bármilyen furán is hangzik. Persze a gyerekemet imádom!!! DE... a másodikat 35 évesen szültem, és sokkal jobb minden. Jobban "ráérek", jobban élvezem, nyugodtabb és sokkal boldogabb vagyok most anyaként, mint 25 éves koromban. :) Úgyhogy ne aggódj, semmiről sem maradtál le! :)
2010. júl. 16. 22:52
 9/15 anonim ***** válasza:
nálunk az anyagiak kavartak be. 27 voltam, mikor elvesztettem az első terhességemet, de úgy álltunk anyagilag, hogy éppen új kocsit vettünk és 2 hét alatt meg tudtuk keresni egy egyhetes skóciai utazás költségeit :) Épp akkor jött a nagy gazdasági válság. De a vesztett terheségem miatt annyira akartam minél előbb másik babát, hogy nem érdekelt, hogy fogjuk felnevelni. Bizony, a válság utól is ért, nagyon be kell osztani a betevőt. De a 6 hónapos kisfiam semmiben sem szenved hiányt, soha egy almát el nem vettem tőle, mindene megvan. Néha voltak kétségeim, hogy nem kellett-e volna még várni, de ha nézem őt, ahogy alszik, minden kétségem eloszlik. Imádom őt. 29 vagyok.
2010. júl. 16. 23:00
 10/15 anonim ***** válasza:
Én 26 évesen éreztem magam rá érettnek. Terhes is lettem, de sajnos elment a baba a 10. héten. Aztán sok-sok nehéz, próbálkozós év. Már lemondtunk a gyerekről teljesen. 35 évesen aztán egyszercsak megtörtént a csoda :) 36 voltam mire megszületett. Hát, nem így terveztem, de nagyon örülök, hogy részesülhettem ebben a csodában.
2010. júl. 16. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!