Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintettek lehetek terhes?

Szerintettek lehetek terhes?

Figyelt kérdés

Szept 10-én voltam utoljára a férjemmel. Szedek fogamzásgátlót már nyolc éve és még is jött rendesen, időben.

De! Kb másfél hete a mellbimbóm felett érzékenyebb, mind a két mellem és esetenként van hőemelkedésem (bár szerintem egy enyhe belgyulladas miatt). Csináltam teszteket és mind - lett. De mégis aggaszt a mellfajdalom :(

2019. okt. 5. 19:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10

Szerintem pont fél a terhességtől.

2019. okt. 6. 11:54
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Nekem amúgy két ismerősöm is van, aki terhesség alatt menstruált. Az egyik 5 hónapig.( Bár a mennyiségét az nem tudom).

2019. okt. 6. 12:55
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

Nekem egész szülésig votl havonta vérzésem, nem túl sok, (és tudom, hogy nem szabályos menstruáció minden egyébbel együtt), de igazán nem volt eltérés a korábbiakhoz képest.

És az orvos szerint is minden rendben volt, még csak veszélyeztetett terhes sem voltam. Tudom, hogy ritka, de elöfordul.

2019. okt. 6. 13:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne keltsetek benne reményt vagy félelmet!

Nem csak a vérzésről van szó hanem mellette még 2 tényezőről amik miatt nem lehet terhes a kérdező!!!

2019. okt. 6. 13:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem vagy terhes.

Nekem is fájdogált néha a mellem a fogamzásgátló szedése alatt. Az ösztrogéntúlsúly miatt van.

2019. okt. 7. 09:46
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

Menzesz terhesség alatt?

Rögtön a legelején érdemes letisztázni: a várandósság alatt igazi menzesz nem lép fel.Vérzésről lehet szó, de menzeszről nem. A menstruációs ciklus lényege, hogy a peteérést követően a tüsző megreped, és a pete megkezdi vándorútját a petevezetőn keresztül a méh felé. Ahhoz, hogy a megtermékenyült petesejt megfelelő „táptalajra” leljen, a méh fala megvastagodik, vérerekkel sűrűn behálózott rész lesz rajta, amibe a pete képes lesz beágyazódni.

Abban az esetben, ha a petesejt nem termékenyült meg, akkor a méh fala a ciklus utolsó napján elkezd leválni, hiszen egyszerűen nincsen rá szükség. A leválás és kiürülés folyamata néhány napot vesz igénybe, ilyenkor jelentkezik a menstruációs vérzés. Amikor a megvastagodott méhfal teljesen levált, akkor a ciklus kezdődik elölről, vagyis elkezdődik egy újabb pete érlelése, majd jön a tüszőrepedés és így tovább. Ebből remekül látszik, hogy megtermékenyült, beágyazódó petesejt, vagy fejlődő magzat esetében nem beszélhetünk menstruációs vérzésről.

2019. okt. 7. 11:55
 17/18 anonim ***** válasza:

utolsó: a kérdésben - meg néhány választban - ugyan a menzesz szót használják, de ez CSAK rossz szóhasználat. Azt ugyanis senki sem tudhatja, hogy egy vérzés menstruáció vagy egyéb fajta vérzés, mivel csak az eredményt, azaz a vérzés tényét tapasztalja.

Ez ugyanolyan téves szóhasználat, mint a fogamzásgátló szedése közbeni megvonásos vérzést is menzesznek nevezik, pedig az sem az.

2019. okt. 7. 13:09
 18/18 anonim ***** válasza:

17! Olvastad rendesen?

Az elejèn leírták:

Rögtön a legelején érdemes letisztázni: a várandósság alatt igazi menzesz nem lép fel.Vérzésről lehet szó, de menzeszről nem

2019. okt. 7. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!