Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 40 felett gyereket vállalni?...

40 felett gyereket vállalni? Mik a reális esélyek?

Figyelt kérdés
Ismerősi körömben egyre több az olyan gyermektelen 40 feletti nő, aki párkapcsolatot és gyereket szeretne. Mik a reális esélyei és mit lehet tanácsolni az ilyen nőknek?
2019. szept. 23. 12:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
20%

"Minden nő megérdemli az anyaságot ha vágyik rá! Hogy mikor azt döntse el ő!"

Az ilyen anyák a felelőtlenek. Nem csak saját magukra kell gondolni hanem a gyerekre is kéne! Aki 40 évesen szül, főleg elsőt, belegondol abba, hogy a gyerek mikor érettségizik akkor ő mint szülő 58 éves lesz?? NYUGDÍJAS KORÚ. És nem csak eddig kell támogatni a gyereket. Érettségi után is kellene a tovabbtanulasban. Őszintén nem tudom megérteni ezeket a nőket akik így csinálják. Mert más az ha nem jön össze hamarabb, és más az akinek 40 évesen jut eszébe hogy ó! Még szeretnénk egy harmadikat! Vagy épp az elsőt... És a szerencsétlen gyerek épp hogy fiatal felnőtt lesz a szülei már nagymama nagypapa korú öregemberek, akik se fizikailag nincsenek már annyira toppon, és anyagilag sem biztos hogy tudjak megfelelően támogatni még ameddig kellene. És akkor az unokákról ne is beszéljünk. Azt már meg sem fogják nagy valószínűséggel élni. Tényleg nagy jó, hogy de legalább a saját boldogsagukat be teljesítettek hogy anya legyen 40 fölött! Csak épp a gyerek jövőjét lesz*ja magasról! Az ilyen nők az én szememben önző k. Nem anyák. Bocs. De ez az én néző pontom. Le lehet pontozni, akkor is leirom. Én fiatal anyuka akartam mindig is lenni, 25 évesen szültem, hogy normálisan fel tudjam nevelni a gyerekemet, mindent megadjak neki, és még az unokákat is ha lesznek megérjem!

2019. szept. 23. 23:20
 12/17 anonim ***** válasza:
65%

Tanácsolni semmit se tanácsolnék, ha negyven éves. Minden jót kívánnék hozzá igaz szívemből.

De mint eü dolgozó, szakmai szemmel, ha 30 évesen kérdezne valaki, azt mondanám, hogy ha most módjában áll dönteni (megvan a megfelelő társ) akkor ne halogassa. Mivel a sok cukorhabos történet az elsővel babázó negyvenesekről valójában lombikbabákat takar. Még jó, ha a petesejt az anyáé. Csak ezt nem hozza a bulvár.

Ha a huszas éveiben járna, akkor meg azt mondanám el, hogy ne szedjen antibébit akárki fiáért. Ne állítsa le a női ciklusát modernségből, hogy az x-edik pasinak kényelmes legyen, mert tele a kórház hormont vizsgáltató harmincasokkal, akiknek nem jön össze a baba.

A fogamzásgátlót eredetileg a kívánt gyerekszám utáni védelem céljából találták ki. Ott már nem árt meg senkinek, nem kap sírógörcsöt, ha nem tér vissza a termékenysége.

Sajnálom, ha keményre sikerült. Nem akartam senkit bántani, szomorítani. Talán leginkább az együttélősdiből csak a neki jót kivevő "modern" férfi típusra haragszom. Lányok, hölgyek! Becsüljétek többre magatokat, és vigyázzatok a jövőtökre.

2019. szept. 25. 15:06
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

Szívemből szóltál utolsó!

Egy szintén eüs.

2019. szept. 25. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Köszönjük az eüsnek a bölcs szavakat minden sora igaz.
2019. szept. 25. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:
87%

38 éves férfiként próbálok ráakadni egy olyan nőre, akivel családot alapíthatok. Akikkel eddig akartam, azokkal csak mentek az évek, de nem akarták azt amit én. Van ilyen.

Én is gyereket akarok és egy percig nem gondolkodom azon, hogy hány éves vagyok vagy ez miben gátol. Kellenek a gyerekek és kész. Mennyivel lenne jobb már 50 évesen azon agyalni, hogy "megtehettem volna 40 évesen, de már oda a lehetőség..."? Felnő a gyerek gond nélkül akkor is, ha a szülei (vagy az egyik szülő) idősebb.

Tudom, hogy egy korombeli férfi még viszonylag jobb helyzetben van, mint mondjuk egy 40-es nő, de akkor sem reménytelen a helyzet egyik félnek sem. Kollégám erre kiváló példa, aki 43 éves férfiként kezdett kapcsolatba és a két meglévő gyereke mellé még az új kapcsolatba is betolt egy friss mester hármast.:)

2019. szept. 25. 23:56
 16/17 anonim ***** válasza:
27%

Azért ennyire ne ítéljük el azt aki későn találja meg az igazit vagy legalábbis akkor úgy gondolja ő a nagy ő , én mire 40 leszek az egyik gyermekem 19 lesz a másik 15 éves. Viszont úgy gondolom a mai 40 évesen vállalt anyukák/apukákak is fiatalosak és felkészülve várják mint testileg mint lelkileg.

Az egy másik kérdés ha a gyerek 18 lesz ők hány évesek lesznek akkor ,de biztos vagyok benne megoldják .

2019. szept. 26. 08:02
 17/17 anonim ***** válasza:
82%
Azért egy két ember mekkora paraszt!Álljon már meg a menet!Nem biztos,hogy akinek nincs 40 évesen kapcdolata és gyereke,ő akarta így.Nem mindenki szerencsés és nem mindenkinek lesz gyereke,annak ellenére hogy szeretett volna!
2019. szept. 26. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!