40 felett gyereket vállalni? Mik a reális esélyek?
Azt, hogy gondolt volna erre hamarabb. Ez nem bántás, de gondolkodjunk már könyörgöm. Még párkapcsolata sincs, mire az lesz meg mire odajut, hogy baba.
Az pedig hagyján, hogy sokkal nagyobb az esélye ebben a korban annak, hogy nem lesz egészséges.
Szerintem aki eddig másban találta meg a boldogságot, az ne egy gyerek sorsával szórakozva feszegesse a határait.
Van esély, de nyilván jóval kevesebb, nagyobb a rizikó. Sajnos a mai túl kényelmes és színes világban kitolódott nagyon a családalapítás. Mindenki hajszolja az anyagi javakat, minden más fontosabb. Annyira felgyorsult a világ mára, hogy sok 20 éves már megélt annyit, mint más jobb esetben régen 40-50 éves korára. Egy életbe nem lehet belesűríteni 3-4 életnyi életutat, mert egyszerűen nem fér bele, valaminek ki kell maradnia, valamiről le kell mondani.
Szerintem tanácsot meg nem kell adni, mert nyilván mindenki tisztában van ma az internet világában, hogy mik a hátrányai, ha túl sokáig késlekedik. Lehet rossz példa, de jobb esetben az érettségiig is az emberek 18-25 éves koruk között eljutnak, 50 évesen már nem sokan ülnek vissza az iskolapadba, de persze vannak, csak kevesen. Mindent a maga idejében érdemes elkezdeni, de ha valaki lemaradt, nem lehetetlen bepótolni. Ma már olyan jó orvosok, kórházak vannak, kellő vizsgálatokkal, vitaminokkal, egészséges életvitellel van esély.
Nekem is az szúrt szemet, hogy "párkapcsolatot és gyereket szeretne". Mint egy új ruhát? Az nem úgy megy.
Szerintem felelősségteljesen csakis azt lehet tanácsolni nekik, hogy engedjék el ezt a dolgot. Ha összetalálkoznak valakivel, aki ugyanazt szeretné, amit ők, akkor hajrá, de ezt így előre akarni, hogy még csak partnerük sincs, ez így eléggé óvodás.
Egyébként bántani sem kell őket, sokaknak alakul így az élete. Én nagyon hamar szerettem volna gyereket szülni, erre tönkrement a házasságom, anyagilag is rámentem, és most megvan a szerelem és anyagilag is összeszedtem magam, de már 35 éves vagyok. Nehéz ez, és nehéz is rá mit mondani. Sok minden nem úgy alakul, ahogy elterveztük. De vannak dolgok, amiket nem is lehet így előre tudni.
6os: nem tudom, ezt honnan vetted, két gyerekem van. És a környezetemben nem 1, nem 2 ilyen 40es nőt látok.
5ös - 31N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!