Hogy vegyem rá a párom a babára?
Fel kell mérni az anyagi helyzetet, meg azt is , hogy a párod miért nem akarna még.
Rávenni nem érdemes, mert ha erőltetett, akkor az lesz a következő kérdésed, hogy a párod miért nem érdeklődik a születendő babátok iránt.
Nehéz dolog, de ezt csak ketten dönthetitek el, és ha az egyikben is van valami kétely ammi aggodalomra ad okot, akkor nem érdemes ezzel most tönkretenni a kapcsolatot. Lehet, hogy egy év múlva ő kérdezné, hogy mi van már.
A párommal a mi első gyerekünk fősulis koromban jelentkezett. Gyógyszer szedése mellett jött. Egyikünk sem akart még gyereket, csak pár hónapja ismertük egymást. De megtartottuk persze és imádjuk a mai napig. Kislány lett és már 10 éves. A párom azóta a férjem és nagyon szeretjük egymást. Mikor a gyerekünk 8 éves lett, már nagyon vágytam még egyre. Ő nem. De egy vad éjszakán, nem megfelelő védekezés miatt jelentkezett a kis pocaklakó. Ő még mindig nagyon nem akarta, de persze megtartottuk. Kisfiú lett, ma lett 23 hónapos. Az apja is imádja, a szeme fénye. Minden nap elhalmozza apróságokkal, dögönyözi, összebújnak.
Három hónapja szerettem volna egy harmadik babát. Persze kiborult, de egy éjjel sikerült megint megvadítani apát. :) Megfogantam. Ahogy pozitív lett a teszt, már egy hét múlva a nevét is tudtuk, elterveztünk mindent. Sajnos két hete elvesztettük a kicsit.
Nekem ez a történetem.
18:39es, utolsó előtti válaszoló!
Gyógyszer mellett hogy lettél terhes? Néha néha elfelejtetted beszedni azért?
És ezek a vad éjszakák, ahogy írtad, ez azt jelenti, hogy véletlenül estél akkor teherbe vagy direkt te úgy csináltad a dolgokat,hogy sikerüljön csak a párod nem tudott róla?Bocsi, csak a válaszodból így érzem.
És hogy sikerült megoldanod azt, hogy fősuli + baba?Befejezted azért?Dolgoztál utána?Hogy oldottad ezt meg?
Köszi a választ és sajnálom, ami a harmadik babával történt:(
A válasz:
Soha nem felejtettem el bevenni egy gyógyszert sem! Mindig azonos időben vettem be és betegség esetén a hónapban gumit is használtunk.
Soha, egyik gyereknél sem folyamodtam tisztességtelen eszközökhöz, hogy becsapjam a férjem! Ez komoly ügy és közös felelősség!
A vad éjjel délelőttjén elmondtam a férjemnek, hogy mennyire szeretnék megint gyereket. Elmondtam az érveim és biztosítottam afelől, hogy ugyanúgy fogom szeretni, nem fogja a kicsi átvenni ezt a szeretetet, hanem megoszlik. Azt is mondtam, hogy ha el akar menni horgászni, nem fogom otthon tartani a baba miatt, tehát továbbra is megmarad a hobbija, a szabadideje.
Mikor eljött az éjjel és eléggé a dolog közepében jártunk és fel kellett vennie a hőn utált gumit, akkor ezt nem tette meg. Szerintem a beszélgetés érett meg benne, mert még soha nem hagyta ki a gumit az évek alatt.
De Ő azaz ember, aki sosem mondaná ki, hogy gyereket akar.
A harmadik babánál is így volt, de most a gumit csak az aktus végén használta a finisben. Azért mégiscsak harmadik gyerek. :) De így is összejött, amit nem hittem volna, de reméltem.
Az első gyereknél mikor fősulira jártam, a baba születése miatt félbe kellett hagynom. mivel az ország másik felén volt a suli és nappalira jártam, ezért nem tudtam oda visszamenni. Nem tudtam megoldani és nem is akartam, hogy egész nap más legyen a gyerekkel.
Mivel akkor azon a szakon nem volt levelező képzés abban a suliban, ezért átjelentkeztem egy másik iskolába. Ez közel volt és levelezőn el is végeztem. Csak nem tanári hanem mérnöki diplomám lett.
lehet fősuli mellett babát vállalni, de nagyon kemény dolog. Éjjel a két szoptatás között tanulni, állandóan fáradt lenni, a suliban a csapba fejni a tejet...
Ha lehetne tanácsot adni, várjál még amíg be nem fejezted a sulit. Iszonyat macera volt nekem együtt csinálni, de nem is volt segítségem. Albérletben laktunk, csak az alamizsna GYES-t kaptam, nem volt leányálom. Tehát várj a suli befejezéséig és dolgozz 180 napot, akkor már GYED-et kapsz és csak a babára tudsz koncentrálni.
Nálunk 8 év van a két gyerek között, mert meg kellett teremtenünk a házat, autót, anyagi körülményeket, hogy tudjuk vállalni a következőt. Én így gondoltam, azért hozakodtam ennyi év után először elő a gyerek témával.A férjem nem akart több gyereket.
Bocsánat mindenkitől a regéért.
Köszönöm, hogy leartad a történetedet:)
Én jogra járok, ami alapjáraton sem egy leányálom, tudom baba mellett még nehezebb lenne, de 7 éves korom óta arra készülök,hogy babám legyen és már nem sokáig bírom:)meglátjuk mit hoz a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!