Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOval hogy estetek teherbe?

PCOval hogy estetek teherbe?

Figyelt kérdés

Menstruációs zavarral és mell váladékozásával fordultam orvoshoz , most derült , ki uh vizsgálaton, hogy sok apró tüszőm van és az orvosom PCOra gyanakszik. Fogalmam sincs mit jelent. Hormonvizsgálatra küldött. Aminek az eredménye 1 hét múlva érkezik meg. Majd 1 hónap múlva kaptam időpontot az elkészült lelettel vicces.. és ha ciszta műteni kell vagy hasonló?

Babát szeretnénk nagyon... teljesen kivagyok , a férjem 2 éve gyereket akar én szerencsétlen meg húztam a dolgot.

A doki felírt mastrolsmon esepy ennyit tudok kiolvasni belőlle 2x300csepp. Azt mondta a gyógyszertárban tudni fogják. Ez mire jó? Vagy miz olvashatok rosszul mert a google ilyen gyógyszert nem dob ki.

Kapok majd valami gyógyszert hogy teherbe essek? Vagy hogy lesz ez?

Egyáltalán akkor ebben a hónapban ne is próbálkozzunk?

2019. júl. 25. 13:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Remélem akkor minél hamarabb meggyógyítanak , mert ha nem lehet gyerekem tuti öngyilkos leszek
2019. júl. 25. 14:08
 12/16 anonim ***** válasza:
97%

Lehet gyereked viszont valószínűleg a hormonok teljesen felborultak, azokat előbb rendbe kell tenni, ugyanis ha sikerül elkapni egy kósza tüszőrepedest magasabb a vetélés esélye.

Ha valadekozik a melled valószínűleg magas prolaktinod, arra gyógyszert fogsz kapni. Általában magasabb a tsh érték is olyankor, annak 1-2 körül kell lennie annak aki babát szeretne. Remélem csináltak terheléses cukor es inzulin vizsgálatot is, mert aki pcos általában Inzulinrezisztenciaval is küzd.

Műteni nem fognak. Hármas kezelést kell csinálni : gyógyszer, sport, és diéta!!

Nem sima dieta, 160 gr szénhidrát diéta, tehát 3 óránként enni, napi 5-6szor.

Azt tanácsolom hogy az eredményekkel keress fel egy jó endokrinologust, a nőgyógyászok neha a sötétben tapogatoznak csak.

Nekem ősszel derült ki a PCO és Ir, előtte fél evig meg sem jött, akkor elkezdtem a kezelést doki fel év türelmi időt javasolt, mert magas a vetélés esélye. Fogytam 15kg-t márciusig, rendbe lettek rakva a hormon értékeim, majd lett spontán peteeresem és sikerült a baba. Végre! Összesen 1.5 evig vártunk rá. Jelenleg 18 hetes kismama vagyok es mai napig tartanom kell a diétát, a gyógyszereket elhagyhattam már.

Úgyhogy nem lehetetlen de idő kell hogy sikerüljön, erre jó ha felkészülsz lelkileg

2019. júl. 25. 14:27
 13/16 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is van 38bhetes vagyok.

Sport, no cukor no liszt..tudom aprosàgnak tűnik de èn ezeken kívül semmit nem alkalmaztam.

2019. júl. 25. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:
91%
Egy hónapja derült ki, hogy PCOS-em van. Elkuldtek nagylaborra, cukorterhelésre. Minden értekem jó lett szerencsére és nincs inzulinrezisztenciam. 180g-os szénhidrát diétát kell csinálnom, szednem (szedem pár hónapja, négy hónapja nem jön össze a baba) kell a terhes vitamint és pluszban Gynositolt, napi egyet, és várni a csodát. Én is húztam az időt a gyerekkel, most pedig alig várom, hogy pozitiv legyen a teszt. Doki szerint 2-3 hónap múlva talán sikerül, de addig szigorúan szednem kell a Gynositolt. Szerintem te is kezd el a 180g-os szénhidrát diétát, azzal ártani tuti nem fogsz magadnak.
2019. júl. 25. 18:19
 15/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem erre gondolt a dokid:

[link]

2019. júl. 25. 21:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is Mastodynon az, amit felirt, de kicsit sok az a 2*300 csepp :)) en nem talaltam cseppet, tablettat vettem 2*1-et, valamint naponta 2 tasak myo sun plus (ez kb ugyanaz, mint az Inofolic), igy irta fel az orvos. Kozben gyogyszeresen akarta meginditani a menzeszem, mert sok napja kesett, de tudod mit, mar nem jott meg 😁 6 hetes terhes voltam, mikor visszamentem az orvoshoz kontrollra. Es igen, magas prolaktin okozta nalam is. Szerintem bizz az orvosodban. Nekem pikk pakk osszejott a bebi, pedig elvileg peteeresem se volt es 3-9 honapig kellett volna szednem a fent emlitett gyogyszereket.
2019. júl. 25. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!