Narancs223 kérdése:

Nem kakil a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok!sajnos olyan problémám van hogy 6hetes kisfiam csak segítséggel kakil mostanában, már annyira ideges vagyok, 3.féle tápszert eszi meg mellé kap anyatejet, de tanácsra laevolacot adok végső esetben vagy glicerines kúpot szélcső, cseppekben próbáltuk .. espumisant, infacol bio gaia de nem hasfájós hanem 2nap után erölködik és akkor sír de semmi....orvosunk nem nagyon foglalkozott vele, plussz folyadékot nehezen birok 2etetés közt belediktálni mert alszik mint a bunda de erőlködik ha kakilni kéne és én egyszerűen nnem.birom elnézni, szélcső magába nem jó... tápszerek: beba sensitive, millumil komfort, most sima beba ha prot eszi 3napja, na most van aki azt mondja az anyatejtől van van aki a tápszerre tippel, orvosunk kb semmit se ér semmi hasznosat nem mondott a védőnő csak a szélcső meg a tápszerek váltogatását ajánlotta már ott tartok hogy hétfőn gyerekorvosi magánrendelőt keresek mert nem tudok megnyugodni már kezdek belehülyülni, minden csak átmeneti megoldás magától nem megy ( maszírozom, tornáztatom,melegen tartom a hasát) volt valaki hasonló helyzetben?? Köszi a válaszokat!!

#baba #kaki #anyatej+tápszer
2019. jan. 20. 04:10
 1/10 A kérdező kommentje:
Van aki az anyatej miatt mondja és hogy ne adjak neki hátha, van aki a tápszerre , most akkor mi is van, ??!!
2019. jan. 20. 04:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha kizárólag anyatejes lenne, akkor beleférne hogy néhány napig nincs kaki. Tápszer mellett tudtommal lennie kell naponta.

Az enyém is nagyon nehezen kakil, szintén ilyen vegyesen táplált baba (bár sajnos nagyrészt tápos). Egész nap tekereg, küzd, és még hasfájós is.. :( de végül mindig megszülte valahogy. Szelcsovet csak ritkán használok. Most a milumil ha startot használjuk, úgy tűnik ettől most könnyebb a kakilás. De fene se tudja.. Ő lassan 3 hónapos, az is lehet, hogy csak elkezdte kinőni a kezdeti nehézségeket.

2019. jan. 20. 04:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom akkor passzolom hogy mk lehet.. már idegeskedem.hogy valami szervi probléma mert most is csak.szélcső árán sikerült megszülni magától nem nyomja ki..
2019. jan. 20. 08:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik ő ilyen baba. Sajnos velünk is ez volt a helyzet, bár 3 hónapos koráig csak anyatejes volt, utána kellett a pótlás. Nem láttam összefüggést mert így is úgy is nehezen tudott kakilni. Mi is próbáltunk mindent: espumisan, infacol, biogaia, kamilla tea stb. Végül a milumil comforttal nagyjából beállt, de előtte majdnem napi szinten szélcsövezni kellett, mert nem ment másképp, szenvedni pedig nem hagytam. Később a hozzátáplálással és a mozgásfejlődéssel jobb lett, de a még most is vegyesen kell etetni: ha ebédre fogósabb ételt kap, uzsira lazítósat. Mai napig tudja zavarni ha a puki kicsit nehezebben jön, éjjel is simán felébred rá és addig forgolódik míg meg nem oldódik a gond.
2019. jan. 20. 10:55
 5/10 anonim ***** válasza:
12 hetes korig a legtöbb baba ilyen, mert még fejletlen az emésztőrendszerük, tehát lényegében normális, de tudom, hogy rossz nézni, csináld neki a pukitornát minden etetés után, a szélcsövel én nagyon nem értek egyet, egyik barátnőm babája még egy éves kora után se tanult meg normálisan kakilni, annyit csinálták neki, úgyhogy ezt csak végszükségben csináld.
2019. jan. 20. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
próbáld ki a lactogen tápszert. Nálunk is ez volt, egyik tápszer sem jött be, mindegyiktől hasonló tünetek voltak, az említett tápszer bevált.
2019. jan. 20. 12:43
 7/10 A kérdező kommentje:
4napja eszi a beba ha-t milyen gyakran lehet váltogatni? Már attól is tartok hogy ne váltogassam sűrűn 😕
2019. jan. 20. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy hét azért kell neki mire átáll. Kivéve ha pár nap múlva még rosszabb mint volt, akkor én váltanék.
2019. jan. 20. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem válik be a mostani tápszer, próbáld esetleg a Novalac IT-et. Nekünk az segitett
2019. jan. 20. 15:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom ha elfogy a mostani🙁
2019. jan. 21. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!