Akik tápszert és anyatejet vegyesen adnak, lehet egy kérdésem?
Néhány napja ki kell egészítenem, mert nincs elég tejem (és nem lett több attól sem, hogy 3 napon át óránként szopott a baba, úgyhogy ilyen válaszokat legyszi ne) és érdekelne, hogy hogyan lehetne ezt ügyesebben és hatékonyabban csinálni...
Jelenleg úgy fest a dolog, hogy minden szoptatás után fejek, lemérem mennyit evett és annak a függvényében adok neki extra kaját - fejt tejet amennyi van + tápszert amennyit kell. Aztán 20-30 percet fejek, hogy a következő etetésre is legyen.
Nem nehéz elképzelni, hogy így nagyjából a fél életem a cici-cumisüveg-fejőgép körül forog és érdekelne, hogy Ti hogyan könnyítettetek az életeteken.
Elsősorban a melegítés érdekelne. Van értelme beruházni cumisuveg melegítőre? Vagy egy termoszban tartsak 40 föl körüli vizet? Vagy legyen két termosz összeöntve? Viszonylag sokat mozgok a babával, úgyhogy az is fontos lenne, hogy ütközben is meg tudjam oldani a dolgot olyan egyszerűen ahogyan csak lehet.
Ha le tudnátok írni, hogy hogy fest egy etetésetek otthon, és hogy fest házon kívül, azt nagyon megköszönném. :)
nem voltam ilyen helyzetben, de a nővérm igen. 3 hónapig csak szoptatott, fejt, tápszert kevert.
Cici után először mindig a korábban lefejt tej ment, így tápszer sokszor csak délután, este kellett, nem minden étkezéshez.
Végül a hozzátáplálás lett a megoldás, a tápszert kiváltotta a zöldség-gyümölcs.
Melegítésnek valóban a meleg vízbe állítás a legjobb.
Házon kívül pedig csak ciciből volt etetés, ott nem volt semmi macera, hogy elég meleg-e, nem állt-e túl sokat, stb.
Első babámmal ugyan ezt csináltam végig, tudom min mész keresztül. Először is kiartás, ha végig szeretnéd csinálni. Én 6 hónapig birtam erővel és anyatejjel...
Én úgy csináltam, hogy szopi alatt hűtöttem a vizet úgy hogy a forróvizet cumisüvegestül egy hidegvizes edénybe állitottam. Ha túlhült, pici meleget még öntöttem hozzá. Vagy a vizforralóban a már felforralt és kihült vizet vagy babavizet felmelegitettem. Ez szerintem a leggyorsabb ha nem akarsz mikrózni vagy hűtögetni.
Ha úton voltam vittem termoszban forróvizet meg egy palack hideget és kotyvasztottam.
Cumisüvegmelegitő szerintem pénzkidobás.
Ha eleve kevés a tejed, lehet hogy nem kéne fejned. Vagy nem ilyen sok ideig. Mennyi idős a baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!