A tápszeres babákat miért 4 hónaposan kell elkezdeni hozzátáplálni, míg az anyatejeseket csak 6?
Nekem egyik se emésztette meg a pépet 7 hónapos korig, igaz problémás az esetük. Az egyiknek 2 hetesen véres széklete volt de oké, tuti azért lett allergiás, mert "túlféltettem". Persze könnyen beszél az, akinél semmilyen emésztési gond nem volt..
A kérdés meg jól kihozza mennyire babafüggő a téma.
Én is 5 hósan kezdtem.
DE..! Csak is azért, mert érdekelte a fiamat a "rendes evés". Ha nem mutatott volna érdeklődést, biztosan később kínálom meg.
De láttam rajta, hogy kéri. Már első alkalommal nyitotta a száját a kanálra, sosem lökte ki a falatot. Érett volt rá.
Én nem a kort nézem, hanem a szellemi(?) érettséget. Ha ő akarja, akkor okkal akarja. Egy 2 hónapos egyértelmű, hogy nem fog a kaja után nyúlni. De ha egy 4-5 hónapos már tényleg kéri az ételt, akkor miért ne kóstolhatná meg az almát, sütőtököt? Úgyis el kell telnie egy kis időnek mire kiváltódik egy étkezés. Azért kell kis lépésenként kóstoltatni. Így a gyomra is ismerkedik.
Tápszeres babáknak is 6 hónap az igazi ajánlás. Kislányom anyatejes volt. 6 hónapos elkezdtem (volna) a hozzátáplálást, de 7 hónapos kor előtt a száját se volt hajlandó kinyitni.
Én mindkét álláspontban látok igazat. Én 3 hónapos koromtól 5 éves koromig csak kakaót és sajtot ettem paprikás csirkével. 31 éves vagyok és semmi bajom. Nem vagyok allergiás, nem vagyok finnyás, sem túlsúlyos.
Viszont a tudomány valóban fejlődik, az újonan felfedezett dolgokat meg nem gondolom, hogy háttérbe kell szorítani azért mert “20 éve még nem így volt”. Akkor ne használjuk a mobilt se, mert 40 éve jó volt nélküle is:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!