Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért nem veszik olyan termész...

Miért nem veszik olyan természetesen Magyarországon a tápszeres táplálást mint külföldön?

Figyelt kérdés
Folyamatosan azt hallom, hogy szoptatni KELL. Ha valaki nem akar szoptatni miért kell mégis magyarázkodnia? Aki nem szoptatott annak is okos és ügyes gyereke van, nem értem miért kell ezen annyit rugózni.
2017. aug. 16. 15:08
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
72%
Oooooo a 27-es...akkor majd ezt elmeselem a fizikus férjemnek mert ő sem szopott egy percig se...enekkaros es eltanulo volt mindig,iskolaban o szavalt évnyitón..szerintem életében meg csak tavolrol se latott logopedust es koszoni szepen a mozgasa is jol fejlodott.focizik,uszik..no comment az ilyen hozzaszoloknak..
2017. aug. 17. 20:49
 32/50 anonim ***** válasza:
51%

No comment, no comment.

Ha ezt tudom, hogy nem "lustaságból" nem tud szopizni a gyerekem, hanem izomtónuszavarra is utalhat (feltételes módot senki se tud értelmezni?), akkor hamarabb kerül gyógytornászhoz és talán logopédus se kell.

De uram bocsá', hogy megemlítettem, hátha más nem jár így!

2017. aug. 17. 21:13
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

32# igazad van, családban egy kisgyereknek is a nyelve letapadásával voltak gondok, de csak ráhúzták, hogy hát van ilyen, nem baj, tápszeres lesz ez van, nem mentek utána, hogy vajon mégis mi a francért nem tud szopni az a gyerek.

Aztán meg csodálkoztak, hogy még 3 évesen is ömlik a nyál a szájából, vajon miért? Hát a nyelve miatt, de mire rávették őket arra, hogy nézessék már meg mostmár tényleg. Előtte meg mindig az volt, hogy jaj pedig olyan okos, na mindegy, majd megtanulja lenyelni, nincs lemaradva... Meg neki se tett jót a beszédfejlődésének sem. Ha nem csak ráfogják, hogy hát van ilyen, hogy nem tud szopni, hanem utána mennek, akkor szerencsétlen gyerek gondja hamarabb orvosolva lett volna.

2017. aug. 17. 22:23
 34/50 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván van ilyen is. Én mindrnhova elvittem még sem tudott szopni. Túl nagyok a melleim.
2017. aug. 18. 00:34
 35/50 anonim ***** válasza:
53%
vannak elszigetelt esetek,de az izomtonuszavarnak mas tunete is van.nem csak a bem szopas a tunet.a letapadt nyelvet meg ha orvos vagy vedono latja csinalnia kellett volna valamit azonnal.a fiam se szopott, látta mindenki,semmi elterest nem talaltak.de legalabb nem gyotortek a szoptatasra kenyszeritessel.
2017. aug. 18. 07:41
 36/50 anonim ***** válasza:
20%

"Én mindrnhova elvittem még sem tudott szopni."

Igen, van ilyen is, de neked volt eszed és megpróbáltál utánajárni, nem úgy voltál vele, hogy hát van ilyen, tök mindegy. Főleg, hogy a tápszer még az anyának sem a jobbik választás, mert ki kell mérni, meg kell csinálni, jó legyen a hőmérséklet, utána az üveget el kell mosni stb. stb. a mellet meg a szájába teszi az ember, megeszi, amit kell és jóéjszakát.

2017. aug. 19. 14:07
 37/50 anonim ***** válasza:
Tápszerrel egyszerűbb etetni, de azért szoptattam mellette. Vegyesen kapta. Miután megerősödött a tápszertől a szopás is jobban ment.
2017. aug. 19. 14:53
 38/50 anonim ***** válasza:
70%

Szio.

Én sem akartam szoptatni,egyszeruen undorodtam tole. Elofordul az ilyen. Azt sem akartam,hogy a babam rajtam logjon,hogy cicifuggo legyen,csak cicivel aludjon el,csak a cici nyugtassa meg,nem akartam,hogy az egesz napom szoptatasbol,fejesbol alljon. Eleg volt a terhesseget vegigvinni 9 honapon keresztul,kicsit megvaltas volt a tapszer. Arrol nem is beszelve,hogy az anyatejes babak jobban hasfajosabbak,emiatt sokszor hozzaszoknak az olben lethez is,kesobb errol is le kell oket szoktatni. Egy tapszeres baba ritkabban hasfajos,ha jo a tapszer. Nalunk a Bebanal hasfajos volt,a Milumilnal nem. Nem kell ugyelni,mit eszem,ihatok kavet (az anyatejnel nem ihattam es a 2 orankenti keleseknel nagyon ereztem a hianyat. Nem akartam azt atelni, amikrol a Szoptatas temakorben olvasok. Igy,hogy tapszeres,rabizhatjuk anyara. Tudom,lehet fejni is,de van amelyik nem fogadja el. A cici gyogyir mindenre,ha nyugos is cicilni akar. Az en babam elfogadja a cumit. Estenkent leulhetunk a parommal meginni egy-egy pohar bort. Nincs az az anyafughoseg amirol olvasni szoptatott babaknal,de nagyonnagyonagyon szeretjuk egymast. Nem all az egesz napunk szoptatasbol,lehet vele jatszani stb..nem kerek ellenvelemenyeket, kommenteket amivel megerosititek,hogy miert jobb a szoptatas!

A tapszer nem macera. Kimosom az uveget egy perc,beletoltom a vizet,tapszer,mikro,osszerazom. Utazásnál viszem a dobozt,a babavizet,és frissen elkészitem. A babavizet forralni se kell,igy nem kell az egesz hazat vinni.

Sajnos Magyarorszag ilyen. De ugyanez van minden teren. Az anya uljon otthon stb.. en ezt nem akartam."Az elso ket honapbn sehova se mentem a szoptatas miatt." Hat koszi nem..

En mar a masodik honapban mentem a parommal vacsorazni.

Non stop en vagyok a lanyommal,mondokazunk,tornazunk,masszirozom,setalunk,enekelunk. Alig vartam,hogy vege legyen a szoptatasnak esa mehessek aludni, most alig varom,hogy foglalkozhassak vele. En kelek hozza,soha nem mondom a paromnak,hogy kelljen fel,soha nem veszekszunk emiatt. Ki tudok takaritani,mert nem kell 0-24 szoptatnom,fozni is minden nap fozok. En ponthogy annak ellenere,hogy nem szoptatok,kidolgozom a belem itthon,foglalkozom a lanyommal,a ferjemmel,a haztartassal. Es szerintem nem azt fogja a szememre vetni,hogy miert nem szoptattam,hanem meg fogja koszonni,hogy tisztesseges felnottet neveltem belole.

Tolem,ha valaki kerdezi,azt mondom,hogy nem akartam szoptatni,ha tovabb ba**sztat,akkor azt,hogy azert, mert ez egy DONTES. Es jo lenne,ha Magyarorszagon elfogadnak az ember donteset es nem azon mulna az anyasag,hogy akar-e vagy nem szoptatni.

2017. szept. 2. 21:56
 39/50 anonim ***** válasza:
30%
#38 te most gyakorlatilag azt fogalmaztad meg egy kisregényben, hogy azért nem szoptattál, hogy mielőbb lepasszold a babád és a lehető legkevesebbet kelljen vele foglalkoznod.
2017. szept. 3. 09:28
 40/50 A kérdező kommentje:
Nem értem miért ítélik el sokan, aki nem szeretne szoptatni. Jobb lenne egy idegbeteg anya?
2017. szept. 3. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!