Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » 5 hónapos a babám. Nem megy a...

5 hónapos a babám. Nem megy a kanalas etetés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A babám nyitott szájpaddal született. Eddig tápszeres volt. Elkezdtük a kanalas etetèst,
2017. febr. 11. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Nyilván jártok etetési tanácsadásra, kérdezd ott!

Ha nem jártok, kérj beutalót!

2017. febr. 11. 12:08
 2/6 A kérdező kommentje:
De nem megy sír kiköpi az ètelt. Több fajtával is próbálkoztunk. Nem hajlandó megenni. Az ilyen betegsèggel született babáknál azt mondják minèl hamarabb megkell taníttani kanállal enni. De nálunk ez nagyon nem megy. Tudna valaki segítteni? Mivel próbálkozzak?
2017. febr. 11. 12:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem.járunk senki nem mondta hogy kellene menni.
2017. febr. 11. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Még csak 5 hónapos. Nem lehet, hogy eleve a hozzátáplálást utasítja vissza? Nem vagyok szakértő, hogy nyitott szájpad esetén mi a teendő, de lehet hogy csak várni kellene 1-2 hetet, és újra megpróbálni.
2017. febr. 11. 12:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyitott szájpad kapcsán nekem sincs tapasztalat de lehet érdemes lenne várni 1-2 hetet. Ne erőltesd mert utána egy rémálom lesz az egész hozzátáplálás. Két etetés között játszatok olyat hogy mintha ennétek neki egy falat neked egy falat vagy add oda a kanalat hogy a szájába vegye ne legyen idegen neki. Én is nagyon akartam az elején hogy egyen kanalas kaját. Elmentünk nyaralni barátokkal és barátnőm mondta hogy ez így nem lesz jó mert nagyon görcsösen akarom. Utána picit visszavettem és úgy voltam vele hogy ha nem kell neki nem erőltetem kap tápszert. És utána nem érezte kisfiam a stresszt és szépen egyre ügyesebben kezdte enni az ételeket. Azóta is jó evő. Most is ha nem akar enni akkor nem eszik nem kínlódok vele hogy márpedig enni kell. Majd a következő évesnél eszik többet, lefogyni éhen halni nem fog. Ha fejlődik szépen a babád ne aggódj a hozzátápláláson. Néha két etetés között próbáld meg 1-2 kanállal majd látod hogy reagál rá. Neki is meg kell szoknia hogy valaki nyúlkál a szájába és az íze is teljesen új meg az állaga.
2017. febr. 11. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Az en is kisfiam is orditott,kikopte a kajat 5 hosan.parszor probaltam,aztan hagytam.par het mulva kezdzuk ujra.akkor mar evett szepen.

Igaz,egeszseges,de nem hiszem,hogy nalatok 1-2 het olyan nagy gondot okozna.ha erolteted mikor o nem akarja,azzal lehet tobbet artasz.hagy egy kis szunetet.

2017. febr. 12. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!