Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el hogy a 13...

Hogyan érjem el hogy a 13 hónapos kisfiam újra megegye a kanalas ételeket?

Figyelt kérdés
Bejött nála az extrém fogzás így első időszakban nem volt furcsa hogy nem kéri a kanalas ételeket:főzelék, leves,joghurt,gyümölcspép...de most már több mint két hónapja nem eszik rendesen kanalas ételt, pedig mindig próbálgatjuk. Általában azzal végződik hogy ha viszem felé a kanalat egyszerűen kilöki a kezemből. Próbáltam már több fajta kanállal. Amúgy meg szereti a kanalat mindig elkéri, de enni már nem hajlandó vele? Valami ötlet esetleg saját tapasztalat??

2015. ápr. 1. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
kapcsolj neki mesét eltereli a figyelmét és eszik majd . tapasztalat :)
2015. ápr. 1. 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha nem akar enni, akkor ahgyd ki azt az étkezést.

De amit nem értek, MIT eszik, ha kanalas ételt nem?

2015. ápr. 1. 13:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Szendvicset, hús, tésztát mindent kézzel esetleg villával.

2-es ti még a rántott húst is kanállal eszitek?? Bocs ezt nem tudtam kihagyni.

2015. ápr. 1. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
És miért kell mindenáron kanállal ennie? Hagyd, egyen amit akar, örülj neki, ha eszik, (annyira azért akkor nem extrém az a fogzás). Próbáld persze a kanalat, de ne erőltesd, ez nem tragédia.
2015. ápr. 1. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Én sem értettem, hogy mit eszik, ha kanalas ételt nem. Őszintén kétlem, hogy a fogzás okozza, ha a rágható ételt megeszi. Nálunk is eljött ez az időszak, 14 hónapos kora körül, onnantól igazán sosem rajongott már ezekért.
2015. ápr. 1. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor mi a baj? Egyek kézzel meg villával, a "kanalas ételek" nem fontosak.

Mellesleg egy 13 hóanps gyerek még nem hiszem, hogy rántott húst enne :)

2015. ápr. 1. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Miért ne enne? A fiam 11 hónapos kora óta eszi, amit mi, 13 hónaposan simán megette a rántott húst kis falatokban.
2015. ápr. 1. 15:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztam érthetően(bocs): úgy értettem az extrém fogzást hogy akkor szinte semmit, utána mikor nyugisabb időszak jön akkor eszik szilárd ételt ( igen és képzeljétek el bármennyire is hihetetlen néhányotok számára még rántott húst is), csak a többit (mint már fentebb soroltam) nem. Mindenhol azt hallom hogy mennyire fontos hogy egyen levest és főzeléket a gyermek, ezért aggódom hogy nekünk ez már jó ideje hiányzik.
2015. ápr. 1. 16:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozta le az 1-es válaszolót, bejött a tv-s trükk.
2015. ápr. 1. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!