Lehet keverni a tápszereket?
Babám eddig a milumil nenatal koraszülötteknek való tápszert kapta.Az elmúlt 2 hétben sokat bukott így a dokink milumil ha start optima 1-est írt fel.Egyeztettem a védőnővel és azt mondta, hogy ameddig még van a nenatalból is, keverjem a két tápszert, mivel a nenatalban egyrészt sokkal több vitamin van, másrészt az optima nagyon keserű.Megnéztem az adagolást, mindkét tápszernél 3 kanál tápihoz kell 90 mili víz így lesz 100 mili.(mindkét tápszernek a saját kanalát használom)
Szerintetek ez így rendben van?Érdeklődnék, hogy valaki volt úgy hogy keverte a tápszereket?Mik a tapasztalatok?
A segítséget előre is köszönöm!
Lehet. Én ahány tápszerrel találkoztam (sokat próbáltunk), mindegyiknél 1 kanál + 30 ml víz volt az arány. Nálunk bukás gond volt. A reflux tápszertől kevesebbet bukott, de eleinte szorulása lett, így én úgy kevertem, hogy 4 kanál reflux tápszer, 1 kanál sima 1-es tápszer + 150 ml víz. Szóval 20% volt a sima tápszer a speciális mellett, így sűrű is volt, de nem annyira, hogy ne legyen kaki. Idővel aztán elhagytam a "hígítást", kb. egy hónap múlva, ahogy kicsit nagyobb lett, már a tisztán reflux tápszer sem okozott szorulást.
Egyébként én azt nem nagyon tartom valószínűnek, hogy egy másik fajta, de ugyanúgy nem-reflux, azaz híg tápszer segíteni fog a bukáson... Én a helyedben lehet, hogy maradnék nenatalnál, ha összetételében amúgy az jobb a babádnak és sűríteném Nutrilonnal. Mi eleinte azzal sűrítettük a Nestlé Beba HA-t, mert volt kiváltva 4 dobozzal (10 ezernél több) és nem akartam, hogy kárba vesszen. De teljesen jó volt bukásra az is, csak gazdaságosabb az eleve reflux tápszer, mint a simát sűrítgetni. Persze ez akkor van így, ha egyébként csak a bukás a probléma, de amúgy nincs szükség speciális tápszerre. Szóval a te esetedben én lehet, hogy sűrítenék inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!