A tápszert melegen kell adni mindig?
Hidegen szerintem se add neki. Mondjuk nekem egyik gyerekem sem fogadta el, amikor már langyosnál hidegebb volt.
Én fogtam a babavizet, 150 ml víz fél perc mikró, bele a tápszer és kész is van.
mire előveszed a tápszert, addigra megmelegszik a mikróban :) enyém 8 hónaposan lett tápszeres, csak ritkán ébredt, ezért eszembe se jutott ilyet venni, de testvéremék gyereke 2 hetesen lett tápszeres, ők az ágy mellé bekészítették a cumisüveg melegítőt, benne a víz, tápszer kimérve és ha kelt a baba, csak összeöntötték, nem keltek fel miatta.
nekem már ez is egy kicsit "erős", de legalább nem hidegen adták neki :D
Egyszer kapta "hidegen". Belátogattunk a munkahelyemre és a hülye fejemmel vizet nem vittem, csak a port. 4 hónapos volt, és a legnagyobb kánikula közepén voltunk, még a bőr is olvadt az embereken.
Jobb híján egy munkatárs felbontott előttünk egy ásványvizet, abból kimértük a vizet és összeráztuk. Megette, nem lett baja, bár tény, hogy a víz is 30 fok körül lehetett a rosszul szigetelt irodában.
Viszont ténylegesen hideg tápszert (20 fok körülit) rendszeresen nem adnék.
De egy tipp, ha már jön a hőség heteken belül: autóban a vizet elég a szélvédő mögé rakni és elég gyorsan felmelegszik. De figyelem, nem a kész tápszert, mert megbuggyan, hanem csak a vizet. Aztán elég az előre kimért port beleborítani és összerázni.
Meg nyáron a babák se annyira ragaszkodnak a nagyon meleg tápszerhez (de nem is bírják a hűtőhideg vizet!).
A te esetedben jó ötlet a melegítő.
Nálatok jó ötlet a melegítő.
Nálunk kis lakásban felesleges.
Az enyém már akkor tiltakozik ha csak éppenhogy langyos a tápszer. Neki csak melegen jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!