Az esti etetésekhez ti előre elkészítitek a tápszert?
Figyelt kérdés
Tápszeres lesz a babánk, de az a gond, hogy nem tudom hogyan fogjuk megoldani az éjszakai etetést. A hálószobánk az emeleten van, a konyha viszont a földszinten. Nagyon macerás lenne éjjel lemenni a konyhába, ott megcsinálni a tápszert, megetetni, és visszamenni elmosogatni, arról nem is beszélve hogy mindenkit felkeltenék itthon (nem csak a párommal lakunk a házban).
Ezért arra gondoltam, hogy veszünk egy mini hűtőt, amit a hálóban tarthatnánk, és abba előre elkészítenék minden este tápszert. És majd reggel elmosnám az üvegeket.
Szerintetek ez így mennyire működhet?
2016. márc. 6. 22:33
1/10 anonim válasza:
Én inkább betölteném a cumisüvegbe a vizet, van ilyen "melegentartó tároló" (nem tudom, mi a hivatalos neve), illetve kimerném előre a tápszert (ehhez is lehet kapni kis adagolót), és ezt vinném fel a szobába. Éjjel csak gyorsan összekevered, és kész. Nem kell külön hűtő emiatt, nem mell külön melegíteni, ráadásul amúgy sem ajánlott 2 órán túl felhasználni a bekevert tápszert.
2016. márc. 6. 22:48
2/10 A kérdező kommentje:
Cumis üveg melegítő a neve azt hiszem. El is felejtettem, hogy meg is kell melegíteni. De egy mikrót azért nem fogunk a szobában tárolni :D Ez így jó ötletnek tűnik, hogy csak a vizet és a port külön kimérem, és így nem kell hűtő se.
2016. márc. 6. 22:50
3/10 anonim válasza:
Tápszert egy-két órán túl nem szabad felhasználni. Mi mindig frissen készítettük, bár nekünk nem kellett lépcsőzni. Az tényleg nem túl jó, hogy ráadásul más is lakik ott. Én is utaltam, amikor a szüleimnél aludtunk és mindenkit felvert a fiunk a sírása. Annyit tehettek, amit az első írt. És még hogy tápszerezni egyszerűbb mint szoptatni.
2016. márc. 6. 23:02
4/10 anonim válasza:
Én javaslatom / verzióm egy vízforraló és egy lábas. Felforralod a vizet, kiöntöd és amikor már csak langyos, beleöntöd a cumisüvegbe. A vizforralóban nem érdemes többször felforralni ugyanazt a vizet, cserélni kell.
2016. márc. 6. 23:49
5/10 anonim válasza:
Akkor nem marad más, mint a cumis üveg melegítő, előtte kimérve, frissen.
2016. márc. 7. 01:26
6/10 anonim válasza:
Mi is 2 szintes házban lakunk, csak mi, de van nagytesó, így nem szerencsés, ha sokáig sír a kicsi. Én úgy csinálom, hogy termoszba forró víz, másik üvegbe hideg, tápszeradagolóba kimérem a tápszert, viszek fel 1-2 cumisüveget. Felkel, gyorsan kutyulom a vízet, 1 hét alatt rájöttem kb milyen arányba kell hideg-meleg vizet tölteni. Bele a kimért tápszer, mire beérek a szobába ( folyosón csinálom, ne a szemébe világítsak, mert lámpa azért kell), már össze is kutyulom. Azért ezt a módszert választottam, mert az elején 2x evett éjjel, így csak 2 üveg, 2 kimért tápszer kellett.
2016. márc. 7. 09:26
7/10 anonim válasza:
A pici baba üvölt, az egész ház hallani fogja. Ezért az már nem számít, hogy lemész-e a konyhába vagy sem. Az első időszakban minden étkezés előtt ki kell főzni vagy sterilizálni a cumisüveget, nem elég elöblíteni. Kb. 7-szer eszik egy nap az picibaba tápszert, kb. 2,5 - 3 óránként, és elcsámcsoghat akár 20 percet is és még jön a büfiztetés, énekelni is jó ha énekelsz.. szóval nehéz csendben babázni.
2016. márc. 7. 14:45
8/10 anonim válasza:
Szia nálunk 4 etetés volt egy éjjel. Én úgy csináltam, hogy a port kimértem az üvegbe, mellé egy termoszba langyos víz, és felöntöttem annyival, amennyivel kell. Rá is van írva a dobozra mennyi a kész tápszer, tehát 60 ml víz, és két kanál tápibòl 70 ml lesz, akkor felöntöd 70ig, nem kell külön vizet is kimérni, vagy melegíteni. És akkor hűtő sem kell! Nálunk csak szimplán a ház másik végében van a konyha.
2016. márc. 8. 11:40
9/10 anonim válasza:
Utolsó és még vmit te éjjel enekelsz? Éjjel csendben kell enni, nem hangoskodni meg dalolaszni. Majd azt hiszed 2-3 óránként, közte fél-1 óra alvással ez tényleg szükség? Haha.
Kérdező vizforralot ne vegyél, mert az csak éppen forral egyet a vízen, holott minimum 5 percig kell csírátlanítani. Én teaforralot vettem, sípol, ha forr, rá se kell nézni, és utána simán letekerni.
2016. márc. 8. 11:46
10/10 anonim válasza:
En is ugy csinaltam, ahogy egyik valaszolo irta.
Termoszban vittem fel forrovizet, cumisuvegben pedig mar hideg forralt vizet mertem ki (az adagnak kb a felet). Vittem a tapszeres dobozt is.
Ejjel csak raontottem a termoszbol a forrot a hidegre, hogy meglegyen a szukseges mennyiseg es ment is bele a tapszer. Egy perc sem volt az egesz.
Nalunk is a foldszinten volt a konyha, de en azert nem akartam lemenni, mert akkor kiment volna az osszes alom a szemembol, ha ennyit jarkalok es igy is mindig kinlodtam a visszaalvassal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!