Ugye nem torvenyszeru hogy 3. babam (1honapos) beteges
legyen, elkapjon mindent a tesoktol csak mert tapszeres?
A tápszer miatt nem lesz betegesebb. Amiatt lehet, hogy a nagytesói viszik majd haza a betegségeket, de amit így elkap, azt anyatejesként is elkapná.
2016. jan. 3. 10:25
Második tápszeres volt. Nem kapott el semmi extrát a nagytól az oviban. Nem mondom, hogy semmit, de nem különösebben. Oviba viszont már nem volt beteges.
A pici is tápszeres. Minden nap oviba és suliba van ő is, mikor visszaük a nagyokat. Eddig még semmi baja nem volt.. Pedig voltunk betegek körülötte. Főleg én. Mert én elkapok mindent!
2016. jan. 3. 10:47
Ez nem a tápszeren múlik.
Bár kíváncsi lennék h mit tennél ha igen?
2016. jan. 3. 13:11
Ez nem azon múlik, hogy tápszeres vagy nem.
2 gyerekem van, tápszeresek (a nagyobbik csak volt), és évente 2-szer ha kicsit taknyosak.
Ellenben ismerősöm gyereke, aki 2 éves koráig szopott, most 3 éves, 3-szor volt kórházban, szept-májusig 2 hetente beteg.
2016. jan. 3. 15:43
5/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a megnyugtato valaszokat.Azert merult fel bennem a kerdes mert mindenkitol azt hallom hogy az anyatejnek van egy vedelme hiszen ezen keresztil a baba megkapja anyuka immunitasat is.A tapszer nem ad ilyen vedelmet.de ezek szerint nem feltetlen betegesebbek a tapszeres babak...
azért mondják ezt, mert meg vannak győződve, hogy az anyatej mindennél jobb, a tápszer meg ördögtől való, és ezzel, hogy a tápszeresek betegesek próbálnak lelkiismertfurdalást csinálni azokban az anyákban, akik nem tudják/akarják szoptatni a gyerekeiket
2016. jan. 3. 17:43
Tápszeres baba voltam 38 évvel ezelőtt. Gyerekkoromban csak a szokásos mértékben voltam beteg, felnőttként egy nap táppénzen se voltam soha. Szóval semmi para :) jó egészséget kívánok a picinek!
2016. jan. 3. 20:18
A tápszeres lányom másfél évesen volt először beteg (igaz, akkor mi is), pedig bölcsődés, és sokat van együtt a szintén bölcsis unokatesóval. Aki szoptatott baba volt, mégis havonta beteg.
2016. jan. 6. 12:53
Igenis van védő szerepe az anyatejnek. Nagyobbik gyerkőc ovis. Szépen hozza haza a betegségeket az oviból. A pici ha el is kapja, sokkal enyhébb a lefolyása mint a nagstesónál. A múlzkor egy csúnya magas lázzal járó betegséget hozott haza a nagy. 3 napig elég magas láza volt. Elkapta a pici is, de ő be sem lázasodott, csak az orra folyt. A gyerekorvos azt mondta hogy az anyatej miatt. Szóval jó dolog az anyatej, de felnőnek tápszerrel is a gyerekek.
2016. márc. 16. 08:33
2 nagy gyerekem 2 hétig feküdt influenza megbetegedésben. Elkapta a tápszeres babám is. 2 napig volt 38 fokos láza. A nagyoknak feszt 40-ig ment 6-7 napig.
Oviból hazahozták a hányós-hamsenés vírust az ősszel. Csak a tápszeresem nem volt beteg. Még mi is elkaptuk!
2016. márc. 16. 17:39
Kapcsolódó kérdések: