Olyan anyukak segitseget, velemenyet kerem, akiknek bukos babajuk van tapszeres, teat vagy vizet adtok?
Sima vizet adtam neki, a teát sosem itta meg.
Az én lányom nagyon sokat bukott.
Volt olyan 2,5 hónaposan, hogy megetettem, akkor kihányt rengeteget. Leraktam aludni, felébredt 3-4 óra múlva és kihányt megint egy hatalmas adagot.
Ez így újszülött korától fordult elő és 2,5 hónapos korára egyre gyakrabban. A súlya nem igazán nőtt, legalábbis nagyon lassan, mint a kortársaié.
Centiben sem nőtt, 52 centivel született és 2,5 hónaposan 53 centi lett, míg más gyerekek ekkor mára 62-es body-t kezdik nyúzni.
Sokat aludt (mondjuk ez számunkra nem volt ok, mivel ő 2 hetesen már átaludta az éjszakát), azóta is nagyon jó alvó, pedig már 5 éves. :)
Lényeg, a lényeg, hogy bevittem a kórházba és megmutattam az aznapi (ez volt du. 3-kor) textil pelenkás - széthányt termést. Ez egy átlagos napon kb. 12-16 darab totál hányós pelenkát jelentett.
Azonnal felvittek a bel. csecsemőre, bent is tartottak minket.
2,5 hónap alatt az akkori gy.orvosunk 8 féle tápszert próbáltatott ki velünk. Eközben számtalanszor székrekedése volt a gyereknek, kiütései lettek, stb.. stb.. stb..
Szóval a kórházban kivizsgálták teljesen. Egy előnye volt: kiderült, hogy az egyik veséje pár milliméterrel kisebb ,mint a másik. Ez önmagában még nem volt probléma, de próbálták összekapcsolni mással, ami a bukás kiváltásához vezethet.
Lényegében 3 éves koráig évente mentünk kontrollra, de addigra ki is nőtte ezt a problémát. :)
Szóval, úgy egy hét után az egyik gyerekorvos a kórházban (épp ügyeletes volt) jött vizitelni. Adott egy almát és egy reszelőt, hogy kezdjem el pépesre reszelt almával etetni minden etetés előtt a lányunkat.
2,5 hónaposan korainak tartottam, de kipróbáltam.
Na, azóta egyszer sem bukott a lányunk. Minden benne maradt és szépen behozta az elmaradásait. :)
Mindhárom gyerek bukós volt! 7-8 hónapos koréig nem kaptak se vizet se teát. A pici se kap most. Doktornő azt mondta nincs rá szükség, tényleg nem volt, semmi bajuk nem lett. A sűrített tápszer a folyadék. Lényeg, amikor bevezetjük előbb a gyümit az is sűrűbb legyen. Majd én amikor itatni kezdtem, meggyelevt adtam, azt is besűrítettem. Muszáj. Ha adsz híg vizet vagy teát, ott vagy ahol a part szakad, rossz a babának, mert az még könyebben felszalad, mint a tápszer.
Folyamatos gasztrós kontroll alatt voltunk/vagyunk, én bízom a doktornőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!