5 hónapos tápszeres gyerekem egyik napról a másikra nem eszik semmilyen tápszert sem tejpépet. Mit adjak neki?
Hivatalosan 1 éves kor alatt nem lehet tejet adni a babáknak. Az én fiam 2 hónapos korától tejet eszik. Nem kérdeztünk se orvost, se védőnőt. 1 hónapos koráig tudtam szoptatni, utána 1 hónapig tápszereztük, de az egy katasztrófa volt, az egyiktől hasfájós volt, másiktól bedagadt a szája, a harmadikat nem fogadta el...Akkor azt mondtam vége, nem kell műkaja, tartósítószer, stb...Kecsketej. Először negyedes, utána feles, 2/3-os, most fél éves a manó, színtejet eszik. Egészséges, szépen fejlődő 9 kilós baba. Azt hozzáteszem, hogy saját kecskéink saját fejésű tejéről van szó, forralatlanul adom neki a kezdetektől fogva. Napi egyszer kap tehéntejet, azt is tisztán, de forralva és megbízható helyről hozzuk, egy helybeli családi gazdaságból. Bolti tej kizárva. Az nem tej.
Tehát a lényeg: Ha házi tejet tudsz szerezni, igazi állat igazi tejét, azt adhatod neki. 5 hónaposnak már kezdhetsz feles tejjel, 2-3 hét után váltás 2/3-osra, és ha 2-3 hét után úgy veszed észre, hogy kevés neki, jöhet a színtej. Ha úgy jobban elfogadja kis cukrot lehet bele tenni. Ha eleinte kicsit hasfájós tőle a legjobb az édeskömény tea. (Ja és ez nem egy első gyerekes anyuka kísérlete, hanem régi praktika nagyanyáink idejéből, mikor még híre se volt a tápszernek. Nekem is a nagyim mondja a mai napig, mit hogyan vezessek be a picinek és jobban bejönnek, mint a védőnői tanácsok.) Még annyit: ha van a családban laktózérzékeny érdemes előbb a babánál is egy vizsgálatot csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!