Ma miért etet sokkal több anyuka tápszerrel, mint mondjuk 30 éve?
Én nem vennék rá mérget, hogy manapság kevesebb anyuka szoptat. Párom nagyija többször mesélte, hogy anno ki-kivel volt tejtestvér, mert egyik-másik anyuka nem tudott szoptatni, illetve sokkal korábban adták a kecske/tehéntejet, illetve 2-3 hónapos korban már a főzeléket a babáknak.
Én már a kórházban fejtem, mert annyi tejem lett és lelkesen mentem a csecsemősökhöz, hogy hova vigyem, hátha szükség van rá. Azt mondták, öntsem ki...
38 évvel ezelőtt, mikor anyukámnak elfogyott a teje, átálltunk tehéntejre, meg híg tejbegrízre. És ez ment egy ideig, meg a kakaó, és a tejeskávé.
A hugommal 30 évvel ezelőtt kissé más volt a helyzet, mert a tej elfogyása után a tehéntejet nem bírta megemészteni, és az akkoriban forgalmazott 4-5 féle tápszer egyikét kapta.
És nem volt tehéntej ellenesség-mondjuk akkoriban a tehéntej is tehéntej volt, nem egy vizezett izé.
Teljesen más világ volt. Akkoriban a levegő is más volt, még tartalmaztak a kaját tápanyagokat, lehetett több, és dúsabb volt az anyák teje. De ha mégsem,akkor sem kürtölték fűnek-fának, nem siránkoztak, nem panaszkodtak, nem volt olyan, h "nem tudják feldolgozni", nem nyekeregtek a falurádióba. Mindenki nevelte a gyerekét legjobb tudása szerint.
30 éves vagyok.
Anyukám tápszerrel etetett engem meg a tesómat is, mert nem volt elég teje. Pedig a nagynéném védőnő, anyunak minden segítsége megvolt, mégse sikerült. Sőt második gyereknél még csomót készült is, szakirodalmat olvasott stb...
Ez szerintem hülyeség. Régen kevés fajta tápszer volt és ha a baba nem ette meg, akkor az anya kénytelen volt pl. tehéntejet adni akár a pár hónapos gyerekének is.
Én 1980-ban születtem, anyám 4 hónapi szoptatott és nem volt több teje. A tápszert, ami akkor forgalomban volt, nem ettem meg és nem volt másik 20, amit anyám kipróbálhatott, ezért tehéntejet kaptam teával hígítva, mert azt az egyet fogadtam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!