Ma miért etet sokkal több anyuka tápszerrel, mint mondjuk 30 éve?
Készült erről valamilyen statisztika? Vagy hol olvastad ezt?
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 30-40 évvel ezelőtt aki nem tudta szoptatni, lényegesen hamarabb hozzátáplált vagy megoldotta kecsketejjel. Manapság ezt már nem ajánlják.
Egy 37 éves anno tápszeres :)
szerintem meg pont forditva van, ma sokkal jobban ismert a szoptatas jelentosege es hasznossaga mint 30 eve.
30 evvel ezelott minden orvos a tapszert ajanlotta, rengeteg anyuka attert ra mert csak.
".Pont most beszéltem erről anyukámmal"
Anyukad nyilvan fel tudja merni hogy hany gyerek volt beteg akkor es hany ma.
hagyjuk mar ezt a hulyeseget.
Én 32 éve is tápszeres voltam, anyukámnak senki nem erőltette a szoptatást, sőt akkor inkább elfogadott volt, hogy tejet adtak a babáknak meg teát.
Anyósom nem szoptatta egyik fiát sem (három van neki).
Most eléggé nyomatják a szoptatást, szerintem jobban mint régen.
Ha pedig a tápszerről van szó, akkor most nagyobb a kínálat, így a nem szoptató anyukáknak nagyobb a választása. Könnyen hozzá lehet jutni. De ettől még nem hiszem, hogy kevesebben szoptatnak manapság kicsiny országunkban.
Segítettek egy fenét.
Első kézből származó tapasztalatok (pont most beszéltük át a témát anyukámmal, aki pont abban az időben volt kismama):
Hasonló volt az arány, csak azzal a különbséggel, hogy:
-nem volt tápszerválaszték. Ami volt az aranyárban. A minőségük pedig messze elmaradt a mostanitól.
-aki tehette, az az anyatejellátóból jutott tejhez,
-anyukám is leadó volt, ugyanakkor szoptatni nem tudott. Rossz volt a technikám és akkoriban még nem volt LLL vagy Dévény, hogy segíthettek volna a rossz izomtónus miatti szopási képtelenségen.
-Aki nem tudott anyatejet szerezni, az lényegesen hamarabb táplált hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!