Elvegyem a tâpszert tőle?
gyümölcs= víz+cukor
szerinted a 100%-os gyümölcsléből kivonják a cukrot? nem, az tele van cukorral... sőt, még sokszor tesznek is hozzá, hogy még édesebb legyen. tejpép szintén nem kéne 18 hónaposnak, semmi szüksége rá. a tápszer is tej, csak szét van bontva a szénhidrát benne. ha attól hízik akkor a tejtől is fog... esetleg egy vérvétel nem ártana, sok folyadékot is iszik, én biztos megnézném a cukrát
huha, gyumolcslevet nem kellene neki adni! teli van cukorral, hanem is hozzáadott de gyumolcssukor dogivel van benne (koncentrátum)
nem értem miért itatják a babákat, gyerekeket éjjel-nappal gyumolcslével, teával, tejjel...adjál neki vizet!! azt igya ne az édes lottyot.
A tejpépet, a ritka babadesszertet, gyümölcslevet iktasd ki. Gyümölcslevet max. akkor kapjon hígítva, heti 1-2X. De inkább egye a gyümölcsöt.
Banánt, szőlőt stb. kerüljétek.
A tej/tejital csak reggel és este legyen, ne étkezésként add neki, hanem italként az étkezés mellé. (Egyébként tejitalban a Milumilnak van vaníliás tejitala, nekem csak ezt issza meg a fiam.)
A tea, ha nincs semmivel ízesítve, mehet, de jobb lenne áttérni fokozatosan a vízre.
Ne legyen rágcsálás, keksz, babapiskóta ilyesmi... Persze, gyerek, nem lehet mindig minden nasit elvonni tőle, de lehetőleg minél kevesebb legyen.
Az sem mindegy, hogyan adod neki a főételeket. Kevesebb liszttel sűrítsd a főziket, kenyér ne legyen mellé.
Egy vérvételt mindenképpen kérnék, nézzenek cukrot, remélhetőleg nem komoly, csak az étkezést kell kicsit átformálni.
Én is elhagynám a gyümölcslevet. Az én kétévesem 15 kiló és 93 centi, és egyáltalán nem duci. Heti 1 max 2 alkalommal iszik üdítőt, egész nap csak a víz, ami megy. Nasi alig, ha igen, akkor inkább mi készítjük pudingot vagy ilyesmi. Én kipróbálnám a házi tejet fele-fele arányban vízzel, és kakaót bele. Az én fiam imádja, de persze este nem kap kakaót, mert felélénkül tőle, és nem tudjuk lelőni :)
Szerintem sem a tápszerrel van a baj, hanem a gyümölcsitallal és a teával. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!