Elvegyem a tâpszert tőle?

Figyelt kérdés
16hós fiam 15kiló 85centi.túlsúlyos ezért szeretném elvenni az esti tàpszert adjak tejet helyette vagy csökkentsem az adagot?hogy diétàztassam? doki szerint sem eszik sokat mègis hìzik ès pufi..de megy önàllóan egèsz nap meg se àll...mit iszik a te babàd ès mennyit? mi napi 2litert...ez sok?
2015. ápr. 21. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a 100%-os gyümölcslé is tele van cukorral.
2015. ápr. 21. 18:57
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

gyümölcs= víz+cukor

szerinted a 100%-os gyümölcsléből kivonják a cukrot? nem, az tele van cukorral... sőt, még sokszor tesznek is hozzá, hogy még édesebb legyen. tejpép szintén nem kéne 18 hónaposnak, semmi szüksége rá. a tápszer is tej, csak szét van bontva a szénhidrát benne. ha attól hízik akkor a tejtől is fog... esetleg egy vérvétel nem ártana, sok folyadékot is iszik, én biztos megnézném a cukrát

2015. ápr. 21. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

huha, gyumolcslevet nem kellene neki adni! teli van cukorral, hanem is hozzáadott de gyumolcssukor dogivel van benne (koncentrátum)

nem értem miért itatják a babákat, gyerekeket éjjel-nappal gyumolcslével, teával, tejjel...adjál neki vizet!! azt igya ne az édes lottyot.

2015. ápr. 21. 19:33
 14/16 anonim ***** válasza:

A tejpépet, a ritka babadesszertet, gyümölcslevet iktasd ki. Gyümölcslevet max. akkor kapjon hígítva, heti 1-2X. De inkább egye a gyümölcsöt.

Banánt, szőlőt stb. kerüljétek.

A tej/tejital csak reggel és este legyen, ne étkezésként add neki, hanem italként az étkezés mellé. (Egyébként tejitalban a Milumilnak van vaníliás tejitala, nekem csak ezt issza meg a fiam.)

A tea, ha nincs semmivel ízesítve, mehet, de jobb lenne áttérni fokozatosan a vízre.

Ne legyen rágcsálás, keksz, babapiskóta ilyesmi... Persze, gyerek, nem lehet mindig minden nasit elvonni tőle, de lehetőleg minél kevesebb legyen.

Az sem mindegy, hogyan adod neki a főételeket. Kevesebb liszttel sűrítsd a főziket, kenyér ne legyen mellé.

Egy vérvételt mindenképpen kérnék, nézzenek cukrot, remélhetőleg nem komoly, csak az étkezést kell kicsit átformálni.

2015. ápr. 21. 20:01
 15/16 anonim ***** válasza:
1 liter 100%-os gyümölcslében van kb 400 kalória, amiből kb. 100 g cukor. Egy felnőtt ajánlott napi kalóriabevitele átlag 2000 kaloria, a napi szénhidrátszükséglet (ami ideális esetben nem cukor!) pedig kb. 250 g. Viszonyíts, szerintem nem a tápszerrel van a gond (vagy legalább is nemcsk azzal).
2015. ápr. 21. 20:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is elhagynám a gyümölcslevet. Az én kétévesem 15 kiló és 93 centi, és egyáltalán nem duci. Heti 1 max 2 alkalommal iszik üdítőt, egész nap csak a víz, ami megy. Nasi alig, ha igen, akkor inkább mi készítjük pudingot vagy ilyesmi. Én kipróbálnám a házi tejet fele-fele arányban vízzel, és kakaót bele. Az én fiam imádja, de persze este nem kap kakaót, mert felélénkül tőle, és nem tudjuk lelőni :)

Szerintem sem a tápszerrel van a baj, hanem a gyümölcsitallal és a teával. :)

2015. ápr. 30. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!