Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszeres babának gyengébb...

Tápszeres babának gyengébb lesz az immunrendszere, mint az anyatejes babának? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
3 hónapos a pici,kiegészítésként kapott eddig tápot,de egyre kevesebb a tejem,félek betegesebb lesz.
2015. jan. 14. 17:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
82%
Ha lenne összefüggés, akkor egyik anyatejes baba sem lenne beteg! Az én babám tápszeres volt (nem az én szórakozásomból, hiszen nem olyan király dolog éjjelente 3x vizet melegíteni, majd kotyvasztani) és elég stramm gyerekem van. Már fél éve nem kap tápszert, mindent megeszik amit mi, jó súlyban van, és makk egészséges. Ismerősöm milyen büszke volt magára, hogy lányát 2,5 évig szoptatta, és szegény állandóan beteg, borzasztóan válogatós és sovány is.
2015. jan. 14. 21:03
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Lehet itt vitatkozni ezen napestig, de az, hogy az anyatej segíti az immunrendszer fejlődését az tudományosan bizonyított tény, az is, hogy jobb a babának, mint a tápszer, de mivel nem egyetlen tényezőn múlik, hogy a baba beteges vagy nem, rengeteg ellenpélda is van. Senki nem rossz anya, aki nem tud szoptatni, tápszerrel is felnő a gyerek, nincs is ezzel semmi gond, és tényleg gáz, ha ezért bárkit is megszólnak, de ne bizonygassák már ők sem, hogy ugyanolyan jó a tápszer, mint az anyatej, mert ez nem igaz.
2015. jan. 14. 21:48
 23/28 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem állította ezt senki itt. Csak leírták, hogy a tápszeres gyerek sem lesz feltétlenül beteges. A kettő nem ugyanaz. Nem látom, hogy bárki azt írta volna, hogy mindenki hagyja abba a szoptatást, mert felesleges.
2015. jan. 14. 22:03
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező a tapasztalatokra volt kíváncsi, hát azokat írtuk le. Ki-ki a magáét.Aki rossz szövegértelmezésből, inkább ne kommentálja a dolgokat.Nyilván aki nem szoptatta gyerekét 3 éves koráig, az nem tudhatja, hogy az milyen gyakorisággal és mennyiségben történik, és a 3 éves korhatárt nyilván megelőzi egy elválasztási időszak. Másrészt minden anyatejes csecsemőt ugyanúgy hozzátáplálnak,mint a tápszeres babákat, így pótolva a szükségleteit.Az eredeti kérdezőnek üzenem, igenis minden csepp számít, ne add fel, szoptass,amig teheted.Igíál ennek érdekében sok folyadékot!
2015. jan. 15. 08:08
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

"Aki rossz szövegértelmezésből, inkább ne kommentálja a dolgokat"

Bocs, de szerintem az itt egyedül te vagy.

Te kezdtél el itt erőlködni, hogy mi itt bármit is bizonygatni akarunk, holott erről szó sem volt. Leírtuk a tapasztalatunkat, nem támadtunk, nem akartuk meggyőzni a Kérdezőt, hogy ne szoptasson. Nem írtunk véleményt a 3 éves korig történő szoptatásról sem, még azután sem, hogy elkezdtél támadni, holott nekem is megvan erről a véleményem, de igazából semmi közöm a más dolgaihoz.

Én sem akartam egyébként már ehhez hozzászólni, de a stílusod bicskanyitogató.

2015. jan. 15. 08:47
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező válaszára reagálva Én is leírtam a saját tapasztalataimat. Nem érzékeltem a kérdéséből ,hogy csak tápszeres táplálással kapcsolatosan érdeklik a tapasztalatok, vélemények. Ezért én is vettem a bátorságot és leírtam saját tapasztalataimat, éppen azért, mert vegyesek. Volt alkalmam egyik-másik oldalt is kipróbálni.

Azonkívül nem is értem Te milyen alapon "levelezgetsz" velem...? (És én vagyok annyira provokálható,hogy még válaszolok is?-nos ez engem is minősít...) Minden esetre leveled utolsó szava igazán nőies. Gratula. Ja, és igazán hasznos válaszokat adtál a kérdezőnek... Tapasztalatok... Ki csúszott itt félre? Ha irogatni akarsz, akkor privátban. Ne zavarjuk a kötelességeiket végző kismamákat!

2015. jan. 15. 09:40
 27/28 anonim ***** válasza:
Ki levelezget veled? Mi bajod van? Na, tudod mit, nekem nincs időm kibogozni mit akarsz mondani. Legyen szép napod.
2015. jan. 15. 11:11
 28/28 anonim ***** válasza:
Nem, nem tapasztaltam összefüggést. A kislányunk tápis baba, ő nagyon egészséges, igazi vasgyúró, nagyon ritkán betegszik meg és 2-3 nap alatt helyre is jön. De van a családban olyan tápszeres gyermek, aki mindent elkap. Ugyanez a tapasztalat az anyatejes kicsiknél.
2015. márc. 2. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!