Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszeres babának gyengébb...

Tápszeres babának gyengébb lesz az immunrendszere, mint az anyatejes babának? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
3 hónapos a pici,kiegészítésként kapott eddig tápot,de egyre kevesebb a tejem,félek betegesebb lesz.
2015. jan. 14. 17:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 1 hetes korától tápszeres (mindjárt másfél éves), 2x folyt az orra eddig, láza még nem volt, nem köhögött. Barátnőm fia 6 hónapos csak anyatejes kb havonta belázasodik. Nem ettől függ.
2015. jan. 14. 18:52
 12/28 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. A bátyám tápszeres volt ( 29 éve) és állandóan beteg, még nyáron is az orrát fújja. Én kaptam anyatejet, egyáltalán nem vagyok beteges, ha mégis elkapok valamit, másnap reggelre semmi bajom. Szóval szerintem lehet köze a dologhoz a szoptatásnak, de biztos nem csak ettöl függ.
2015. jan. 14. 19:47
 13/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is van összefüggés, de nem csak ezen múlik, és sok az ellenpélda. Ismerek folyton beteg tápszeres és folyton beteg anyatejes babát is, de a nagyon stramm babák az ismerősi körben inkább anyatejesek.
2015. jan. 14. 19:53
 14/28 anonim ***** válasza:
Bátyám anyatejes volt sokáig, nagyon beteges. Én és húgom alig kaptunk anyatejet, és szökőévente vagyunk betegek. Fiam tápszeres két hónapos kora óta, és nem betegeskedik, de ekcémás. Férjem sokáig kapott anyatejet, és minden betegség elkapja, ráadásul ekcémás is. Szerintem ez csak egy kis szelete az immunrendszer kiépülésének.
2015. jan. 14. 19:54
 15/28 anonim ***** válasza:
11%

Ezt a vitát a végtelenségig lehetne folytatni,úgy látom...

Tehát eddigieket olvasva, úgy látom több gyerek nőtt fel tápszeren,mint anyatejen és azt próbáljátok bizonygatni, hogy pl. az egészség nem függ össze az anyatejes táplálással? Hát akkor mivel függ össze? Ugyan miért szoptatunk? Csak úgy? Szórakozásból?

2015. jan. 14. 20:35
 16/28 anonim ***** válasza:
94%
3 éves korban már valóban csak szórakozásból szoptatnak egyesek. Ráadásul nem is a gyerek, hanem az anya szórakozása céljából.
2015. jan. 14. 20:38
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Barátnőm anyatejes volt, állandóan beteg volt, gyenge az immunrendszere, bátyja tápszeres volt, életében nem volt beteg.

Másik barátnőm 2 és fél éves koráig csak szoptatta a gyerekét, mégis gyakran lázas beteg, másik ismerősöm meg kezdettől tápszerezi, soha még nem volt beteg a 10 hós gyereke.

Nem ettől függ.

2015. jan. 14. 20:42
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem bizonygatja senki, hanem elmondja a megélt tapasztalatokat. Szerintem az anyák 90 százaléka nem szórakozásból adja a tápszert a babának, hanem mert valamilyen sajnálatos ok miatt nem tud szoptatni.
2015. jan. 14. 20:43
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

Nem akartam szólni de ez a stílus kihozza belõlem...

Ha tudnàd pontosan mibő mennyit tartalmaz az anyatej, azt is tudnàd hogy egy baba szüksègleteit kb 6 hönapos koràig elègíti ki, ès ettõl teljesen függetlenül is utànna az immunrendszer ùgymond magàtól fejlődik nem az anyatejtől, tehàt sajnàlom de fölösleges volt szoptatn a gyereket 3 èves koràig...

2015. jan. 14. 20:56
 20/28 anonim ***** válasza:
90%

Azért szoptatunk, mert a természet ezt találta ki táplálási módnak, amíg a gyerek mást is meg tud enni. De ma már vannak helyettesítői, és nem kellene leszólni azt, aki kénytelen ezekhez a módszerekhez nyúlni.

Másnak meg az a véleménye, hogy te vagy fura, amiért egy 3 éves gyereket még szoptatsz. Szóval tedd fel magadnak is a kérdést.

Egyébként meg szerintem az anyatej is csak akkor segíti a gyerek immunrendszerét, ha az anya is jól táplálkozik, sok a tejban a vitamin és ásványi anyag. Meg rájátszik még a genetika is. Nem hinném, hogy egy az egyben ki lehet jelenteni, hogy amelyik gyerek anyatejet iszik, az majd sosem lesz beteg. Mint ahogy a válaszok mutatják is, hogy nem így van.

2015. jan. 14. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!