Honnan tudom hogy elég meleg e a víz?
40 lesz az. A 70 fok már égési sérüléseket okoz.
Egy forró, épphogy iható kávé nagyjából 50 fokos. A forró víz, amibe beleülsz, kb 40 fokos. Meleg, de nem nyelvégetően forró kaja pedig 40 fok körüli.
Lehet kapni infrás hőmérő pisztolyt, az a kajától a fürdővízig mindenhez jó és egy kattintással tizedfokra kijelzi a hőmérsékletet (csak közel kell tartani, mert tölcsér alakban mér, nehogy a környezet hőmérsékletét is belemérje.)
Olcsóbb megoldás - bár nálam soha nem működött -, hogy a csuklód belső felére öntesz a tápszerből, ha nem égeti, akkor jó a hőmérséklete. De idővel már a cumisüveget kézben tartva is tudni fogod, hogy jó-e.
Ilyenre gondoltam, otthoni célra az olcsó is jó. Szoba, étel, fürdővíz hőmérsékletét is lehet mérni vele, akváriumot is kívülről, illetve halántékra szorítva lázmérőként is jól funkcionál.
Én mikróban szoktam babavizet melegíteni.
Megkóstoltam, hogy elég meleg-e, megnéztem mennyi ideig kell melegíteni a vizet ehhez a hőmérséklethez.
Onnan már tudtam, h 120 ml-t 23 mp-ig kell melegíteni.
A Humana-t tényleg 70 fokos vízben kell összerázni és csak utána visszahűteni.
Ha a vizet tűzhelyen melegíted:
akkor jó, amikor még éppen "nem csinál semmit". Maximum az alján kezdesz bubikat látni.
Vagy: Forralás után töltsd ki egy edénybe és kb. 15 percet várj. Akkor 65-70 fokos lesz.
Próbáld ki párszor, hogy beledugod az ujjad ÓVATOSAN rövid ideig. Utána már tudni fogod, ha csak mikróban melegíted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!