A melegek fogadhatnak örökbe gyereket magyarországon? és hogyan lehet ezt megtenni? Mi kell hozzá?
az egyik barátom, aki meleg, az a párjával akivel már több mint 17 éve él együtt boldog kapcsolatban, elhatározták, hogy gyereket akarnak
segíteni szeretnék, hogy hogyan tudják ezt elérni
amúgy olyan gyereket akarnak adoptálni, aki rossz körülmények között élt, és akiket elhagytak a szüleik vagy kiközösítettek vagy ehhez hasonló
köszönöm a válaszod
és ha külföldön összeházasodnának?
akkor könnyebb lenne?
Még mindig én vagyok. Akad homo pár , akik úgy hidalják át a problémát, hogy ... nos, tudom, ez ellenérzést vált ki a homoszexuálisok egy részénél, de van, aki úgy oldja meg, hogy szeretkezik egy ellentétes neművel, akivel nem házasodik össze, majd együtt neveli a leendő gyermeket az illető, az ő tényleges homoszexuális párjával, amibe nem szólhat bele senki, a magyar állam sem, akár együtt él a homo párjával, akár még csak hivatalosan együtt se él vele, "csak" a gyakorlatban van együtt vele, akkor is nevelheti,
hiszen
egy babysitter is nevelhet nonstop, a gyermek 18 éves koráig egy gyereket, ha a törvényes szülő rábízza.
Persze ez a verzió akkor akadálymentes, ha leszbikusokról van szó, értelemszerűen (mert felcsináltatja magát egy férfival). Férfi homoszuexuálisoknál komplikált... a törvény vonatkozó kiskapui nem könnyen átjárhatóak, tehát névházasság, aztán válás, értitek... Onnantól a férfi a törvényes apa, de a nő aki megszüli neki, ha meggondolja magát, bármikor elveheti, perelheti a gyereket... igaz eg leszbikussal is megteheti a férfi, de általában, ha a nőnek van stabil jövedelme, a nőnek szokta a bíróság ítélni a gyereket, válás esetén... Szóval leszbikusok előnyben a kiskapuk választása esetén.
Nem támogatok ebben senkit. Ez mindenki saját döntése, saját felelőssége. Csupán elmondtam, h vannak ilyen esetek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!