Miért nem javasolják, hogy a tápszerhez a vizet mikróban melegítse az ember? Ha ott melegítjük, majd összerázzuk, akkor egyenletesen meleg lesz, nem? És akkor nem forrázhatjuk le vele a baba torkát? Ti hogy melegítitek a vizet?
Én ilyet még nem hallottam.
Az viszont igaz, hogy az elkészített tápszert nem szabad mikrózni.
Így csinálom: babavizet beleöntöm a cumisüvegbe, bemikrózom, bele a por, összerázom. Megkóstolom nem-e forró és ennyi.
1#, milyen kórokozók?
Én még nem láttam ilyet, hogy 70 fokosnak kéne lennie a a víznek, a mi tápszerünkön tuti nincs ilyen. Egyébként is elég nagy butaságnak tűnik, mert a hőérzékeny vitaminok 50 fok fölött lebomlanak... (A, C, E, B1, B2, B5)
Forralt vízbe (mármint frissen felforrt vízbe) pedig egyáltalán nem tenném, mert ezek a hőre érzékeny vitaminok garantáltan villámgyorsan lebomlanak.
És egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, ha összerázod, és utána ellenőrzöd a hőmérsékletét, akkor nyilván nem égeti össze a torkát, egyenletes lesz. Én is csináltam így egy ideig. Aztán használtam egy ideig bébiétel melegítőt is, kb 5 perc alatt az is megfelelő hőmérsékletűre melegíti, de nyilván azt is össze kell rázni. De egy ideje vettem pici kis kiöntő tejmelegítő lábast (3 dl-es). Kimérem a vizet, beleöntöm a lábasba, alágyújtok és mire kimérem a tápszert a cumisüvegbe, addigra pont jó a hőmérséklete, kitapasztaltam, ez a legegyszerűbb megoldás szerintem :)
Az pedig szintén elég nagy butaságnak tűnik, hogy a tápszer nem steril és sterilizálni kéne a forrásban lévő vízzel...
Az 1. iszonyatos baromságokat írt.
Csak azért nem javasolják a mikrózást, mert nem egyenletesen oszlik el a hő ilyenkor.
De ha összerázod, akkor nem lesz baj, én mindig így csinálom és nem kell 70 fokra felmelegíteni a vizet, mert azt nem tudja meginni.
Én épp csak langyosra melegítem, mert a lányom úgy szereti.
Volt már olyan is, hogy mikróban melegítettem újra tápszert.
Elvileg talán a vitaminok bomlanak el így, de nem biztos.
Fiam Humana Ha Startot iszik, ez van ráírva a dobozra:
Forralja fel a szükséges mennyiségű ivóvizet, majd hagyja lehűlni 70°C-ra (vagy melegítsen frissen (48 órán belül) felbontott Humana Bébivizet 70°C-ra).
És ez is szerepel rajta:
Ne melegítse a tápszert mikrohullámú sütőben (a forrázás veszélye miatt).
Csak nem értem, ha úgyis össze kell ráznom, és úgyis ellenőrzöm a hőfokát, akkor hogyan forrázhatnám le.
5. vagyok
OK, elhiszem :)
De én akkor sem tenném a tápszert 70 fokos vízbe, amiatt, amit már írtam. Meg egyébként sem tudja olyan melegen meginni, de gondolom rácsöppented a csuklódra nem, hogy jó-e? 70 fok azért kicsit meleg :) Vagy hidegebben lehet hogy nem oldódik el olyan jól, azt el tudom képzelni, de akkor is oda lesznek a vitaminok, szóval elég hülye helyzet :(
A mi tápszerünkre 40 fok van írva, megnéztem :)
Ezt amiatt kell ráírni, amiért a mikró használatijára azt is, hogy nem szabad benne élő állatot szárítani ;) Mert sajnos nem mindenki gondolkodik...
A kérdésre: én sokáig dolgoztam koraszülött intenzíven, ott a tápszert MINDIG mikróban melegítettük, összeráztuk, ellenőriztük csuklón, és már etethettünk is. Nincs ezzel semmi gond, nyugodtan melegítsd mikróban, csak mindig ellenőrizd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!