Miért nem javasolják, hogy a tápszerhez a vizet mikróban melegítse az ember? Ha ott melegítjük, majd összerázzuk, akkor egyenletesen meleg lesz, nem? És akkor nem forrázhatjuk le vele a baba torkát? Ti hogy melegítitek a vizet?
Mi már rég kidobtuk a mikronkat. Vannak országok ahol reklámozni se szabad őket meg maga a sütő is ki van tiltva a piacról.Rengeteg káros hatása ismert. Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete. [link]
Ott van a gáz vagy a tápszermelegítő ami nem mikró.
Nem káros a mikró, nem szabadna ilyen tudománytalan oldalakra hagyatkozni, mint amilyen az antalvali....
A forralàs a vìzben esetleg lèvö kòrokozòk elpusztìtàsàt cèlozza,nem a tàpszerèt. Bàr tèny,hogy a tàpszer sem biztos,hogy mindig steril,hiszel a gyàrtàs-csomagolàs-szàllìtàs-tàrolàs folyamàn bàrmikor kontaminàlòdhat.
Mi nem voltunk tàposak,de èn a fiam innivalò vizèt is szürtem ès forraltam 1 èves koràig,mert a hàzban nagyon règiek a vezetèkek. Tàpis babàknàl mifelènk fèl èves korig javasoljàk a forralàst,szüksèg esetèn tovàbb is.
Ha nagyobb lenne a gyerekem,èn akkor is a vizet mikròznàm,nem a kèsz tàpot,hogy ne rongàlòdjon mèg jobban.
Egyèbkènt nem teljesen tudomànytalan a fenti cikk,mert a mikrohullàm teljesen màshogy müködik,mint a hevìtès.
Elso vagyok. Nem baromsag, a who oldalan is igy van es ott is emlitik a 70 fokot. Amugy pont azt irtam, hogy NEM FORRASBAN LEVO vizhez kell adni. Irtam, hogy hutsd vissza. Utana pedig tovabb hutod, amig ihato nem lesz. Komolyan itt a Gyakorin mindig mindenkinek a szajaba kell ragni mindent? 2.5 eve keverek tapszert minden nap. Gondoljatok, leforraznam a gyerekem torkat?
De egyebkent ott a reszletes leiras a tapszerdobozon. Forralod a vizet, 30 percen belul hozzaadod a tapszert, osszerazod, uveget lezarod, csap alatt tovabb hutod.
Iszonyatos baromsag? Tessek: [link] es itt az elso link. Pdf file. De ott van minden.
Én is kevertem régen tápszert egy ideig, de nálam sose csomósodott be, ha forró vízbe tettem a port. Nem tudom, lehet, hogy ezt fajtája válogatja? (Mi Milupa Milumil HA-t használtunk.)
Én is azt tapasztaltam, hogy akkor lett csomós, ha langyos volt a víz. Úgy, mint a tejpépek és gabonapépek.
Ha tul forro volt, akkor nekem apro kis csomok lettek benne akarmennyi ideig is raztam. Langyos vizben sose probaltam. Szeribtem can egy tol-ig hatar amikor jol oldodik.
Anno engem is erdekelt, miert kell ez a hosszadalmas mizeria, nem lehet-e felgyorsitani a folyamatot. Aztan, hogy mi lesz a vitaminokkal 70 fok felett? Azok alapjan, amiket talaltam az derult ki, hogy a vitaminok elpusztitasahoz az kell, hogy hosszu ideig legyenek magas honek kiteve, pl fozes. De meg ugy is marad valamennyi vitamin. Az, hogy 70 fokos vizbe beleteszi az ember es azon a hofokon eltolt kb 30 percet (hiszen a viz folyamatosan hul), elenyeszoen befolyasolja. A hivatalos tapszerkeszitesi mod viszont a WHO-s. Allitolag nehany baba szalmonella fertozest kapott, azert a sok elovigyazatossag. Igaz, ez ritka eset, de en szemely szerint szeretek minden tolem telhetot elkovetni a baj elkerulese erdekeben (persze normalis hatarokon belul).
Ha valaki tudja, nagyjabol mikor lesz ehes a baba (nekem szerencsem volt, viszonylag hamar beallt a rendszeres etkezesre mindenfele kenyszerires nelkul), akkor nagyjabol ki lehet szamolni, mikor kell nekifogni a tapszerkeszitesnek.
A tapszer 2 oran ketesztul felhasznalhato, tehat el lehet kesziteni egy kis extrat az esetleges meglepetesek esetere.
Mi vettunk egy termoszt, a forralt vizet abba tettuk. A mienkbol 3x lehetett tapszert kesziteni mielott a viz 70 fok ala hult volna.
Letezik az a megoldas is, hogy a forralt viz egyik felet termoszba teszed, a masik felet kancsoba, hogy legyen hideg forralt vized is. Amikor kell a tapszer, a termoszbol csak a fele vizet ontod az uvegbe, ami ugye 70 fok feletti. Azzal osszekevered a tapszert, majd kimered a viz masik felet egy masik uvegbe, es utana hozzaadod a tapszerhez. Osszerazod, ellenorzod a homersekletet, ha meg mindig tul meleg, picit tovabb hutod. Ez a modszer csak elokeszuletet igenyel, viszont amikor itt az ido, eleg gyors, hiszen csak osszeontod amit kell, sot a tapszert forro vizben oldod, ahogy az elo van irva :)
Ha mikrozol, akkor nem biztos, hogy a viz eleg forro lesz, ha meg igen, utana igy is, ugy is vissza kell huteni, tehat nem nyersz idot.
Remelem, igy mar mindenki szamara ertheto voltam.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!