Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért nem javasolják, hogy a...

Miért nem javasolják, hogy a tápszerhez a vizet mikróban melegítse az ember? Ha ott melegítjük, majd összerázzuk, akkor egyenletesen meleg lesz, nem? És akkor nem forrázhatjuk le vele a baba torkát? Ti hogy melegítitek a vizet?

Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 22:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Enyémek is Humana-t kapnak, 70 fokos vizet ìrnak. Hidegben nekem nem oldòdik rendesen. Természetesen azt is ìrja a doboz, hogy hűtsd ihatò hőmérsékletre... mindig mikròban melegìtem a vìz 2/3-át, beke a por, majd a maradék szobahőmérsékletű vìz. Ìgy tökéletes.
2013. dec. 19. 23:52
 12/20 anonim ***** válasza:
Én is úgy csináltam mint az utolsó, mert ha iható melegségű volt a víz, tényleg nem oldódott fel a Humana tápszer.
2013. dec. 20. 15:38
 13/20 anonim ***** válasza:
10%

Mi már rég kidobtuk a mikronkat. Vannak országok ahol reklámozni se szabad őket meg maga a sütő is ki van tiltva a piacról.Rengeteg káros hatása ismert. Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete. [link]

Ott van a gáz vagy a tápszermelegítő ami nem mikró.

2013. dec. 20. 17:34
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Nem káros a mikró, nem szabadna ilyen tudománytalan oldalakra hagyatkozni, mint amilyen az antalvali....

2013. dec. 20. 17:40
 15/20 xStefix ***** válasza:
100%

A forralàs a vìzben esetleg lèvö kòrokozòk elpusztìtàsàt cèlozza,nem a tàpszerèt. Bàr tèny,hogy a tàpszer sem biztos,hogy mindig steril,hiszel a gyàrtàs-csomagolàs-szàllìtàs-tàrolàs folyamàn bàrmikor kontaminàlòdhat.

Mi nem voltunk tàposak,de èn a fiam innivalò vizèt is szürtem ès forraltam 1 èves koràig,mert a hàzban nagyon règiek a vezetèkek. Tàpis babàknàl mifelènk fèl èves korig javasoljàk a forralàst,szüksèg esetèn tovàbb is.

Ha nagyobb lenne a gyerekem,èn akkor is a vizet mikròznàm,nem a kèsz tàpot,hogy ne rongàlòdjon mèg jobban.

Egyèbkènt nem teljesen tudomànytalan a fenti cikk,mert a mikrohullàm teljesen màshogy müködik,mint a hevìtès.

2013. dec. 21. 00:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Elso vagyok. Nem baromsag, a who oldalan is igy van es ott is emlitik a 70 fokot. Amugy pont azt irtam, hogy NEM FORRASBAN LEVO vizhez kell adni. Irtam, hogy hutsd vissza. Utana pedig tovabb hutod, amig ihato nem lesz. Komolyan itt a Gyakorin mindig mindenkinek a szajaba kell ragni mindent? 2.5 eve keverek tapszert minden nap. Gondoljatok, leforraznam a gyerekem torkat?

De egyebkent ott a reszletes leiras a tapszerdobozon. Forralod a vizet, 30 percen belul hozzaadod a tapszert, osszerazod, uveget lezarod, csap alatt tovabb hutod.

Iszonyatos baromsag? Tessek: [link] es itt az elso link. Pdf file. De ott van minden.

2013. dec. 24. 23:50
 17/20 anonim ***** válasza:
46%
De biztos a WHO is baromsagokat ir, (ott van az elejen, hogy a tapszer nem steril) honnan is tudnak ok jobban?
2013. dec. 24. 23:58
 18/20 xStefix ***** válasza:

Én is kevertem régen tápszert egy ideig, de nálam sose csomósodott be, ha forró vízbe tettem a port. Nem tudom, lehet, hogy ezt fajtája válogatja? (Mi Milupa Milumil HA-t használtunk.)

Én is azt tapasztaltam, hogy akkor lett csomós, ha langyos volt a víz. Úgy, mint a tejpépek és gabonapépek.

2013. dec. 26. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha tul forro volt, akkor nekem apro kis csomok lettek benne akarmennyi ideig is raztam. Langyos vizben sose probaltam. Szeribtem can egy tol-ig hatar amikor jol oldodik.

Anno engem is erdekelt, miert kell ez a hosszadalmas mizeria, nem lehet-e felgyorsitani a folyamatot. Aztan, hogy mi lesz a vitaminokkal 70 fok felett? Azok alapjan, amiket talaltam az derult ki, hogy a vitaminok elpusztitasahoz az kell, hogy hosszu ideig legyenek magas honek kiteve, pl fozes. De meg ugy is marad valamennyi vitamin. Az, hogy 70 fokos vizbe beleteszi az ember es azon a hofokon eltolt kb 30 percet (hiszen a viz folyamatosan hul), elenyeszoen befolyasolja. A hivatalos tapszerkeszitesi mod viszont a WHO-s. Allitolag nehany baba szalmonella fertozest kapott, azert a sok elovigyazatossag. Igaz, ez ritka eset, de en szemely szerint szeretek minden tolem telhetot elkovetni a baj elkerulese erdekeben (persze normalis hatarokon belul).

Ha valaki tudja, nagyjabol mikor lesz ehes a baba (nekem szerencsem volt, viszonylag hamar beallt a rendszeres etkezesre mindenfele kenyszerires nelkul), akkor nagyjabol ki lehet szamolni, mikor kell nekifogni a tapszerkeszitesnek.

A tapszer 2 oran ketesztul felhasznalhato, tehat el lehet kesziteni egy kis extrat az esetleges meglepetesek esetere.

Mi vettunk egy termoszt, a forralt vizet abba tettuk. A mienkbol 3x lehetett tapszert kesziteni mielott a viz 70 fok ala hult volna.

Letezik az a megoldas is, hogy a forralt viz egyik felet termoszba teszed, a masik felet kancsoba, hogy legyen hideg forralt vized is. Amikor kell a tapszer, a termoszbol csak a fele vizet ontod az uvegbe, ami ugye 70 fok feletti. Azzal osszekevered a tapszert, majd kimered a viz masik felet egy masik uvegbe, es utana hozzaadod a tapszerhez. Osszerazod, ellenorzod a homersekletet, ha meg mindig tul meleg, picit tovabb hutod. Ez a modszer csak elokeszuletet igenyel, viszont amikor itt az ido, eleg gyors, hiszen csak osszeontod amit kell, sot a tapszert forro vizben oldod, ahogy az elo van irva :)

Ha mikrozol, akkor nem biztos, hogy a viz eleg forro lesz, ha meg igen, utana igy is, ugy is vissza kell huteni, tehat nem nyersz idot.

Remelem, igy mar mindenki szamara ertheto voltam.

1.

2013. dec. 26. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:
30 masodpercet, nem 30 percet, bocsi. 1.
2013. dec. 26. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!