Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Bárki, akinek van tapasztalata...

Bárki, akinek van tapasztalata sokat bukós babával, nektek mi vált be?

Figyelt kérdés
5 hónapos kisfiam még mindig nagyon sokat bukik, minden kajálás után (gyakorlatilag a következő kajálásig szinte folyamatosan.... (anyatejet és tápszert vegyesen kap, mindkettőt cumisüvegből) 1es cumisüvegből kapja. Légyszi, ha nektek bevált valami, azt írjátok meg itt! Köszönöm! (azt légyszi ne írjátok, hogy idővel javul, azt már elmondták 200an... akinek sokat bukik a babája, az tudja, hogy mennyire idegőrlő sajnos :( )
2014. nov. 17. 11:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Amiket ki lehet próbálni (aztán vagy bejön vagy nem):

- Gastrotuss baby: refluxos babáknak való, etetés után, bent tartja elvileg a kaját, már ha egyáltalán rá tudod venni, hogy teli gyomorral még ezt megegye, kb. 5 ml az adagja ha jól rémlik. Vény nélkül kapható. Keress rá a neten. Kb 3000 ft egy üveggel

- Sinlac pép (vagy sinemil): akár előetetésként pár kanálnyit adni neki, jó sűrűre készítve, vagy később tejpép helyett is lehet adni majd egy étkezésnek egy teljes adagot, ha már előrébb tartatok a hozzátáplálásban.

- Hozzátáplálás: ezt már a helyedben 4 hónaposan elkezdtem volna.

- evés után egy fél órát legyen nyugodtan, ne legyen forgatva, ne legyen addig lerakva játszani, legyen mondjuk pihenőszékben vagy hordozóban, később ha már ül akkor etetőszékben.

- antireflux tápszer adása: akár a humana baby fit, vagy egyéb "AR" jelzésű tápszer (vagy "HA AR"). De ez a lehetőség csak akkor lehetséges, ha nincs szüksége speciális tápszerre (az én kisebbik fiam pl. Milumil Pregomint kap - tejfehérje és tejcukormentes, ehelyett viszont nem kaphat antirefluxosat mert akkor az allergia okozna gondot.)

Tudom hogy néha idegörlő tud lenni, mindkét fiam refluxos (volt) a kisebbik tejfehérje allergiás is mellé. A kicsi 9 hónapos még mindig sűrűn bukik. A nagy 9 hónaposan már csak hébe-hóba bukott, addigra már szinte elnőtte.

Nekik a felsoroltak közül semmi sem segített, maximum csak csökkentett némileg a dolgon. A felsorolásból amúgy a hozzátáplálás segített a legtöbbet (mondjuk nem a gyümölcsök, hanem inkább a krumpli-sárgarépa-rizs kategória).

2014. nov. 18. 22:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Mi tápszert váltottunk, nekünk a Milumilt bukta ki meg a Milupát, most a Hippet eszi és nem jön ki semmi. Én előtte másik tápszert mielőtt AR-est vennék.
2014. nov. 23. 19:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Mi a milumil ha start optimatól buktunk nagyon sokat.

Mióta Lactogen harmony-t eszik, és a hozzátáplálást is elkezdtük, azóta egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset bukik.

2014. nov. 29. 13:15
 14/14 anonim ***** válasza:
az én fiam az etetések között gyakorlatilag folyamatosan bukott. a milumil pepti-t írta fel neki a háziorvos. azóta sokkal kevesebbet bukik. előtte volt olyan, hogy konkrétan toccsant a parkettán. most a sok kúszástól azért még jön ki néha pici, de nagyon sokat javított a bukáson ez a tápszer. támogatott ára 200 valamennyi ft.
2014. dec. 17. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!