Bárki, akinek van tapasztalata sokat bukós babával, nektek mi vált be?
Amiket ki lehet próbálni (aztán vagy bejön vagy nem):
- Gastrotuss baby: refluxos babáknak való, etetés után, bent tartja elvileg a kaját, már ha egyáltalán rá tudod venni, hogy teli gyomorral még ezt megegye, kb. 5 ml az adagja ha jól rémlik. Vény nélkül kapható. Keress rá a neten. Kb 3000 ft egy üveggel
- Sinlac pép (vagy sinemil): akár előetetésként pár kanálnyit adni neki, jó sűrűre készítve, vagy később tejpép helyett is lehet adni majd egy étkezésnek egy teljes adagot, ha már előrébb tartatok a hozzátáplálásban.
- Hozzátáplálás: ezt már a helyedben 4 hónaposan elkezdtem volna.
- evés után egy fél órát legyen nyugodtan, ne legyen forgatva, ne legyen addig lerakva játszani, legyen mondjuk pihenőszékben vagy hordozóban, később ha már ül akkor etetőszékben.
- antireflux tápszer adása: akár a humana baby fit, vagy egyéb "AR" jelzésű tápszer (vagy "HA AR"). De ez a lehetőség csak akkor lehetséges, ha nincs szüksége speciális tápszerre (az én kisebbik fiam pl. Milumil Pregomint kap - tejfehérje és tejcukormentes, ehelyett viszont nem kaphat antirefluxosat mert akkor az allergia okozna gondot.)
Tudom hogy néha idegörlő tud lenni, mindkét fiam refluxos (volt) a kisebbik tejfehérje allergiás is mellé. A kicsi 9 hónapos még mindig sűrűn bukik. A nagy 9 hónaposan már csak hébe-hóba bukott, addigra már szinte elnőtte.
Nekik a felsoroltak közül semmi sem segített, maximum csak csökkentett némileg a dolgon. A felsorolásból amúgy a hozzátáplálás segített a legtöbbet (mondjuk nem a gyümölcsök, hanem inkább a krumpli-sárgarépa-rizs kategória).
Mi a milumil ha start optimatól buktunk nagyon sokat.
Mióta Lactogen harmony-t eszik, és a hozzátáplálást is elkezdtük, azóta egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset bukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!