Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mit tegyek, ha egyáltalán nem...

Mit tegyek, ha egyáltalán nem szeretnék szoptatni, vagy csak max 3-4 hónapig?

Figyelt kérdés

Még abban sem vagyok biztos, hogy képes leszek-e szoptatni. Ne bántsatok érte, de én undorodok a szoptatástól. És ha lehetne valahogy akkor nem is szoptatnék, vagy max nagyon rövid ideig megerőszakolnám magam, hogy tudjam csinálni.

Hogyan kell elapasztani? Hogy ne gyulladjon be a cicim? Hogyan kezdjem a tápszeres táplálást?

A védőnő nem hajlandó erről beszélni velem. Pedig elmondtam neki a fóbiában a szoptatással kapcsolatban. Nem tudom kihez forduljak.

2014. aug. 25. 09:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
Ha el sem kezded, szerintem nem fog beindulni a tej. A tápszert a gyerekorvos írja fel, ő mondja, milyen kell. A kórházban lehet, hogy rosszallóan fognak rádnézni, de ott is felírják.
2014. aug. 25. 09:27
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

A kórházban kérj gyógyszert, ami elapasztja a tejet.

Tápszert a gyerekorvostól kérj, mert úgy lényegesen olcsóbb, mint ha recept nélkül vennéd.

2014. aug. 25. 09:32
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Mikor terhes voltam, akkor én is azt mondtam, hogy én erre nem leszek képest. Sokat agyaltam ezen, hogy fogok szoptatni. Aztán megszületett a babám és nem volt semmi probléma. Minden olyan természetessé vált. Aztán 4 hónaposan elapadt a tejem. Teljesen belebetegedtem, hogy nem tudom szoptatni a gyerekemet. Ne agyalj most ezen. Ha megszületik lehet, hogy neked is meg fog változni a véleményed. Új érzésekkel fogsz találkozni. De ha végképp nem megy, akkor van rá homeopátiás bogyó, borogasd hideg vizes borogatással, és ha nem szoptatsz akkor elapad. Időnként fej ki egy kicsit, mert a pangó tejtől begyulladsz. Azért próbálkozz szoptatni, mert hiába te nem érzed úgy hogy jó, de a baba a lényeg most és nem te. Ha gyereket vállaltál akkor el kell fogadni, hogy nem te leszel most már a lényeg. Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, hátha tud segíteni a fóbiád leküzdésében.
2014. aug. 25. 09:36
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

Nekem 1 hét alatt elapadt pedig én viszont akartam szoptatni. Csúnyán begyulladt a mellem, 40 fokról nem tudták levinni a lázam 3 napig, ezért antibiotikum, fejés, napi 3x Algopyrin és borogatás... Amúgyis sz@r a genetikám mert az első lányomat 2 hétig tudtam szoptatni és elapadt magától. Most viszont egy szóval se mondták, hogy ettől ilyen hamar apadni fog. Szóval nekem sajnos elég volt hogy fejtem és borogattam.

Ha neked ennyitől nem sikerül, akkor van rá gyógyszer, itt az oldalon sokan írták, Bromocriptin a neve.

2014. aug. 25. 11:18
 5/16 anonim ***** válasza:
62%

Én sem szoptattam a kisfiamat, bár én más okból, egészségügyi okból nem lehetett. Nekem már a szülés napján a kórházban elapasztották egy szem gyógyszerrel. Szépen elapadt, nem gyulladt be, semmi probléma nem volt.

A tápszert a gyerekorvostól kérdezd, hogy milyet javasol és vele írasd ki, mert úgy olcsóbb. A tápszer dobozán pedig rajta van minden tudnivaló, hogy mekkora gyereknek mennyit kell adagolni, rajta van az is, hogyan kell elkészíteni. Ha lenne még kérdésed, írd meg nyugodtan.

2014. aug. 25. 12:05
 6/16 A kérdező kommentje:

Cumisüveget nem vettem. Először próbálok szoptatni, csak nem hagyott békén a gondolat, hogy mi van akkor ha nem tudom csinalni, de tejem meg lenne...

Igy most lezarom magamban. Szoptatok, de nyugodt vagyok, hogy van kiút, ha mégse tudnám csinálni.

2014. aug. 26. 07:29
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. aug. 26. 07:29
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet lepontozgatni, szoptató ősanyák!!!! Szerintem azt kell csinálni, ami a babának és az anyának is jó. Ha fóbiás az anya, stresszes, feszült, azt a baba is megérzi. Én szerettem volna tovább szoptatni, de csak 4hónapig sikerült. Nem ítélem el a másik oldalt, ha nyomós indoka van! Ennyi!!!
2014. aug. 26. 09:02
 9/16 anonim ***** válasza:

itt egy régebbi kérdésem, írnak jókat!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2014. aug. 27. 17:27
 10/16 anonim ***** válasza:
60%
Most komolyan, nem értem, hogy pl. az én válaszomat ugyan miért kellett lepontozni, mi rosszat írtam? Nem tudom, hogy egyesek miért ebben élik ki magukat, hogy ész nélkül pontozgatnak lefele? 5-ös voltam
2014. aug. 28. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!