Van olyan anyuka, aki 6 hónapig kb. szoptatta úgy a babát, hogy napi egyszer pótolt mellé tápszerrel is? Lehet így hosszútávon szoptatni?
Ha csak napi egyszer pótolsz, akkor lehet, hogy sűrűbb szopival kikerülhetnéd a pótlást.
Amúgy én is pótoltam és 1 évig szoptattam. Nagyon nem mindegy, HOGYAN pótolsz, ha szopibarát módon, akkor nincs baj, ha üvegből, akkor kell némi szerencse, no meg egy kitartó baba a folytatáshoz.
Én így voltam az 5. hónaptól, ekkor estére Sinlacot adtam a lányomnak.
A gyakoribb szoptatás sem segített, a végén már szinte félóránként szoptattam, mégis sajnos 6-7 hónapos kora körül már tápszert is kellett adnom neki.
Most 11 hónapos, már csak napi 15 ml jön le, már nem szoptatom, hanem lejefem és 2 naponta adom oda neki.
Kedves kérdező, szopibarát módon pótolhatsz kispohárból, kanállal, és Medela sns-sel is. Az a lényeg, hogy ne cumisüvegből tedd.
Az sns egy kis tartály, amiből vékony szonda vezet ki. A tartályba kell tenni a tejet, vagy tápszert, a vékony szondát pedig a mellbimbódhoz kell erősíteni, úgy, hogy a melleddel együtt tudja bekapni a baba. Ezzel a módszerrel úgy jut pótláshoz, hogy közben szopizik, és ingerli a melledet. 1-2 héten keresztül alkalmazva, a pótlás mennyiségét fokozatosan csökkentve el lehet jutni a kizárólagos szoptatáshoz.
Higgy magadban, hívj és fogadj el segítséget, pihenj (ha tudsz), ne görcsölj, szoptass igény szerint, (éjszaka is), hordozd a babádat, és nem lesz semmi gond. Meglátod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!