Elrontom hosszútávon, ha így csinálom? (altatás) rögzítem benne rossz szokásként? Vagy most szüksége van erre átmenetileg és magától elhagyja majd, ha most engedek?
14 hónapos kisfiam pár napja nem szopizik. előtte cicin aludt el és csak alváshoz kérte. az alvás körül viszont most gondok vannak, ami várható volt. mármint az, hogy nehézkes lesz az elalvás. hozzábújok, ringatom, kicsit dúdolgatok közben és mikor már nagyjából alszik, leteszem. a gondom inkább az, hogy mióta éjjel nem szopizik, átaludta az éjszakát. amióta egyáltalán nem szopizik, állandóan, szóval felkel és csak ölben alszik vissza. ráadásul csak velem. ma éjjel is közel egy órán keresztül próbáltuk visszaaltatni, de csak ordított, míg ki nem vettem. aztán nagy nehezen visszaaludt, de fél óra múlva kezdte előlről. magunk közé vettük az ágyba és ott nagy nehezen elnyűglődte magát. ez valami átmeneti dolgo nála és úgy érzi, hogy cici nélkül engem is elveszít és átmenetileg ilyen mértékben szüksége van a közelségemre? vagy kezd hozzászokni, hogy az ölemben alszik el és úgy gondolja, tartósan ott akar aludni, ezért felébred, mert nem az ölemben találja magát?
ha félálomban teszem le vagy ébren, akkor is addig ordít, míg el nem alhat az ölemben, míg már nincs ereje felkelni és sírni. így egy altatás újfent egy óra is akár, mint régen, mikor még nem aludt el cicin :-(
tehát: tényleg ennyire szüksége van most rám és csak átmeneti és ha megkapja, amit akar, akkor pár nap alatt magától leszokik róla? vagy játszmázik és éppen egy rossz szokást rögzítünk benne tartósan? :-(((
Köszönöm, elméletbe érzem, hogy ezt kéne tennem. este talán működne is. de az az érdekes, hogy amíg cicin aludt el, ő is aludt 12 órát egyfolytában éjjel :-) ennyi erővel azt is kereshette volna éjjel. meg fogzik is ezerrel, az első őrlőket várjuk :-( nagyon
meg ugye kifogásokat keresek... de képes lenne egész nap nem aludni szerintem. amikor az éjjeli szopiról szoktattuk le, volt, hogy 3 órát üvöltött, pedig más baja nem volt, "csak" a cicihiány :-(((( nagyon kitartó...
tudom, hogy nagy már ls a szertartás is megvan, meg a jóéjtmondatok, minden frankón működött, csak a cici most kiesetta gépezetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!