Akik együtt alszanak a 6 hónapos körüli vagy nagyobb babával, leírnátok hogy zajlik egy esti altatás? Fekve, ringatva, mikor ébred legközelebb stb, kényelmes-e nektek, stb?
Kislányommal másfél évig aludtam egy ágyban, mert addig szopizott éjjel is. Utána is a szobájában maradtam, mert éjjel többször ébredt. Cicin aludt el mindig, leraktam, aztán mentem a másik szobába apához, amikor már aludni akartam, akkor mentem vissza a kicsihez.
A fiam 16 hónapos, még szopizik éjjel, a gyerekszobában alszom továbbra is, a lányom a saját ágyában, a fiam mellettem egy kétszemélyes fotelágyon. Ő elalszik szopi nélkül is, így nem mindig én altatom, van, hogy apa fekszik mellé. Egyszerre rakom le a két gyereket, ha elalszanak, még otthagyom őket és kijövök (8 körül fekszenek).
Soha nem bántam meg az együttalvást, nálunk ismeretlen fogalom az éjszakázás, az éjjeli sírás, hiszen ha felébredtek, csak rácsatlakoztak a cicire és már alhattunk is tovább. Olyan is van, hogy simán csak lerakom mindkettőt és szépen elalszanak egyedül, nincs balhé, mert tudják, anya kicsit később úgyis jönni fog.
Most is babát várok, remélem, a fiam is úgy csinálja majd, mint anno a lányom, hogy szépen beszokik a saját ágyába teljesen magától, minden kényszer nélkül, mert a legkisebbel sem szeretném máshogy csinálni, az együttalvás nekünk eddig tökéletesen bevált.
6hónapos a fiam.Közöttünk alszik már 2 hónapja.Mi este 8 kor fürcsizünk, utána van a vacsi és utána alszik.
Az ágyat ugy csinálom, hogy apától párnákkal választom el és jobban magam felé fektetem. Bár sokszor keresztbe fordul, arrébb kúszik. Attól nem tartok, hogy ráfekszünk, mert sokkal óvatosabban fordulunk. Biztos a tudat hogy köztünk van.Amúgy engem nagyon megnyugtat hogy hallom szuszogni magam mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!