Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírva alszik, sírva ebred. Miért?

Sírva alszik, sírva ebred. Miért?

Figyelt kérdés
Öt és fél hónapos a kisfiam, egy ideje küzdünk már az alvással, altatással. Van egy-két olyan hét, amikor rutinsuerûen megy minden, elálmosodik, felveszem, kicsit tutjgatom, de még ébren lerakom, kicsit nézelôdik, kicsit nyekereg (ilyenkor simogatom a hátát), aztán elalszik. Ez szuper, de aztán nem tudom, mi történik, de elromlik az egész rendszer, hiába álmos, nem alszik el, a kiságyában rögtön sírva fakad, ha hasra fordítom. Hanyatt fekve nem alszik el soha. Másfél órás kínlódás után úgy hajlandó elaludni, ha ringatom, de akkor is sír közben. Miért? Mi történhet ilyenkor, mi lehet a baj! Ráadásul most éjszaka is rosszul alszik, három, de rossz esetben másfél óránként felsír. Foga egy már van, de amikor jött nem colt ez a mizéria. Ötlete valakinek, hogy mi lehet?
2012. jan. 3. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Pedig szerintem a fogacskája bántja.Azért mert az elsővel nem szenvedett meg lehet a többivel megfog.Nálunk az első 2 fog katasztrófa volt,a következő kettőt szinte észre sem vettük.Most az5. és6. fogacskával már láza is volt.
2012. jan. 3. 20:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Én már azt hiszem, hogy bármi lehet :) nô a haja, nem tudom. Nem értem. Két hétig ksiangyal, két hétre meg elviszik az ufók, és hoznak helyette egy kis grincset, akinek semmi sem jó.
2012. jan. 3. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nálunk a következők miatt volt ilyen "alvásmizéria" kisfiamnál:

1. Fogacska. Minden egyes fogacskát megszenvedtünk. Mindenki a családban... Nálunk Dentinox nem, de a Baby Orajel nagyon bevált, illetve nagyon húzós esetben Nurofen, később (ha nem ment a hasa a fogzás miatt) amennyiben lázas lett, Germicid kúp. :(

2. Mozgásfejlődés. Pl. mikor elkezdett forgolódni, kb. egy hétig azért nem aludt jól, mert éjszaka, mikor félálomban volt, hátról hasra meg tudott fordulni, de vissza már nem, így mindig sírva ébredt. :( Illetve éjszaka kúszott, mászott (persze fejecske mindig koppant), felállt, stb... Ekkor is sírva ébredt, visszaaltatni pedig szinte képtelenség volt, de szerencsére ezeket pár nap (max. 1 hét) alatt elhagyta.

3. Rossz álom. Ha napközben érte valami kellemetlenség, és álmában visszatért, akkor is sírás volt, viszonylag ezt volt a legkönnyebb kezelni (kisfiam nagyon szereti az énekeket, az icipici pók volt a kedvence, az mindig lenyugtatta).

4. Szeparációs szorongás. Ez szerintem a legnehezebben kezelhető. Időnként visszatérő téma, és ilyenkor csak nálam nyugodott meg (pedig imádja az apját is), és sokszor csak úgy, ha együtt aludtunk. Macerás időszak, de kinövi.

5. Puki. Bizony-bizony, nálunk rendszeresen visszatérő probléma. Puki, kaki rendben, de előtte van, hogy 2 percig nyöszörög, fel sem ébred, de mindenki más igen... :S

Ezek közül mazsolázgass (:D), de én elsősorban a fogacskára tippelnék.

2012. jan. 3. 21:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, a mozgásfejlôdés most épp napirenden van, épp kúszni próbál. Ébren még nem megy neki, de éjszaka simán eljut a kiságy egyik végébôl a másikba. Eddig hason aludt, most már meg tud fordulni hasról hátra (jellemzôen ezt is csak éjszaka csinálja), viszont nem tud háton aludni...ma éjjel köztünk aludt, nem is sírt fel egyszer sem, és nem is kukacolt annyit.
2012. jan. 4. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!