Ha a tápszert (de tejet is) hol felforrósítom, hol lehűtöm, megint fel, megint le, attól még adható a babának?
pótolva táplálom.
van amikor jól lakik (vagy én hiszem azt) a szopizással, így a már előre elkészített, vagy felmelegített tápszert lehűlve hűtőbe teszem, mert nem lett felhasználva, így köv. alkalomnál már újramelegített verzió lesz belőle.
vagy elkészítem a tápszert, viszem magammal útra, így több órán át nincs hűtve, hazaérve hűtőbe teszem, tehát ezt is újramelegítéssel tudom adni.
hányszor lehet ezt megcsinálni, hogy felmelegítem, mégsem kell, vissza hűtőbe, megint felmelegítem, megint nem kell...
ok, ha el kell vinnem, ne készítsem előre
de kajálások előtt megoldható, hogy pl amit most készítettem el, már összekevertem 40-50 fokosan , jelenleg hűl szobahűmérsékletre, azt 13:30-14:00 körül odaadható, nem?
szóval 2 óra állóidővel
én nem adnám oda, de valoszinüleg nem lesz semmi baja addig.
de miért nem akkor csinálod meg, amikor kéri, amikor éhes?
csak mert ha már éhes, az elkészítési idő ítéletíidő hosszúnak tűnik.
jobb babavízzel hűteni, mint megvárni mire lehűl ihatóra?
babavízzel hűtheted a felforraltat, igen, de ott is figyelni kell, h a felbontástól számított 24 órán belül fogyaszthatja csak a csecsemő forralás nélkül.
én egyébként egy jó nagy, de viszonylag lapos műanyag tálat használtam, azt megtöltöttem hideg vízzel és beleállítottam a forralt vízzel teli cumisüveget. 240 ml-nél sem volt több 10-12 percnél a hűtés úgy, h közben hozzá se kellett érnem. a babavizes megoldás még kényelmesebb, de az eleinte egy vagyon lett volna nálunk, mert tápszeres volt a babám, ritka jó étvággyal. így az 5 percen át forralt, majd ilyen módon lehűtött ivóvizes megoldást választottam. kb azért tisztában is van az ember a baba napirendjével, mikor lesz a következő etetés, stb. ha épp aludt, akkor meg tudtam csinálni addig a fertőtlenítést, forralást nagyjából azelőtt 15-20 perccel, h ennie/ébrednie "kellett volna". rátettem a cumisüvegre a kupakját, bent hagytam a szobájában és csak akkor tettem bele a hűtővízbe, amikor már fent volt a babó. így 2-3-4 perc alatt hűlt és már keverhettem is be. azalatt pelenkáztam, semmi várakozást nem igényelt a részéről, csak egy kis szervezést az enyémről.
utazásra pedig a már leírt módon: külön a forró víz, külön, saját csomagolásban a tápszer és közvetlenül azelőtt kevered be, h a babád szájába teszed :)
bocs, h hosszú lett, azért írtam ilyen részletesen, h jobban átlátható legyen. remélem tudtam segíteni. az elkészített, bekevert tápszert egyébként dobni kell :-(. nálam ez aranyszabály volt, inkább spóroltam a babavizen és használtam csapvizet a forralásos macerával, de a tápszeren nem spóroltam. ha nem ette meg, akkor sajnos a lefolyóban végezte....
köszönet mindenkinek
gondolom csak az elején ráállnom lesz macerás, ha már rutinban lesz, menni fog pikk pakk
eddig úgy voltam vele kb 40 fokosan összekeverem és míg 37 fokos lesz, adig van időm, és gondoltam eláll még legalább 2 órát. de akkor nem.
még akkor örülhetek is, h nincs a babának baja
En sosem forraltam a vizet.babaviz.aztan a maradekot megittam/megiszom en.mire kihul a viz a gyerek ehenhalna...a fiam nem vmi turelmes:-)
egy korabbi valaszolo voltam:-)
inni már én is próbáltam
kegyetlen :D
én minden reggel felforralok neki kb 1-1.5 l vizet és azt adom napközben... második etetésre persze lehűl így mikróban megmelegítem a vizet és úgy keverem hozzá a tápszert... mondjuk én sose néztem h 37 fokom vagy akárhány fokos legyen, így nincs is hozzászokva h csak melegen lehet megenni... ha úgy adódik hidegen v épp csak langyosan is megeszi! 24 órát sosem tárolnám! Viszont ha megcsinálok neki 180at és csak 30at eszik meg mert bealudt akkor hűtőbe teszem és kövi etetéskor odaadom, se rossz szaga, se rossz állaga nincs, és az íze is ugyanolyan!!! Pedig nem a legdrágábbat használjuk!
Sztem nagyon túl van aggódva ez az egész! Semmi baja nem lesz a gyereknek mert nem előtte csinálod meg hanem mondjuk hamarabb, max nem üvölt negyed órát mire elkészülsz!
1nél többször viszont tényleg ne melegítsd!
Viszont útra nekem mindig csinálnom kell előre mert utál a hordozóban lenni de hát mivel még nem tud egyedül ülni nem lehet lecserélni, így előre megcsinálom mielőtt indulunk és eszegeti miközben megyünk!
De a többi adagot mindig viszem tápszeradagolóban, meg viszek forralt vizet azokat meg ott csinálom,van egy 1500 ft-os kis tápszerkeverőm ezzel biztos h csomó mentes lesz és nem kell rázogatni és meg is van oldva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!