Ha a tápszert (de tejet is) hol felforrósítom, hol lehűtöm, megint fel, megint le, attól még adható a babának?
pótolva táplálom.
van amikor jól lakik (vagy én hiszem azt) a szopizással, így a már előre elkészített, vagy felmelegített tápszert lehűlve hűtőbe teszem, mert nem lett felhasználva, így köv. alkalomnál már újramelegített verzió lesz belőle.
vagy elkészítem a tápszert, viszem magammal útra, így több órán át nincs hűtve, hazaérve hűtőbe teszem, tehát ezt is újramelegítéssel tudom adni.
hányszor lehet ezt megcsinálni, hogy felmelegítem, mégsem kell, vissza hűtőbe, megint felmelegítem, megint nem kell...
Az anyatej az egészen más! Azt fagyaszthatod is, hiszen az teljesen natur. Persze a fagyasztásnál is vannak bizonyos szabályok, ami erre is vonatkozik.
A tápszereket meleg vízbe kell tenni (50 fok, ha jól emlékszem). Utána hűteni 37-re. Én készítek egy forró vizet (frissen forralt+babavíz), bele a tápszer, majd felhígítom (hol hideggel, hol meleggel, attól függ, mi kell még hozzá), hogy kb. 37 legyen. Néztem a csuklómon, meg mindig meg is kóstoltam, messziről belecsepegtetek a számba egy kicsit most is minden alkalommal, úgy adom oda neki. Jól össze kell rázni, hogy a por maximálisan feloldódjon. Termoszra szükséged van a forró víz miatt. Főleg, hogy utazás közben bármilyen vis maior történhet, te pedig ott vagy egy kisbabával lehet éppen egy nagy dugó közepén. Én amikor tudtam (mostmár nem kell a hideg vizet forralnom, az enyém már nagy), egy üvegbe bele a forralt vizet, abban lehűlt, meglett a hideg babavizem. A forró vizet vízforralóban mindig frissen csináltam. Ha nyaraltunk, vagy elutaztunk, akkor a rózsaszín szentkirályi 1,5 literest vettük (rá van írva forralás nélkül adható a babának, most is ezt vesszük egyébként), azt viszont felbontás után hűtőben 3 napig max használtuk fel (bár nincs ráírva, de így szokott lenni). A jana szerintem drágább. Szobahőmérsékletűben nem oldódik a tápszer, melegben is fel kell jól rázni. Ha az egész macerás, akkor javaslom a cumisüvegmelegítőt, ahogy fent írtam: az üvegbe bele a hideg babavíz, az üveget bele a melegítőbe, hőfokot kiválasztani (a melegítő folyamatosan azon a hőfokon tartja a babavizet) és ha szomjas a baba, akkor bele a tápszert, összerázni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!