Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ha a tápszert (de tejet is)...

Ha a tápszert (de tejet is) hol felforrósítom, hol lehűtöm, megint fel, megint le, attól még adható a babának?

Figyelt kérdés

pótolva táplálom.

van amikor jól lakik (vagy én hiszem azt) a szopizással, így a már előre elkészített, vagy felmelegített tápszert lehűlve hűtőbe teszem, mert nem lett felhasználva, így köv. alkalomnál már újramelegített verzió lesz belőle.

vagy elkészítem a tápszert, viszem magammal útra, így több órán át nincs hűtve, hazaérve hűtőbe teszem, tehát ezt is újramelegítéssel tudom adni.

hányszor lehet ezt megcsinálni, hogy felmelegítem, mégsem kell, vissza hűtőbe, megint felmelegítem, megint nem kell...

2014. aug. 5. 22:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
ezt egyetlen egyszer sem szabad csinalni sem tapszerrel, sem tejjel
2014. aug. 5. 23:43
 12/31 anonim ***** válasza:

Az anyatej az egészen más! Azt fagyaszthatod is, hiszen az teljesen natur. Persze a fagyasztásnál is vannak bizonyos szabályok, ami erre is vonatkozik.

A tápszereket meleg vízbe kell tenni (50 fok, ha jól emlékszem). Utána hűteni 37-re. Én készítek egy forró vizet (frissen forralt+babavíz), bele a tápszer, majd felhígítom (hol hideggel, hol meleggel, attól függ, mi kell még hozzá), hogy kb. 37 legyen. Néztem a csuklómon, meg mindig meg is kóstoltam, messziről belecsepegtetek a számba egy kicsit most is minden alkalommal, úgy adom oda neki. Jól össze kell rázni, hogy a por maximálisan feloldódjon. Termoszra szükséged van a forró víz miatt. Főleg, hogy utazás közben bármilyen vis maior történhet, te pedig ott vagy egy kisbabával lehet éppen egy nagy dugó közepén. Én amikor tudtam (mostmár nem kell a hideg vizet forralnom, az enyém már nagy), egy üvegbe bele a forralt vizet, abban lehűlt, meglett a hideg babavizem. A forró vizet vízforralóban mindig frissen csináltam. Ha nyaraltunk, vagy elutaztunk, akkor a rózsaszín szentkirályi 1,5 literest vettük (rá van írva forralás nélkül adható a babának, most is ezt vesszük egyébként), azt viszont felbontás után hűtőben 3 napig max használtuk fel (bár nincs ráírva, de így szokott lenni). A jana szerintem drágább. Szobahőmérsékletűben nem oldódik a tápszer, melegben is fel kell jól rázni. Ha az egész macerás, akkor javaslom a cumisüvegmelegítőt, ahogy fent írtam: az üvegbe bele a hideg babavíz, az üveget bele a melegítőbe, hőfokot kiválasztani (a melegítő folyamatosan azon a hőfokon tartja a babavizet) és ha szomjas a baba, akkor bele a tápszert, összerázni és kész.

2014. aug. 5. 23:56
 13/31 anonim ***** válasza:
Az en babam mar csak tapszeres.5honapos.en ugy csinalom h nappal mindig frissen csinalom,de este megcsinalok ket adagot es egybol beteszem a hutobe.es ejjel mar csak melegiteni kell.vedono mondta h nyugodtan csinalhatom igy.ha valahova megyunk ami nalunk eleg gyakori,akkor kulon viszem tapszertartoba a tapszert az uvegbe kimerve pedig a vizet.vagy ha sokaig vagyunk el akkor kisuveges jana es frissen felbontom az uveget es ugy toltom a cumisuvegbe.van h en is ugy jarok h nem eszi meg mert mondjuk jollakott gyumolccsel,es akkor a friss tapszert beteszem a hutobe es a kov.etetesnel adom oda.semmi baja nem volt a babamnak.azert 24orat en sem tarolom a hutoben max.estetol reggelig.en mondjuk egynel tobbszor sosem melegitem.tehat ha azt nem eszi meg akkor ontom ki.
2014. aug. 6. 01:35
 14/31 anonim ***** válasza:
Jó kis védőnők vannak... A tápszeres dobozokon direkt ki van hangsúlyozva, hogy megbetegedhet a baba, ha eltérően készítik el vagy nem frissen a tápszert. Persze, ha baja lenne, akkor a védőnő vállalná a felelősséget? Biztos, hogy nem. Meg sem értem, hogy magának a gyártónak az utasítását milyen alapon meri felülírni valaki.. Esetleg majd egy felnőtt korban megmagyarázhatatlanul fellépő emésztőrendszeri megbetegedés vagy allergia, pl. a crohn betegség (oka még ismeretlen) eszébe juttatja az anyukáknak, hogy talán a baba érzékeny emésztő- és immunrendszerével nem kellett volna anno kockáznia. Nem csoda, hogy sokan rossz hírét keltik a tápszereknek és mindenféle hipotéziseket gyártanak velük kapcsolatban, ha az anyák egy nagy része, sőt még a körülöttük lévő szakemberek is a helytelen használatra buzdítanak.
2014. aug. 6. 02:18
 15/31 anonim ***** válasza:
az én védőnőm is ugyanezt mondta. Mellesleg az összes létező tápszer és gyógyszer tele van az előírásokkal és lehetséges mellékhatásokkal, hogy levédjék a valagukat
2014. aug. 6. 07:41
 16/31 anonim ***** válasza:
a tápszerek már egy ora elteltével bebüdösödnek, hütöben vagy hütö nélkül ugyanugy..büdös és más állaguak lesznek
2014. aug. 6. 08:00
 17/31 anonim ***** válasza:
55%
hát nem tudom, te milyen tápszert használsz, mert a miénk nem büdösödik a hűtőben. Sőt, az állaga sem változik.
2014. aug. 6. 08:17
 18/31 anonim ***** válasza:
Ha utazol vigyél termoszban meleg vizet,mellé babavizet,különa port és ha kell gyorsan frissen összemixeled.ami megmarad kiöntöd
2014. aug. 6. 08:34
 19/31 anonim ***** válasza:
Gallia tápszert (egy doboz 6500 ft) eszik a babám, és egy ora elteltével már undorito...
2014. aug. 6. 08:44
 20/31 anonim ***** válasza:
69%
A többszöri föl-le melegítés valóban nem tesz jót, mert mint minden ételben, ettől fölszaporodnak benne a különböző baktériumok, de az egyszeri megmaradt tápszert azonnal hűtőbe téve és egyszer vízfürdőben melegítve (nem forralva) oda lehet adni pár óra hűtés után, nem kell túlparázni a dolgot. Sokáig szobahőmérsékleten levő tápszert már én sem adnék újra, és sokáig hűtőben tároltat sem. Utazáshoz, mint ahogy sokan írták, én is külön vittem a vizet, és külön a tápszert (azt a cumisüvegbe tettem), és etetés előtt kevertem össze.
2014. aug. 6. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!