Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Bármilyen okból nem szoptató...

Bármilyen okból nem szoptató anyukák, hogyan gondolkodtok?

Figyelt kérdés

Elfogadjátok, hogy az anyatej jótékony hatással van a babák egészségére (pl. csökkenti az allergia, a diabetes, az ekcéma kialakulásának kockázatát), vagy szerintetek ez nem igaz?

Higgadt, előítéletektől mentes, egymást kímélő és tiszteletben tartó válaszokat kérnék! Köszönöm.

2014. júl. 11. 14:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az anyukámnak nem volt teje, mikor megszült, de hordták nekem az anyatejet. A férjem születésétől kezdve tápszeres volt. Nagyon-nagyon ritkán vagyunk betegek.

A két gyermekemet szoptattam, az elsőt az orvos ill. védőnő nyomására 15 hónapig, (de már kínszenvedés volt, abba akarta hagyni, rendes ételt akart és vizet), a másodikat alig 8 hónapig. Viszonylag keveset betegeskednek.

Az biztos, hogy egy csecsemőnek a legjobb táplálék az anyja teje. De rosszul vagyok attól, amilyen hajcihőt csapnak a szoptatás körül. Lelkiismeret furdalást okoznak azoknak az anyukáknak, akik valamilyen okból nem szoptatják a gyermeküket. Az én véleményem az, hogy biztos van összefüggés a szoptatás és az erős szervezet között, de azért korántsem akkora, mint azt állítják. Inkább gondolom azt, hogy a tápszert minél hamarabb le kell váltani "rendes" ételre-italra, és nem 3 éves koráig adni a gyereknek.

Summa-summárum, szerintem fél évig jó, ha a csecsemő szopik (vagy tápszert iszik), utána lassan be kell vezetni a "rendes" táplálékot. Azért jön a gyerek foga, mert készen áll ezek befogadására. És fél év alatt nem teszi senki tönkre a gyermeke egészségét azzal, ha tápszert ad neki. (bocsánat, ha katonás-stílusban adtam elő, de ez a téma mindig felcukkol...)

2014. júl. 26. 16:36
 22/23 anonim ***** válasza:
21-es vagyok. Az egyedüli ok, ami szerintem nem elfogadható, ha valaki azért tápszerezi a gyermekét, mert nem akarja szoptatni. Legyen az az ok, hogy megcsúnyul a melle, túl sok időt vesz igénybe, nagyon odaláncolja a gyerekhez, nem teheti azt, amit szeretne. Vagyis mindaz, amikor az anya saját érdekeit helyezi a baba szükségletei elé. Ez szerintem felháborító.
2014. júl. 26. 16:57
 23/23 anonim válasza:
100%

Két hónapig tudtam szoptatni a kisfiam, de akkor is kellett már pótolni tápszerrel. Sajnos bármit tettem, kevés volt neki a tejcsi, nem lakott jól vele, hiába szopizott 1,5-2 óráig, folyamatosan fogyott vissza. Borzasztóan fájt is a hasa, semmi sem segített. Orvosi tanácsra abbahagytuk a szopizást, azóta nem fájt a hasa, éjszakát is végialussza, súlya szépen nő.

Elfogadom, hogy az anyatej sok mindent megelőz, de éppen a saját családom az ellenpélda rá. 13 hónapos koromig szoptam, ekcémás lettem 3 évesen, az vagyok a mai napig. A nővérem 16 hónapig szopott, 25 évesen colitist nem sokkal később chrom-ot is diagnosztizáltak nála. A húgom tápszeres volt kezdettől, soha semmire nem volt érzékeny vagy allergiás. Ez talán genetika valóban, viszont szerintem jó példa rá, hogy az anyatej sem véd meg mindentől.

2014. aug. 6. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!